Et godt dækken til din hest er næsten et must for alle hesteejere. Et dækken til hest giver dig mulighed for at optimere din hests velvære og komfort, når du slipper hesten løs på folden. På folden kan din hest blive udsat for både regn, blæst og sol, og her er det vigtigt, at man tænker en smule frem.

Siger vejrudsigten, at der bliver frost i luften, bør du give din hest mulighed for at holde sig varm på folden. Nærmer den varme og tørre periode sig, kan det hurtigt blive støvet og varmt på folden, og her er det vigtigt at holde din hest fri for insekter og kager af støv i man og hale.

Se tilbud på dækken til hest på

Horze.dk eller Gymnastikogridesport.dk

Gør groomingen lettere med et dækken til hest

En af de helt store fordele ved at give din hest et dækken på er, at du gør det nemmere for dig selv at gøre hesten ren efter et par dage på folden. Et dækken kan holde det meste af støv og mudder væk, og det gør, at du slipper for filtrede kager i din hests man og hale eller simpelthen i pelsen.

Hvis du ikke vil bruge flere timer på at strigle din hest og gøre den klar til opsadling, bør du investere i et godt all-around dækken.

Forskellige dækkentyper – hvilket skal jeg vælge?

Der findes forskellige dækkentyper, og de har alle deres individuelle formål. Et kort, fleecedækken er et meget almindeligt dækken, der kan holde din hest en smule varmere, og som samtidig skærmer mod vind.

Det er også muligt at få deciderede regndækken, der fungerer som din hests regnjakke. Disse dækkener fungerer udelukkende mod vind og regn og knap så meget med det formål at skulle varme. Til de varme dage kan du vælge et fluedækken eller et såkaldt “håndklædedækken”. Et fluedækken holder din hest fri for fluer og insekter, uden at din hest bliver overophedet.

Sluttelig kan man få dækkener med forskellige længder. De mest almindelige dækkener dækker din hests bryst, ryg og bagstykke med remme og bringestykker, der holder dækkenet på plads. Andre dækkener fås med såkaldte halsstykker, der giver din hest ekstra varme omkring hals og man. For at sikre at dækkenet sidder godt på hestens krop, skal man være opmærksom på, hvor gjordene sidder. Optimalt set skal der være gjorde forrest ved hestens bringe og under bugen.

Investér i et dækken med mulighed for kombination

Hvis du ønsker at investere i et dækken og tilbehør, der kan opgradere dækkenet til et fuldværdigt vinterdækken, kan du med fordel købe et almindeligt standarddækken og dertil købe:

  • Halsstykke
  • Regndækken

Ved at have både dækken, halsstykke og regndækken er du godt dækket ind, og du vil kunne give din hest lidt beskyttelse, både når det regner, blæser og blive en smule koldt. Hvis du ønsker også at kunne give din hest mulighed for at gå på fold, når frosten sætter ind, bør du finde et fuldt fleecedækken eller vinterdækken med foring. Her er det vigtigt at være opmærksom på mængden af foring, der er i dækkenet.

Man angiver mængden af foring i gram, og et rigtig varmt dækken vil have omkring 300-400 gram polstring. Tjek for eksempel dette Trust Tetris udendørsdækken, som fås med forskellige mængder polstring.

Læs også: Overgangsdækken til hest