Outdoorgearlab har lavet en gennemarbejdet test af mere end 50 topmodeller inden for skibriller og fundet frem til de bedste. Brillerne har fået en score fra 1-10 ud fra følgende parametre:

  • Åndbarhed – 20%
  • Komfort – 25%
  • Linsekvalitet – 25%
  • Holdbarhed – 15%
  • Beskyttelse – 10%
  • Stil – 5%

Siden har fundet frem til en vinder/ bedst i test skibrille, og vi vil her hive et par modeller frem, der har klaret sig særlig godt. Ligeledes har vi selv et bud på en topmodel til dig, der både vil have komfort, sigtbarhed og se sej ud.


Reklame

Smith Squad –  den gode skibrille til prisen

skibrille test smith

Er value for money et nøgleord for dig, så er Smith Squad en god løsning. Modellen blev nummer fem i testen med en score på 68 ud af 100 mulige point. Det er en flot placering og taget prisen i betragtning, gør det det endnu mere imponerende. For mellem 500-600 kroner kan modellen blive din.

Linserne får ros for deres høje kvalitet, og modellen beskrives som en skibrille, der baseret på kvalitet og komfort hamler op med de dyrere alternativer.

Kan købes hos Aktivvinter.dk


Oakley Airbrake Prizm – testvinder

oakley airbrake prizm

Testens med afstand bedste skibriller. Overordnet set er dette den bedste model, da den ikke falder igennem på nogen af de seks testparametre.

Linsen er med lavt lys, der beskytter fremragende mod solen. Brillen beskytter ligeledes godt med sneen og har en lang levetid, så du kan bruge den i mange år. Både holdbarhed og linse scorer ni ud af ti mulige point, mens komforten også ender på et 9-tal.

Det eneste minus ved modellen er prisen, som ligger på omkring 1000-1200 kroner. Men så har du også købt en skibrille for livet.

Kan købes hos Aktivvinter.dk


Dragon NFX – en fanfavorit

dragon nfx2 skibrille

En vovet model, som falder i god jord hos skiløbere og snowboardere. Hvis du leder efter en god beskyttelse og en holdbar model til en rimelig pris, så er Dragon NFX bedst på markedet.

Brillen vil gøre skisportsstedet flot med sit lys, som både er effektivt og beskyttende. I kategorien ‘beskyttelse’ scorer Dragon NFX et 9-tal.

Modellen har et lidt anderledes look, men er topmoderne og vil skabe respekt på pisten blandt andre løbere.

Kan købes hos Aktivvinter.dk


Demon Matrix skigoggle – vores bedste bud til prisen

bedst i test skibrille demon matrix

En billig model med høj kvalitet fra den italienske producent Demon, som kan fås i flere farver.

Linsen er antidugbehandlet, og remmen sidder langt fremme på brillens ramme, som gør, at brille og hjelm passer perfekt sammen.

Modellen er vinder af en 24 timers test tilbage i 2012, hvor den vandt foran ti andre modeller. Blandt andet fordi at den er god som både kontrastfremmende brille og solbrille.

Kan købes hos Aktivvinter.dk


Brug tests som et pejlemærke

Tests, som den Outdoorgearlab.com har lavet, er altid en god indikator for, hvad der er kvalitet, og hvad du skal holde dig væk fra dig. Derfor kan en grundig test som denne altid bruges som et pejlemærke.

Men Outdoorgearlab.com har ligeledes valgt, hvad de synes er vigtigt – og mindre vigtigt. F.eks. tæller stil kun 5% af vurderingen. Det kan være, at det betyder 50% for dig. Du kan dog se, hvilke modeller der har høstet gode stilkarakterer – velvidende at det selvfølgelig er en subjektiv vurdering.

Brug testen, men dan dig også dine egne parametre for, hvad en god skibrille skal indeholde. Her kan du bruge testen til at se, hvilke modeller der scorer højt i de kategorier, der er vigtige for dig.

Kig efter det vigtige for dig

De færreste mennesker er ens, og det kommer også til udtryk, når der skal ledes efter skibriller. Derfor er det også vigtigt, at du ved, hvad der er vigtigt for dig, når du kigger efter en model. Testen viser, at modellerne ofte har hver sin kvalitet. Du skal selvfølgelig vælge en model, der er stærke på de områder, der betyder noget for dig.

Det kan være, at det er altafgørende for dig, at komforten er i top. Andre går mere op i beskyttelsen, og nogle ønsker blot, at skibrillen skal være moderne og passe til resten af outfittet. Præferencerne kan være mange, men hvis du ved, hvad du kigger efter, så har du gjort det hele en del lettere for dig selv.

Held og lykke med købet!