Hvad enten du arbejder som dørmand, vagt eller noget helt tredje, der kræver optimal beskyttelse af kroppens vigtigste organer, så kan en stiksikker vest være altafgørende i dit arbejde.

Beskyttelse omkring torsoen af alfa omega, hvis du bliver udsat for stikangreb med f.eks. knive, flasker eller andre spidse eller skarpe objekter. I denne guide har vi derfor samlet 2 udvalgte stiksikre veste fra Protection Group, som begge lever op til gældende sikkerhedsstandarder inden for beskyttelsesveste.

Du kan læse mere om hver af de 2 veste her i guiden, og ellers kan du klikke dig videre ind via linket, hvor du finder flere detaljer på forhandlerens hjemmeside.

Stiksikker vest vs. skudsikker vest

En stiksikker og en skudsikker vest er begge ofte lavet efter samme fremgangsmåder og typisk af kevlar. Dog vil en stiksikker vest skulle kunne tage imod mere og anderledes former for angreb, og derfor er selve vævningsarbejdet langt mere detaljeret.

For at beskytte mod snit- og stikangreb kræver det, at en stiksikker vest lever op til de påkrævede NIJ-krav for stab-beskyttelse. Det betyder, at den er lavet i korrekt materiale og vævet tæt nok til at kunne stå imod slag- og stikvåben tilhørende det pågældende niveau.


Protection Group – Stiksikker Vest (NIJ 1 – Soft stab)

Protection Group - Stiksikker Vest (NIJ 1 - Soft stab)

Protection Group har udviklet deres bud på en stiksikker vest, som skal kunne beskytte mod det mest basale uden at veje for meget. Vesten har NIJ 1 – Soft stab-beskyttelse, hvilket betyder, at den beskytter de mest vitale organer mod spark, slag og stikvåben. Vesten er lavet i fleksibelt stål, så du let kan bevæge dig under arbejdet. Det åndbare materiale sørger samtidig for, at sved kan komme væk fra kroppen, og ud ikke får det for varmt. Du har mulighed for at indsætte traumeplader i størrelsen 25×20 cm på både frontsiden og bagpå.

Tekniske beskyttelsesspecifikationer: NIJ 1 (Edged blade) – standard 0115.00 – (24 joules med en overtest på 36 joules).

NIJ 1 – Soft stab kan købes hos Grejfreak.dk

Protection Group – Skudsikker og Stiksikker Vest (NIJ IIIA + Stab level 1)

Protection Group - Skudsikker og Stiksikker Vest (NIJ IIIA + Stab level 1)

Søger du endnu mere omfattende beskyttelse, så har Protection Group også lavet denne kombination af en skudsikker og en stiksikker vest med NIJ IIIA + Stab level 1-beskyttelse. Det vil sige, at du er beskyttet imod næveslag, slagvåben, knuste flasker, stikvåben og håndvåben såsom en kaliber .375 SIG og .44 Magnum. Vesten er lavet i et design, så du let kan bære den under tøjet og dermed holde den skjult – vælg derfor en størrelse til vesten, som er en størrelse mindre end f.eks. dine t-shirts.

Tekniske beskyttelsesspecifikationer: Testet efter NIJ IIIA 0101.06 og Stab level 1 0115.00 standarder. Stiksikker op til 36 joules.

NIJ IIIA + Stab level 1 kan købes hos Grejfreak.dk