Efteråret er for alvor startet, og vejret er blevet en del koldere. De fleste har nok mest af alt lyst til at blive indendørs med et tæppe, en kop varm te og stearinlys tændt. Men efterårsvejret kan også være indbydende, og der er mange aktiviteter, man kan lave udendørs med børnene.

De fleste børn vil helst sidde inde foran computeren eller fjernsynet, når de har fri fra skole eller børnehave. Her er det vigtigt, at man får dem lokket med ud i naturen af og til, da det gavner dem i form at motion, frisk luft og kvalitetstid.

Gå på opdagelse i naturen

Naturen er utrolig smuk om efteråret med alle de forskellige farver, der er at se. Går man på opdagelse med børnene i naturen, er der en række ting, man kan give sig til. Man kan for eksempel tage på skovtur, hvor der er rig mulighed for at undersøge naturen på tæt hold og finde mange flotte ting så som blade, sten og kastanjer. Disse ting kan man vælge at samle og bruge til at lave kreative figurer eller billeder, når man kommer hjem.

Er det en blæsende dag, kan man også forsøge sig med at sætte en drage op. Det er underholdende, og kan tit holde en beskæftiget i lang tid ad gangen. De bedste steder at sætte drager op er ved kysten, da det er der hvor det blæser mest.

Find det rigtige udstyr til udendørsaktiviteterne

Alt efter hvilke aktiviteter man har planlagt, kan der være noget udstyr, man skal have styr på først. Først og fremmest skal man have styr på overtøjet til børnene, inden de skal udendørs. Her kan man for eksempel finde en smart flyverdragt samt hue og vanter til de mindste. Dette er noget, der skal være styr på hvert efterår, år efter år. Derfor kan man overveje, om man skal investere i tøj af god kvalitet, således at man måske kan genbruge det og derved gøre hverdagen lidt lettere, når det bliver efterår igen. Andet børneudstyr til hverdagen kunne være en god, solid barnevogn eller en blespand – som også er vigtigt udstyr at have styr på i dagligdagen.

Derudover skal man have styr på legetøjet og ting til diverse aktiviteter. Man kan købe blandt andet drager og vindmøller samt andet udendørs legetøj i mange store supermarkeder eller i en legetøjsforretning. Tag børnene med ud for at vælge det helt rigtige udstyr således at turen ud i naturen bliver et sikkert hit.