Militær tøj kan være alt fra vandafvisende overjakker og kamuflerende bukser til isolerende handsker og skudsikre hjelme. Uanset om du skal på overlevelsestur, på jagt eller på en decideret militær øvelse, som kræver det bedste af det bedste udstyr, så skal du formentlig bruge lidt af hvert, når det kommer til tøj.

I denne guide har vi samlet en række udvalgte produkter inden for dette område, som alle lever op til de høje krav, du kommer til at stille, når du selv står i felten eller vildmarken. Du kan læse om produkterne herunder og ellers finde flere detaljerende beskrivelser hos forhandlerne, som vi linker til ved hvert produkt.

Til slut i guiden kan du læse mere om de huskeregler, du bør følge, når du handler dit næste militær tøj.


UF-Pro Delta Ace Plus Jakke

UF-Pro Delta Ace Plus Jakke

Vi lægger ud med denne vind- og vandafvisende Delta Ace Plus jakke fra UF-Pro. Jakkens ærmer er lavet med isolerende G-loft fiberfyld, som holder dine arme varme og tørre for regn. Siderne på jakken er lavet i microfleece, hvilket giver forøget varmeregulering og svedtransportation, når du er på farten. Hele jakken er lavet i slidstærkt nylon med Ripstop-funktion, som forhindrer eventuelle små huller i at løbe.

UF-Pro Delta Ace Plus kan købes hos Grejfreak.dk

Claw Gear RAIDER MK.IV Pants Multicam

Claw Gear har med deres RAIDER kollektion skabt en serie af militærbukser, som lever op til professionelles krav. Claw Gear RAIDER MK.IV bukserne er lavet i slidstærkt Precision Multicam-materiale, som transportere sved væk og giver dig god bevægelighed på én gang. Bukserne har forlommer på lårene, som er delt op i flere rum – på den måde har du let adgang til dit grej. Mulighed for at stramme bukserne ind ved knæene og anvende indvendige knæpuder.

Claw Gear RAIDER MK.IV Pants Multicam kan købes hos OutdoorPro.dk

Arktis Vandtætte Kampbukser

Arktis Vandtætte Kampbukser

Disse vandtætte kampbukser fra Arktis er lavet med fokus på diskretion og funktionalitet på samme tid. Den effektive og vandtætte drop-liner er bevist placeret på indersiden af bukserne, så camouflagen stadig kan klare sit job og holde dig skjult bedst muligt. Bukserne er lavet i slidstærkt, vandafvisende og samtidig lydsvagt materiale, så du lettere kan snige dig ind på målet.

Arktis Vandtætte Kampbukser kan købes hos Grejfreak.dk

Claw Gear Operator Combat Bukser

Claw Gear Operator Combat Bukser

Foruden RAIDER-serien har Claw Gear også skabt Operator Combat-bukserne, som er et sæt solide og universelle kampbukser. Bukserne har en masse lommer til opbevaring af alt fra magasiner og dokumenter til hverdagsting såsom din smartphone. De er justerbare i livet og ved anklerne for øget pasform og komfort. Mulighed for at bruge knæpuder.

Claw Gear Operator Combat Bukser kan købes hos Grejfreak.dk

ACLIMA Lightwool T-Shirt Ranger

ACLIMA Lightwool T-Shirt Ranger

Som en del af dit militær tøj er det en fordel med et godt og fleksibelt inderlag. ACLIMA har lavet denne Lightwool t-shirt, som fungerer godt som inderlag under dit øvrige tøj. T-shirten er lavet i den fineste merinould, som sikrer god isolering, men som samtidig transporterer sveden ud og væk fra kroppen. Ulden sikrer også, at du ikke lugter af sved i samme grad.

ACLIMA Lightwool T-Shirt Ranger kan købes hos OutdoorPro.dk

Uf-Pro Striker HT Combat Pants

Uf-Pro Striker HT Combat Pants

Striker HT Combat bukserne fra Uf-Pro er militær bukserne til dig, der ikke vil gå på kompromis med kvalitet og funktionalitet. Bukserne er spækket med detaljer og adskillige lommer fra top til tå – 14 for at være helt præcis. Stretch-materiale sikrer god komfort og pasform, og du har mulighed for at anvende Windstopper Lining, og løkkerne i bene gør det muligt at sætte bukserne fast til dine støvler.

Uf-Pro Striker HT Combat Pants kan købes hos Grejfreak.dk

ACLIMA Woolnet Polo

ACLIMA Woolnet Polo

ACLIMA Woolnet Polo er en praktisk polotrøje til dig, som har behov for en god helårs militærtrøje som underste lag. Woolnet poloen er lavet i merinould, så du er sikret en god varme og isolering om vinteren samt en behagelig åndbar trøje om sommeren. Nakken er og skuldrene er ekstra polstret, så du bedre kan bære oppakning.

