For at få optimal kontakt med din hest via sadlen, er det vigtigt at have et godt greb. Dette greb kan du naturligvis fremme ved at drive hesten frem med knæene, men vil du optimere dit greb og dit sæde, kan du med fordel købe et par ridebukser med full grip. Ridebukser med full grip kaldes også ridebukser med grip eller ridebukser med knæskind.

Ridebukser med full grip kan fremstilles i forskellige materialer, og selve “grebet” designes ofte i silikone. Silikone er et godt materiale at bruge, fordi det er skridsikkert på trods af vind og vejr og holder den gode kontakt, selvom det skulle dryppe fra himlen.


Se gode tilbud på ridebukser med full grip på Horze.dk eller Gymnastikogridesport.dk


Er der forskel på full grip og knæskind?

Vær opmærksom på, at der er forskel mellem ridebukser med knæskind og ridebukser med full grip, selvom man ofte kalder dem det samme. Betegnelsen “knæskind” dækker oftest over silikone-grip i området omkring knæene – her, hvor man primært får kontakt med hestens flanke. Full grip dækker over ridebukser, der har silikone eller materiale med greb i hele området, hvor man har kontakt med sadlen; bagdel, inderlår og knæ. På trods af denne forskel kan betegnelsen full grip ofte bruges i flæng.

Fordele ved ridebukser med full grip frem for uden

Selvom vi allerede har været en smule inde på det, er der mange fordele ved udelukkende at gå efter ridebukser med knæskind. Et par ridebukser med silikone-knæskind vil gøre, at du undgår at glide rundt i sadlen og få benene placeret uhensigtsmæssigt. Din hest kan hurtigt opfatte en forkert benstilling som en forkert kommando, og det vil skabe forvirring og eventuelle fejl, hvis du er til konkurrence.

Du kan med fordel vælge ridetights med full grip, da de vil give dig en naturlig og automatisk bedre kontakt med hesten, som du optimalt set bør fuldføre med full grip handsker.

Hvor finder jeg ægte ridebukser med grip?

ridebukser med full gripDer findes mange ridebukser, der markedsfører sig med det såkaldte full grip. Vær opmærksom på, at du bør tjekke sammensætningen af materialer for at sikre dig, at der faktisk er brugt et andet materiale i det område, der har kontakt med sadlen. På denne måde sikrer du dig, at du ikke blot får et par ridebukser i bomuld med syninger, der får det til at ligne, at der er et andet materiale omkring knæene.

Et par Cavallo ridebukser i modellen Caja fullgrip er et eksempel på et par professionelle og eksklusive ridebukser, der lever 100% op til “full grip” betegnelsen. Her har man fra Cavallos side valgt at sy uden om knæet for at forhindre irritation omkring knæet, og det giver derudover en fed effekt.