At tage på vandring i Grønland er en god og anderledes idé til en rejse (som bestemt er værd at overveje) hvis du er typen, der godt kan lide at tilbringe tid udendørs og opleve naturens smukke ydre. Vi vil i denne guide give dig en ide om, hvad det vil sige, at vandre i Grønland.

Oplev den grønlandske natur på tætteste hold

Det bedste og største argument for at tage på vandretur i Grønland er selvfølgelig naturen. Den grønlandske natur er ikke lig med nogen anden, og du kan her opleve ting som aldrig ville være muligt andre steder. Som du allerede ved, er Grønland enormt stort, men befolkningen er lille. Derfor er de fleste områder helt urørte, og naturen er det eneste, der er.

Grønland byder på en masse natur. Samtidig er forholdene meget varierede, hvilket betyder, at du vil se meget forskelligt på sådan en vandretur. Den nordlige ø har alt, hvad der er at byde på – lige fra bjerge til søer (både flydende og isdækkede), smukke landskaber og meget, meget mere. For enhver naturelsker er Grønland altså den ultimative oplevelse; og da almindelig transport ikke er en mulighed, står du tilbage med valget mellem at vandre eller køre med hundeslæde.

Et meget uberørt og unikt landskab

At Grønland er så uberørt har også en anden fordel. Luften er nemlig langt friskere, end den er de fleste andre steder i verden, og det er noget, der er meget specielt at opleve. Der er ikke den mindste form for forurening eller lignende – og den eksisterende luft er i forvejen ganske speciel. Duften af Arktis er nemlig stærk, hvilket er med til at forstærke oplevelsen. Der er is stort set overalt, og det giver en helt speciel stemning af at være alene med naturen. Dine sanser bliver skærpede, mens du bruger dem til at sætte pris på en natur, der ikke findes andre steder. På en lang vandretur vil du komme helt tæt på Grønland som land og ikke mindst få en dejlig følelse af frihed.

En tur til Grønland er i høj grad lig med en unik frihedsfølelse, hvorfor det er noget, som alle bør prøve mindst én gang i livet. Naturen kan sparke benene væk under enhver. Der har aldrig været bedre muligheder for at tage til Grønland end lige nu, så det er bestemt noget, der bør overvejes, hvis du vil have din næste rejse til at være speciel, anderledes og særdeles mindeværdig.

Få en fornemmelse af den smukke natur som venter dig på vandretur gennem Grønland

Værd at vide om vandreture i Grønland

Flere ting er vigtige at vide, inden du tager til Grønland – faktisk er der mange ting, som er vigtige at vide, inden du overhovedet begynder planlægningen. Som nævnt adskillige gange , skiller Grønland sig ud fra alle andre rejsedestinationer i verden, hvorfor der er flere ting, du skal være særligt opmærksom på.

At tage på vandring i Grønland er nemlig ikke helt ligeså let som at gå en tur i skoven hjemme i Danmark. Naturen er langt mere udfordrende, og den stiller krav til din fysik og din udholdenhed. Bevares, du kan tage på forskellige slags vandreture – der er både mulighed for korte dagture til dem, der ikke går så meget op i motion, men som bare gerne vil se naturen; også er der de lange ruter, som specielt henvender sig til seriøse vandrere og outdoorentusiaster. Men uanset hvad er der udfordringer fra naturen, og det betyder, at du i hvert fald skal være mentalt forberedt og samtidig have godt styr på hjælpemidler og udstyr inden afrejse.

Hav respekt for Grønlands natur

sorel 1964 støvler pac

Hvis du gerne vil undgå at fryse fødderne i Grønland, så anbefaler vi et par Sorel støvler.

Der findes mange forskellige ruter, som du kan gå i Grønland. En populær mulighed er at vælge kendte, eksisterende ruter som allerede er tilrettelagte. Disse er relativt lette at gå, da det aldrig er svært at finde vej, og samtidig er ruterne lavet således, at du sjældent kommer ud for de mest ekstreme naturlige forhold. Den eneste konsekvens er typisk lidt ømme ben. Hvis du er en meget seriøs vandrer, der selv vil planlægge tingene (eller bare tage dem, som de kommer), er der selvfølgelig flere udfordringer. Så længe du har en base og kan finde overnatningsmuligheder undervejs, er det sådan set altid muligt at tilrettelægge ruten præcis, som du ønsker det. I Grønland er der intet andet end naturen, der kommer i vejen, og netop den udfordring er noget, som tiltrækker mange.

Hvis du er mest til muligheden for at prøve en kendt og afprøvet vandrerute, kan du med sikkerhed finde flere af dem ved at læse guides og tips til Grønland på nettet. En populær, men hård vandrerute er at gå fra Kangerlussaq til Sisimut lige nord for den arktiske cirkel på vestkysten. Turen er ca. 160 km!

Der er dog mange muligheder. Udvalget af ruter er bredt, og du skal primært tage dit valg ud fra, hvilken del af Grønland, du helst vil se. Alt jord på Grønland er fælleseje, så du har ret til at tage hen, hvor du vil, så længe du følger reglerne. Respekter landet og smid ikke rundt med affald eller lignende. Det gode ved naturen er netop, at den er helt urørt, og sådan skulle det jo gerne fortsætte med at være længe endnu.

Oplevelser for livet

En velplanlagt tur til Grønland er uden tvivl noget, som du og dine medrejsende aldrig vil glemme. De grønlandske forhold er unikke, og det er altid med naturen i fokus – du kommer nemlig ikke til at møde ret mange andre mennesker undervejs. Baglandet er kolossalt, og du vil opleve en verden, som kun få andre kommer til at opleve i livet.

Vandring i Grønland er både oplagt til naturelskere, der flere gange har været på ekstreme rejser, men henvender sig også til andre, almindelige slags rejsende, som blot vil opleve noget helt nyt og unikt. Hvis du er vant til storbyferier, kan en tur til Grønland give dig et godt perspektiv og måske sikre dig en bedre forståelse for naturen og måske verden. Med andre ord: En vandretur i Grønland er oplagt for enhver som er på jagt efter en unik rejseform – uanset om du er vant til outdoorrejser eller ej.