ACLIMA Woolnet Polo kan købes hos OutdoorPro.dk

Protection Group ARCH Skudsikker Hjelm

Protection Group ARCH Skudsikker Hjelm

Protection Group har fremstillet denne ARCH skudsikre hjelm, som lever op til standarderne for USA’s militære enheder. Hjelmen har blødt skum indvendigt, og på ydersiden finder du en praktisk skinne til montering af kommunikationsudstyr. Twaron Aramid-materialet er et letvægtsmateriale, som bl.a. også bruges til politiskjolde.

Protection Group ARCH kan købes hos Grejfreak.dk

Carinthia G-Loft ISG 2.0 Jakke

Carinthia G-Loft ISG 2.0 Jakke

Som overjakke kan du bruge denne G-Loft ISG 2.0 jakke fra Carinthia. Jakken er lavet i isolerende G-Loft Ultra-fyld, som giver den bedste isolering målt i forhold til volumen. Du får med andre ord en fleksibel softshell jakke, som giver god bevægelighed og isolerer optimalt samtidig. Jakken er vind- og vandtæt, og du har mulighed for at åbne mere op for ventilationen i siderne af jakken.

Carinthia G-Loft ISG 2.0 kan købes hos Grejfreak.dk

ACLIMA Warmwool Pulse Heather

ACLIMA Warmwool Pulse Heather

Warmwool Pulse Heather handskerne fra ACLIMA sikrer dig optimal beskyttelse mod kulde og vind ved indgangene til dine ærmer. Handskerne er åbnet ved fingrene, så du stadig har god bevægelighed til f.eks. betjening af et gevær eller andet udstyr. De er lavet i fin merinould, så du vil opleve den bedste isolering og varme, samtidig med at sved transporteres nemt væk.

ACLIMA Warmwool Pulse Heather kan købes hos OutdoorPro.dk

Carinthia G-Loft MIG 3.0 Jakke

Carinthia G-Loft MIG 3.0 Jakke

Carinthia står bag denne G-Loft MIG 3.0 jakke, som byder på masser af ind- og udvendige lommer til opbevaring af vigtigt grej, når du er på farten. Jakken er lavet i en dæmpet farve, som ikke tiltrækker opmærksomhed. G-Loft materialet sikrer dig en optimal varme og isolering ved lav volumen, og jakkens overflade er lavet i vind- og vandafvisende materiale, så du kan holde dig varm og tør i lang tid.

Carinthia G-Loft MIG 3.0 Jakke kan købes hos Grejfreak.dk

ClawGear Aviceda Fleece Hoody RAL7013

ClawGear Aviceda Fleece Hoody RAL7013

Sidste bud på listen over militær tøj er denne praktiske Aviceda Fleece Hoody fra Claw Gear. Jakken er oprindeligt tiltænkt militærenheder som et mellemlag mellem underlag og overtøj, men den kan både bruges som primær jakke eller mellemlag afhængig af vejret. Jakken er lavet i kvalitetsfleece, som sammen med snittene sikrer god bevægelighed samtidig med god isolering og åndbarhed. Den høje åndbarhed medvirker yderligere til en optimal bakterieresistens.

ClawGear Aviceda Fleece Hoody RAL7013 kan købes hos OutdoorPro.dk


De 5 vigtigste regler, når du køber militærtøj

Når du skal købe dine næste bukser, jakke eller for den sags skyld din næste skudsikre hjelm, så er der en række ting, du skal være opmærksom på, inden du bestiller varerne hjem.

Brug disse 5 huskeregler, når du køber militær tøj nu og fremover:

  1. Bruges produktet også af militæret eller politiet? Det er ikke en nødvendighed, men det kan være et kvalitetsstempel
  2. Passer tøjet farvemæssigt til de steder eller situationer, du skal bruge det? Passende camouflage er altafgørende
  3. Hvis du skal ud i barske, kolde eller våde klimaer, så tag højde for, om tøjet lever op til disse behov
  4. Gå ikke på kompromis med materialerne, hvis du skal bevæge dig meget – God bevægelighed og svedtransporterende materialer er alfa omega, hvis du skal holde den kørende i lang tid
  5. Læs eventuelt op på den pågældende producent for at undersøge, hvilke formål de har tiltænkt det pågældende produkt. Det kan også være en god idé for at få en fornemmelse af, om producenten leverer udstyr til professionelle