Fordelen ved et par ridestøvler i ægte læder er, at de former sig efter dit ben og efter et par ugers brug vil sidde perfekt til omkring benet. Læder er et levende materiale, og det holder utrolig lang tid, hvorfor læderridestøvler ikke er blandt de billigste ridestøvler, man finder.

Læderridestøvler koster i gennemsnit mellem 1500 og 4000 kroner afhængig af mærke, længde og design. Hvis du ønsker tips til, hvad du skal gå efter, når du køber læderridestøvler, bør du følge nøje med.

Se tilbud på læderridestøvler hos

Horze.dk eller Gymnastikogridesport.dk

Hvorfor vælge læderridestøvler som springstøvler?

I princippet kan du bruge lige nøjagtig de ridestøvler, du måtte ønske, til præcis den disciplin, du vil, men der findes ridestøvler, der, for eksempel, er bedre designet til spring eller dressur. Særligt læderridestøvler til spring bør have en række features, der er med til at optimere komforten under springet.

Et par Cavallo læderridestøvler i modellen Linus Jump er et par eksklusive, høje ridestøvler med smukke syninger. Disse egner sig til spring, fordi der forrest på støvlen er et stykke af støvlen, der samles med snøre og giver bedre mulighed for, at støvlen kan vinkles godt bagud, når du rejser dig i springet. Her vil læderet efterhånden, som du bruger støvlen, forme sig efter dine bevægelser med din hest, og det vil alt i alt give en bedre kontakt og følelse med hesten.

Afstivende egenskaber giver rene linjer

Når du rider dressur, er der fokus på stramme og rene linjer, og her kan det for nogen være vigtigt med et par dressurstøvler, der holder formen selv efter mange ganges brug. Her kan fordelen med læder være det præcis modsatte. Dressurstøvler i læder kan hjælpe dig med at skabe stabilitet omkring ankler og ben, når du skal igennem dressurprogrammet. Her kan du med fordel vælge ridestøvler i læder, fordi de – modsat støvler i kunstlæder – kan hjælpe dig med at holde de rene linjer omkring ben og fødder.

Du kan få Cavallo-modellen Linus Jump i en klassisk model, der blot har navnet Cavallo Linus. Linus kan bruges til hverdag, men ønsker du at vedligeholde læderets afstivende egenskaber, kan du med fordel spare dine Cavallo læderridestøvler til stævner.

 

læderridestøvler med lynlåsEt lidt billigere alternativ er et par Horze Eliza støvler med lynlås. Disse ridestøvler i læder er et par klassiske læderstøvler, der egner sig særligt godt til hverdagsbrug.

 

Ridestøvler, der holder i mange år frem

Det er næsten garanteret, at du vil sætte mere pris på et par læderridestøvler end på et par i kunstlæder. Læderridestøvlernes altoverskyggende fordel er, at de holder i evigheder og bliver en personligt beklædningsgenstand, fordi de former sig nøjagtig efter dig. Med helt rigtig vedligehold og pleje kan et par læderridestøvler holde i mange år frem – helt op til 10-15 år.

Af samme grund vil vi derfor anbefale dig, at du ikke køber læderridestøvler til børn – medmindre du gerne vil forkæle dem ekstra med et par luksusstøvler. Netop fordi læderridestøvler holder i mange år og koster en del penge, kan du med fordel vente med at købe læderridestøvler, til du ved, at dine fødder ikke vokser mere.

Hvordan skal man vedligeholde ridestøvler i læder?

Når du skal vedligeholde og pleje dine læderridestøvler, bør du bruge skosværte – ikke læderfedt, da det ved nogle producenter kan gøre, at din garanti på støvlerne ikke længere gælder. Skosværte gør støvlerne matte, og vil du gerne have den blanke støvle frem igen, kan du give støvlerne en lak med en blankepensel.

Før du går i gang med vedligehold og pleje af støvlerne, bør du rense dem grundigt med en blød, fugtig klud og tørre dem med et viskestykke. Hvor ofte, spørger du? Gør dine støvler rene for mudder og skidt efter hver gang, du bruger dem. Plej støvlerne med skosværte en gang hver måned og – selvfølgelig – før du skal til stævne. Skal du til stævne, og vil du gerne have et par ultra-skinnende læderstøvler, kan du tage en nylonstrømpe med en klump vat i og gnide støvlerne i dette.