Kun en tåbe frygter ikke havet, lyder en gammel talemåde. Og det er så sandt, som det er sagt. Når du stikker til søs i din båd, skal du tage dig nogle forholdsregler. En af de vigtigste er vejret. Sikkerheden er det vigtigste – og farligt vejr udgør en stor risiko for din sikkerhed til søs. Derfor er det også uundværligt for dig at få hjælp af en vindmåler til båd. Den fortæller dig straks om forholdene til søs, så du med ro i maven kan begive dig ud på bølgen blå.

Læs med her og find ud af, hvilken vindmåler til båd der bedst opfylder dine behov.


Skywatch Windoo vindmåler til smartphone – sejlforhold lige i lommen

Skywatch Windoo vindmåler til smartphone – sejlforhold lige i lommenMangler du en vindmåler til din iPhone? Så er denne Skywatch Windoo vindmåler et godt bud. Den leverer nemlig data om vindforhold lige ned i din lomme.

 • Leverer målinger om alle vejrforhold
 • Fungerer sammen med IOS og Android
 • Fås i tre udgaver

Vindmåleren sikrer dig data om temperatur, fugtighed, vindhastighed og barometertryk – alt sammen målinger, der er vigtige for din sejlads. Du skal blot downloade Windoo-app på din smartphone og tilkoble enheden i hovedtelefonstikket.

Læs mere og se prisen hos marineudstyr.dk.

Nasa Clipper Wind trådløs, komplet sæt – alt-i-en vindmåler til båd

Nasa Clipper Wind trådløs, komplet sæt – alt-i-en vindmåler til bådHer får du en trådløs vindmåler, der samler det hele i ét. Den er både udstyret med transducer, display og baseenhed. Du monterer blot transduceren i masten og lader solen lade den op.

 • Oplades via solceller
 • Trådløs
 • Virker 2000 timer på fuld opladning

Opladningen via solceller giver dig en brugstid på op til 2000 timer på en fuld opladning – så er du fri for opladninger i tide og utide. Og den kan bruges selv i bælgravende mørke.

Læs mere og se prisen hos marineudstyr.dk.

Vindmåler Skywatch Eole1 med 3D rotor – nøjagtig måling

Vindmåler Skywatch Eole1 med 3D rotor – nøjagtig målingMed Skywatch Eole1 får du en vindmåler til din mobil. Den måler så præcist som overhovedet muligt for en vindmåler til båd, når du har brug for at kende både gennemsnitlig vindhastighed, maksimal vindhastighed og øjeblikkelig vindhastighed.

 • Håndholdt variant
 • Udstyret med LCD-baggrundsbelysning
 • Måler præcis vindhastighed

Denne vindmåler er en håndholdt variant, der hviler godt i hånden under brug. Og den kan samtidig monteres på et kamerastativ takket være sin aluminiumsbase, hvis du får brug for det.

Læs mere og se prisen hos marineudstyr.dk.

Skywatch Xplorer 4 vindmåler – fokus på alsidighed

Skywatch Xplorer 4 vindmåler – fokus på alsidighedSkywatch Xplorer 4 vindmåler til båd viser straks og præcist vejrforhold, som vindhastighed og temperaturer, ligesom den viser dig tryk og højde og fungerer som kompas. Med den i bagagen er det sikkert at stikke til søs.

 • Stor nøjagtighed
 • Udskifteligt lithium-batteri
 • Vandtæt

Du får her en vandtæt vindmåler til din båd med baggrundsbelysning. Bagsiden er udført i rustfrit stål, og du kan let udskifte lithium-batteriet.

Læs mere og se prisen hos marineudstyr.dk.


Hvilken vindmåler skal du vælge?

Når du skal agere vejrprofet, har du brug for lidt hjælp i form af en vejrstation med vindmåler. Der findes et hav af varianter på nettet, som det kan være svært at finde rundt i.

Inden du anskaffer dig en vejrstation med vindmåler, skal du naturligvis først og fremmest se på dit behov. Det er det, der er bestemmende for typen. Når det er sagt, kan en test af vejrstationer hjælpe dig lidt på vej. Du kan eksempelvis læse en test af de bedste vejrstationer på en dansk testside – så har du et bedre grundlag at træffe din beslutning ud fra.