Jæger og hund har været et fast makkerpar i mange år. Samarbejdet mellem mand og hund har vist sig at være ganske effektivt inden for jagtverdenen, hvorfor flere og flere vælger at tage ”menneskets bedste ven” med på jagt. Dog kræver det en vis læring og snilde at få det maksimale ud af din jagthund.

I denne artikel giver vi dig en række gode råd som du kan gøre brug af, hvis du gerne vil have din hund med på jagt. Rådene henvender sig især til nye jægere som endnu ikke har den store erfaring med jagt med hund.

Sørg for at den trænet og velopdraget

En jagthund skal være uhyre lydhør og disciplineret for, at du får det maksimale ud af den på jagt. Derfor er det nødvendigt at træne den i jagtens mange forskellige aspekter, så hunden ved, hvad den skal gøre i de forskellige situationer, der opstår under en jagt.

Et godt forhold til hunden er lig med større sandsynlighed for en god jagt

Det er almen kendt, at jo bedre forhold du har til din hund, jo større er sandsynligheden for, at I i fælleskab får en god jagt. Derfor kan det godt betale sig at bruge tid på din hund i form af gåture, lege, godbidder osv. Hvis hunden har det godt, så er den mere tilbøjelige til at være dygtig, når der skal jages. Husk at rose hunden, når den gør noget godt.

Hav gerne lidt foder og godbider med i lommen som ”fortjeneste”

I forlængelse af forrige afsnit er det en god ide at have godbidder med i lommen som du kan bruge som fortjeneste, når hunden for eksempel har fanget den and du har skudt eller lignende. På den måde lærer hunden, at den gør noget godt, hvilket vil få den til at gøre det igen næste gang du skyder et dyr, der skal spores og hentes. 

Hos Simbasfoder.dk kan du finde meget lækkert foder til jagthunden.