Det er en god idé at have et solidt jagtsæt, når du skal på jagt. Flere ting spiller ind, når et godt jagtsæt skal karakteriseres, og som udgangspunkt er det altid bedst at vælge et holdbart sæt af høj kvalitet. I denne artikel får du en dybdegående guide til dit måske kommende køb.

5 gode valg af jagtsæt

Lad os se på nogle jagtsæt. Herunder får du fem anbefalinger, der lever op til den kvalitetsbevidste jægers krav.

Härkila Canis Jagtsæt

härkila canis jagtsætHärkila er et kvalitetsmærke, og deres produkter er altid et fint valg. Det samme gør sig gældende for dette jagtsæt, der giver dig alt det, du får brug for.

Du finder det i en lang række forskellige størrelser, hvorfor det burde være muligt at finde et, der passer dig. Sættet er lavet med GORE-TEX membran, og det betyder, at det altid holder dig tør – både jakke og bukser er nemlig 100% vandtæt og modstår i øvrigt vind fortrinligt.

Med flere vigtige egenskaber er sættet noget nær perfekt. Du finder lommer, der er specielt indrettet til jægeres behov. Der er lavet frontlommer specielt med henblik på patroner, således de aldrig er svære at finde. Skulle vejret være koldt, finder du også forede håndvarmere.

Se prisen på jagtsættet hos forhandleren Pro-Outdoor.dk

Härkila Stealth Jagtsæt

härkila stealth jagtsætEndnu et godt jagtsæt fra Härkila. Denne model er en smule dyrere, men det er også lig med højere kvalitet. Ligesom med Canis-sættet er det udstyret med en GORE-TEX membran, som gør det vind- og vandtæt. Det øvrige materiale er dog en tand skarpere, da du har gjort endnu mere for at dække de mest udsatte steder ind. Samtidig har det en minimal vægt, der gør det super let at gå på jagt i.

Designmæssigt skiller dette Härkila sæt sig også ud i forhold til det forrige. Det har en camouflagefarve, som passer perfekt ind i naturen. Alt i alt et kanon godt jagtsæt, hvor der ikke er nogen som helst tvivl om kvaliteten!

Se prisen på jagtsættet hos forhandleren Pro-Outdoor.dk

Pinewood Hunter Pro Xtreme Jagtsæt

pinewood hunter pro xtremeLad os se nærmere på et andet mærke, såfremt du gerne vil have et alternativ til Härkila-udgaverne. Pinewood Hunter Pro er et suverænt jagtsæt, der især sætter fokus på at være slidstærkt. Det holder altså ganske længe og tåler lidt af hvert. Prismæssigt er det billigere end de to første, hvorfor mange nok vil overveje at købe det.

Samtidig følger der hue, handsker og halstørklæde med. Overordnet set hjælper sættet rigtigt godt til med at holde på varmen, og derfor er det et stærkt valg, når du skal ud i naturen i løbet af de kolde måneder.

Se prisen på jagtsættet hos forhandleren Pro-Outdoor.dk

Seeland Endmoor Jagtsæt

sealand endmoor jagtsætØnsker du et funktionelt, billigt og holdbart jagtsæt? Så er Seeland Endmoor et rigtigt godt valg. For ca. 1.999 kr. kan du her få et suverænt sæt, der er behageligt at gå i, og som samtidig er godt at have på i koldt vejr. Seeland Endmoor beskytter desuden 100% mod vind og vand, hvorfor det måske kan betegnes som et af de bedste jagtsæt til prisen.

Tøjet er så alsidigt, at du også kan bruge det til andet end jagt – faktisk til en lang række udendørsaktiviteter. Du finder praktiske lommer: Nogle til patroner og opbevaring af genstande og andre til at varme hænderne med. Det brune design passer ind overalt i naturen, og da sættet kan fås i mange forskellige størrelser, kan du altid finde et, der sidder rigtigt.

Se prisen på jagtsættet hos forhandleren Pro-Outdoor.dk

Seeland Eton Jagtsæt

sealand eton jagtsætVed det foregående produkt nævnte vi, at det var den perfekte kombination af kvalitet og pris. Det samme gør sig gældende her, hvor et andet Seeland-produkt har gjort sig positivt bemærket.

Designet minder lidt om Endmoor, men Eton er en smule mere simpelt. Det er udstyret med den samme Seetex-membran, som gør både jakke og bukser vandtætte, og du finder ligeledes lommer til alle formål. Som med de andre jagtsæt, er det altså rigtigt godt at bruge, når det er koldt. Med en aftagelig hætte kan du selv optimere jakken efter vejret, og da det samtidig er åndbart, kan du altså også bruge det, når solen skinner. Generelt et super praktisk jagtsæt, som mange jægere bruger med succes!

Se prisen på jagtsættet hos forhandleren Pro-Outdoor.dk

Køb af jagtsæt – det skal du holde øje med

Her er et par punkter, du bør tjekke af, når du skal købe et jagtsæt:

  • At det er slidstærkt
  • At det giver en god bevægelsesfrihed
  • At det har et simpelt og pænt design (valgfrit)
  • At det er vind- og vandtæt
  • At det er højt vurderet af forbrugerne

Det er svært at finde et jagtsæt, der har det hele, men hvis du finder ét, som lever op til mange af kravene, er du som regel ganske godt stillet. Prisen har selvfølgelig også betydning, men husk altid at prioritere kvalitet først. Hvis du køber et godt jagtsæt, kan tøjet nemlig holde i mange år frem – derfor giver det bedst mening at finde et kvalitetssæt fra start og bare bruge det flittigt.

Forhåbentligt har du nu lidt bedre viden om, hvad du skal se efter i et jagtsæt.