Uanset om det er motionister eller træningsentusiaster, så bliver naturen, i højere og højere grad udnyttet som et rigtig godt alternativ til det traditionelle fitnesscenter.

Det er ikke uden grund, at udendørstræning har fanget vores interesse. Træningen i naturen giver helt andre muligheder, end i et træningscenter og så er det med til at booste motivationen og lysten til at få trænet. Det er nemmere, at skabe variation i træningen og så giver det både motion og frisk luft på samme tid.

Der er måske nogen, som vil sætte spørgsmålstegn ved, om det virker. Selvfølgelig gør det det! Uanset om man træner i et fitnesscenter, eller i naturen, så handler det om, at træne med struktur og planlægge træningen korrekt. I forhold til udstyr, så er naturen naturligvis begrænset, men så gælder det om at tænke kreativt og i realiteten, kan alle flader, højder og udspring bruges.

Tiden er ofte, den helt store undskyldning for enten ikke at komme i fitness, eller ikke at få nok frisk luft. Ved at kombinere natur og motion, slår man 2 fluer med 1 smæk og hvem vil ikke gerne det? Under den åbne himmel er der massere af plads, der er bænke, træer, bakker og trapper, bare for at nævne nogle af de ting, som er brugbare i naturen. Derudover er det selvfølgelig gratis, hvilket eliminerer endnu en undskyldning, for ikke at få motion. Går du efter den tunge vægttræning, er udendørstræning måske ikke noget for dig, men hvis træningen gælder lettere vægtræning, eller konditionstræning, så passer naturen helt perfekt.

Udstyret til udendørstræning er faktisk ikke andet end din egen krop. Find det rette sted, som passer til dagens træning. Her kan du så udføre øvelser som bodyweight squat, dips ved bænke, lunges, armbøjninger eller kropshævninger i træer og der er rig mulighed for differentierende løb, med spring og spring kombineret ind i øvelsen. Kun din fantasi sætter grænser for, hvilke muligheder du har.

Uanset om du har en plan om at tabe dig, øge din muskelmasse eller at komme i bedre kondition, så er det vigtigt, at du planlægger din træning. Mange hopper ud i træning med hovedet under armen. Det er vigtigt, at du har en god idé om, hvor du vil hen med din træning og hvordan du kommer derhen. Start med at lave dine personlige målsætninger og lav derefter et program for hvordan du klarer disse målsætninger. Hvis du ikke selv føler, at du har forstand på dette, så findes der mange personlige trænere, som kan hjælpe dig med, at sammensætte det rette program, eller du kan være heldig, at finde et godt program på nettet.

Uanset om du har lyst til at prøve udendørstræning, eller enten starte op eller forsætte i et fitnesscenter, så udelukker det ene ikke det andet. Tværtimod vil din motivation være større, hvis du kombinere. Læs mere om BGH og hvilke muligheder du har, for at blive klogere på hvilken træning som passer dig.