Har du og familien en weekend i sigte, der på mirakuløs vis ikke er afsat til hverken fødselsdage, sportsstævner, havearbejde eller noget helt fjerde? Så læs med her, hvis du gerne vil have nogle tips til, hvordan I kan få en sjov og aktiv weekend, der både giver jer oplevelser og kvalitetstid sammen som familie. 

Danmark er ved at komme rigtigt godt med, når det gælder fede udendørsaktiviteter, som både giver grobund for latter, sved på panden og smukke naturoplevelser; herunder er samlet 3 bud på aktiviteter, som I med god samvittighed kan afsætte en lørdag eftermiddag til.

Tag på skovtur med mountainbike

Danmark har altid været en stor cykelnation, og indenfor de sidste 10 år er landevejscyklen lige så stille blevet suppleret af den mere hårdføre mountainbike, som giver mulighed for at cykle i terræn og på underlag, der ikke nødvendigvis involverer en hel masse asfalt eller lige strækninger. Der er efterhånden anlagt en del trails og stier rundt omkring i landets skove og natur generelt, som er specielt indviet til formålet. Hvis I vil ud og opleve den smukke og utroligt varierede natur, som vi har i Danmark, samtidig med at I får brugt en masse energi, så er en dag på mountainbike helt klart en veloplagt weekendaktivitet for alle aldre! Man kan leje mountainbikes samt sikkerhedsudstyr i mange af landets større byer, så man behøver altså ikke ofre en formue på at komme ud og leje i skoven.

Oplev suget i maven med Bridgewalking Lillebælt

For et par år siden oplevede Den Gamle Lillebæltsbro mellem Fredericia og Middelfart en sand genfødsel, da den blev indviet som vaskeægte 5-stjernes attraktion. I dag er det ikke blot togene, der har sin færden over den gamle bro, der blev indviet i 1935; nu kan man som civil få lov til at krydse broen til fods i 60 meters højde! Selve turen over broen tager godt og vel 2 timer, hvor man bliver sendt afsted i grupper af max 20 personer. Hele oplevelsen bliver anført af en kyndig guide, som kan fortælle om broens historie, arkitektur og om naturen i området samtidig med, I krydser bæltet.

Det er ikke mange steder i verden, man kan få en sådan oplevelse, det er faktisk kun i Sydney i Australien samt ved Lillebælt, så hvis I vil opleve en unik og adrenalinpræget aktivitet, hvor I får lov at nyde synet af smukke Lillebælt fra oven samtidig med, I krydser Den Gamle Lillebæltsbro, så book bridgewalking på Lillebælt i dag!

Udforsk naturen fra vandsiden

Danmark har unægteligt altid haft et unikt forhold til søfart og sejlads, da landet er hovedsageligt består af en masse øer og vand. Vi er faktisk omgivet af hele 7313 km kyststrækning, hvis vi også tæller de helt små øer med, så der er rig mulighed for at opleve naturen fra søsiden. Det er dog ikke kun rundt omkring Danmark, at der er mulighed for at komme ud i bølgen den blå; inde i selve landet er der et utal af søer og vandløb, der bare venter på at blive sonderet. De største vandløb i Danmark er henholdsvis Gudenåen, der strækker sig over 158 km i Østjylland samt Storeå i Vestjylland med hele 104 km.

Der er rig mulighed for leje af både kajak og kano ved de fleste større byer, der støder op til disse vandløb, så I nemt og billigt kan komme ud på jeres store vandeventyr! Langs de fleste større vandløb er der desuden også anlagt naturpladser, som indbyder til overnatning i det fri, så hvis én dags eventyr på vandet ikke er nok, kan det altså gøres til en hel weekendudflugt.