Vil du gerne passe på dine knæ, når du kører MTB? Savner du større tryghed på de mere udfordrende tracks? Vil du gerne presse dig selv til det yderste uden at være bange for at slå dig alvorligt?

Hvis en eller flere af disse tre spørgsmål fanger din interesse, er der ingen tvivl om, at knæbeskyttere til MTB kan være noget for dig. Her på Outdoormagasinet.dk har vi fundet knæbeskyttere fra tre forskellige brands (POC, Sweet Protection og Fox Racing) til tre forskellige typer MTB (All round, Downhill og Enduro / All mountain).

Se udvalg af knæbeskyttere til MTB hos Blacksnow.dk

POC JOINT VPD AIR MTB KNÆBESKYTTER – All round

POC Joint VPD Air er en uhyre let MTB knæbeskytter, der er udstyret med et komfortabelt fit. VPD beskyttelsesteknologien sikrer dig på en optimal måde. Materialet er ganske strækbart, hvilket gør dem ekstra komfortable at have på.

Derudover er knæbeskytterne fra POC også ventilerende. Det betyder, at du på de varmeste sommerdage stadig vil føle dig tilpas, når du har dem på. Alt i alt et par gode MTB knæbeskyttere til all round brug.


SWEET PROTECTION BEARSUIT PRO KNÆBESKYTTER – Downhill

Har du brug for et par gode knæbeskyttere til downhill eller enduro, så er disse fra Sweet Protection et glimrende valg. Her får du ultimativ beskyttelse af dine knæ fra alle sider. De vejer kun 540 gram i størrelse large og er yderst åndbare at have på.

De er faktisk så sikre, at de overgår sikkerhedscertificeringen CE EN 1621-1. Det vidner om et par knæbeskyttere, der 100% fungerer som de skal. De tages på med lynlås og kan efterfølgende justeres med velcro. En smart funktion, der sikrer dig høj komfort.


FOX LAUNCH PRO D30 KNÆBESKYTTER – Enduro / All mountain

Nogle af de bedste knæbeskyttere fra Fox Racing, det er disse Launch Pro D30. Her får du knæbeskyttere i en kvalitet, der ikke er til at tage fejl af. Knæbeskytterne er så gode, at de bliver brugt af utallige professionelle atleter – og det vidner altså om, at kvaliteten er tårnhøj.

En af de helt store fordele ved disse Fox knæbeskyttere er, at de er uhyre åndbare og ventilerende. Og det er noget som langt de fleste MTB’ere sætter pris på, når de skal vælge nye MTB knæbeskyttere. Prisen kan synes høj, men det er vigtigt at understrege, at kvaliteten er noget af det bedste, du kan få.


Derfor bør du købe knæbeskyttere, når du kører MTB

Den altoverskyggende grund til at køre med knæbeskyttere, det er for din egen sikkerhedsskyld. Kort og godt handler det om sikkerheden, når du kører MTB. På et udfordrende singletrack er sandsynligheden for at slå knæet – på den ene eller anden måde – forholdsvis stor. Knæbeskyttere hjælper dig med at passe på dine knæ, så de ikke lider skade ved et evt. slag eller styrt.

Knæbeskyttere gør dig mere tryg

En anden god grund til at købe et par knæbeskyttere til MTB / Cykling, det er, at de gør dig mere tryg. Når du har sikkerhedsudstyr på, vil du føle dig mere tryg på cyklen. Du ved nemlig, at hvis du styrter, så vil udstyret hjælpe dig med at minimere slag og skader – og det er altså en kæmpe tryghed at have, hvis du godt kan lide at presse dig selv til grænsen. 

Du kan køre helt til grænsen – og mere til

I forlængelse af ovenstående bør det også nævnes, at knæbeskyttere og andet sikkerhedsudstyr giver dig mulighed for at køre helt til grænsen – med ro i sindet. Hvis du er typen, der elsker at slå rekorder, presse dig selv, lave fede tricks og lignende, så bør du uden tvivl investere i godt sikkerhedsudstyr såsom knæbeskyttere. På den måde kan du give dig fuldt ud uden at være bange for at slå dig alt for meget, hvis det skulle gå galt.