Sejlads er både spændende, hyggeligt og sjovt – både for børn og voksne. Men sikkerheden bør altid være i højsædet, hvad enten man er 5, 15 eller 50 år gammel. Derfor er det drønvigtigt, at du vælger en sikkerhedsgodkendt og komfortabel redningsvest til dit barn eller dine børn, inden I stikker til søs.

I denne guide har vi samlet en række af de mest populære redningsveste til børn, som alle lever op til gældende EU-sikkerhedskrav – de såkaldte ISO 12402-bestemmelser. Der er lidt af hvert at vælge imellem, hvad angår såvel pris som opdrift, aldersanbefalinger mv.


Børneredningsvest 100N

Børneredningsvest 100N, ISO-godkendt

Vi starter listen ud med denne enkle men effektive børneredningsvest med lynlås, bælte, bindebånd i top, skridtstrop, reflekser og signal-fløjte for øget kommunikation og sikkerhed. Redningsvesten af en opdrift på 100N og er desuden sikkerhedsgodkendt iht. ISO 12402-4. Vesten passer til børn på 15-40 kg og kan anvendes i al slags vejr.

Se pris her


Deckvest Cento juniorredningsvest

Deckvest Cento, redningsvest junior

Næste bud på listen over redningsveste til børn er denne Cento juniorvest fra Deckvest. Vesten er lavet i et komfortabelt og sikkert design, så dit barn er godt beskyttet under sejladsen uden for meget besvær. Cento juniorredningsvesten fås i hhv. en flot lilla eller blå farve. Den er udstyret med automatisk oppustningssystem og kan bærer børn og unge fra ca. 8-16 år og en vægt på 20-50 kg.

Se pris her


Helly Hansen Kidsafe børneredningsvest

Helly Hansen Kidsafe børneredningsvest

Helly Hansen er kendt for deres kvalitetsrige outdoortøj og -gear, og de har naturligvis også udmærket sig på listen over redningsveste til børn. Denne Kidsafe børneredningsvest fra HH er lavet i et enkelt design og kan vælges i orange eller tegningsmønster. Vesten har en opdrift på 100N og kan således bære et barn på mellem 5-25 kg. Kidsafe vesten er CE- og ISO 12402-godkendt.

Se pris her


Oppustelig redningsvest til børn

Oppustelig redningsvest til børn

Denne oppustelige sikkerhedsvest til børn er lavet i et design, som sidder behageligt på kroppen og ikke generer under sejladsen. Vesten har en forøget opdrift på 150N og kan bære et barn på 15-40 kg. Redningsvesten er lavet med optimal fordeling af vægt over skuldrene, den er ISO-godkendt og udstyret med det effektive Halkey Roberts MK5 udløsersystem.

Se pris her


Helly Hansen Rider vest 50N

Helly Hansen Rider vest 50N rød:sort

Vi kommer lidt ned i pris igen, hvor vi finder endnu en god vest fra Helly Hansen i høj kvalitet. Her er der tale om den smarte Rider vest med en opdrift på 50N. Den lavere opdrift betyder, at vesten mest bør anvendes tæt på kyster og til børn og unge, som er habile svømmere. Til gengæld betyder den lave opdrift, at vesten er mere behagelig at bevæge sig i. Rider fra Helly Hansen er CE- og EN ISO 12402-godkendt.

Se pris her


Redningsvest til baby fra Lalizas

Redningsvest til baby fra Lalizas

Hvis du skal det mindste medlem af familien med ud at sejle en tur, så skal du bruge en velegnet babyredningsvest. Denne babyvest fra Lalizas er et godt bud, og med en opdrift på 100N er sikker på, at din baby ikke vil komme noget til, hvis uheldet skulle være ude. Babyen ligger desuden godt i vesten pga. den fladt fordelte krave, der øger komforten.

Se pris her


Guide til køb af redningsveste til børn

Når du skal investere i redningsveste til din børn, skal du tage højde for en række faktorer. I tjeklisten nedenfor ser vi nærmere på nogle af de vigtigste punkter, du skal holde øje med.

Tjekliste til køb af børneredningsveste:

  • Sørg altid for at undersøge, om den pågældende vest er CE- eller ISO-godkendt. EU har fastsat det såkaldte ISO-krav med henblik på at give forbrugerne mulighed for at vælge sikre redningsveste i ordentlig kvalitet.
  • Når CE- eller ISO-bestemmelserne er på plads, skal du kigge efter opdrift (N). Opdriften bevirker, hvor mange kilo vesten kan bære oven vande, samt hvor lidt eller meget arbejde, man selv skal ligge i at forblive over vandoverfladen. Jo lavere opdrift (N), du vælger, desto bedre skal dit barn være til at svømme, og I skal sørge for kun at bruge veste med lav opdrift, hvis i opholder jer tæt på kysten.
  • Tjek, at diverse sikkerhedsforanstaltninger på vesten er i orden og tilstede. Kig bl.a. efter signalfløjte, reflekser og evt. andet udstyr såsom lygter. Sørg desuden for, at vesten er skridtgjord, så den ikke kan glide af barnet.

Hvis du er i tvivl om dit valg af redningsveste til børn, så tag altid kontakt til din udvalgte forhandler, inden du gennemfører købet. Det handler om dit barns sikkerhed og din tryghed, og derfor skal du være helt sikker, inden du handler.

Læs mere om redningsveste her