Hvad enten du skal på trekking i de nordsvenske bjerge, barsk overlevelsestur i Sydamerika eller blot på camping eller hyggelig skiferie, så kan militær ure være med til at gøre eventyret både lettere, mere praktisk og mere sikkert.

Se stort udvalg af militær ure ved at klikke her.

Militær ure udmærker sig ved to overordnede ting; dels giver urene en række funktioner, som almindelige armbåndsure ikke kan, dels er mange militær ure lavet i camouflerede designs, som ikke vækker unødig opsigt i naturen.

I denne guide ser vi nærmere på 7 udvalgte modeller i hver sit prisleje. Vi kommer omkring de vigtigste features ved hvert ur, og ellers henviser vi til den pågældende forhandler, hvor du kan læse mere detaljeret om hver enkel model.

Typiske fordele ved et militær ur:

  • Robust og slidstærkt
  • Holder til voldsomt vejr, herunder regn, mudder og storm
  • Rummer tidsmæssige funktioner såsom verdensur, stopur og alarmer
  • Selvopladelig via solceller
  • Lang batteritid på flere år
  • Indbygget kompas, termometer, højdemåler, vanddybde mv.

ClawGear Mission Sensor II

ClawGear Mission Sensor II

Vi lægger listen ud med dette Mission Sensor II ur fra ClawGear. Uret har en lang række funktioner og praktiske fordele, men vigtigst at fremhæve her er bl.a. det sorte ops design uden reflekterende elementer, digital kompas og barometer. Derudover er ClawGear uret forsynet med et sort matrix display med baggrundslys, som gør det lettere at se uret, når det er mørkt eller regner.

ClawGear Mission Sensor II kan købes hos OutdoorPro.dk

Casio Pro Trek PRG-300CM-4ER

Casio Pro Trek PRG-300CM-4ER

Næste ur er dette Pro Trek ur fra Casio, som leveres med landsdækkende garanti fra nedenstående forhandler. Det samme gælder alle øvrige Casio ure her på listen. Pro Trek PRG-300CM-4ER er lavet i et orange camouflagedesign, og indmaden egner sig godt til områder med lave temperatur. Blandt de primære features kan vi nævne selvopladelig funktion via solceller på uret, indbygget kompas, barometer og termometer. Derudover har uret indbygget automatisk LED-lys og kan vise dig tider for solopgang og solnedgang.

Casio Pro Trek PRG-300CM-4ER kan købes hos Grejfreak.dk

Suunto Core Crush militær ur

Suunto Core Crush militær ur

Core Crush fra Suunto kan bruges som militær ur eller som praktisk ur til trekking og længere vandreture. Uret kan bl.a. måle højdeniveau og lufttrykket, hvilket er en stor fordel, hvis du vandrer i bjerge. Det indbyggede kompas hjælper dig med at holde dig på ret kurs undervejs, og den bløde silikonerem og den hårde stålkrans sikrer dig både komfort og holdbarhed på én gang. Uret har derudover temperaturmåler, stormalarm og dybdemåler til dykning.

Suunto Core Crush kan købes hos Grejfreak.dk

Casio G-Shock GG-1000-1A5ER

Casio G-Shock GG-1000-1A5ER

Vi er kommet til endnu et af Casios militær ure, denne gang deres G-Shock GG-1000-1A5ER. G-Shock uret er en del af Casios MudMaster serie, som er en kollektion med stort fokus på robusthed og holdbarhed. Uret holder til et hårdt klima og kan klare både stød og mudder. Indbygget kompas, LED lys, 2 års batteritid og digitalt kompas er blot nogle af de features, du får med et GG-1000-1A5ER ur fra Casio. Uret har endvidere integrerede timere, nedtællingsur og alarmer.

Casio G-Shock GG-1000-1A5ER kan købes hos Grejfreak.dk

Casio Pro Trek PRW-6100Y-1ER

Casio Pro Trek PRW-6100Y-1ER

Pro Trek PRW-6100Y-1ER er næste bud fra Casios Pro Trek kollektion. Her får du et militær ur i den dyrere ende af prisskalaen, men så er du også dækket forsvarligt ind på ur-fronten. Uret kan klare al slags vejr rundt om i verden og fungerer optimalt i helt ned til minus 10 graders varme. Det er udstyret med solcelleopladning, neo display, altimeter til at gemme data, termometer, digitalt kompas, verdensur og mange andre funktioner. Du kan se hele listen over Pro Trek urets specifikationer hos forhandleren via linket herunder. Uret leveres desuden med hele 3 års garanti, hvilket er mere end de fleste andre modeller og producenter kan tilbyde.

Casio Pro Trek PRW-6100Y-1ER kan købes hos Grejfreak.dk

Casio G-Shock GA-500K-3AER

Casio G-Shock GA-500K-3AER

G-Shock GA-500K-3AER er lavet i et smart, grønt camouflagedesign og byder på en række praktiske fordele. Først og fremmest er uret en del af G-Shock serien fra Casio, hvormed du er sikret et ekstra robust militær ur til selv de hårdeste outdoor aktiviteter. G-Shock GA-500K-3AER byder også på indbygget LED lys, kalender, vandtæthed ned til 200 meters dybde og Resin gummirem for bedre komfort. Som mange af Casios andre ure har GA-500K-3AER også indbygget stopursfunktion, som kan måle tid på 1/100 sekunder og op til 1 time.

Casio G-Shock GA-500K-3AER kan købes hos Grejfreak.dk

Casio – G-Shock GA-100CM-8AER

Casio - G-Shock GA-100CM-8AER

Sidste ur på listen over militær ure er endnu en Casio-model. Denne gang er der tale om deres sorte og grå camouflage ur ved navn G-Shock GA-100CM-8AER, som bl.a. byder på hastighedsberegninger af dine ruter og beskyttelse mod magnetfelter. Derudover får du med et GA-100CM-8AER er ur, som giver automatisk LED-belysning, der oplyser urskiven i selv de mest hårde og barske vejrforhold. Uret rummer endvidere automatisk kalenderfunktion, verdensur, ridsefast mineralglas samt en ekstra stærk og robust konstruktion, som er kendetegnet ved G-Shock serien fra Casio.

Casio G-Shock GA-100CM-8AER kan købes hos Grejfreak.dk