Et overgangsdækken er et almindeligt dækken med en mængde foring, der ligger mellem 50 og 250 gram. Præcis ligesom vi har brug for overgangsjakker i perioden mellem sommer og vinter, har heste brug for et dækken, der kan give nødvendig varme og beskyttelse mod vind og regn.

Det danske vejr kan svinge meget, og derfor kan det være nødvendigt med en smule foring, selvom vejrudsigten lover sol. Vi giver dig tips til, hvad du skal være opmærksom på, når du køber et overgangsdækken, og så forklarer vi dig præcist, hvad et overgangsdækken kan sammenlignet med almindelige dækken. Sluttelig får du vores konkrete bud på, hvilket overgangsdækken du bør vælge.

Vi anbefaler følgende forhandlere af overgangsdækken:

Horze.dk og Gymnastikogridesport.dk

Hvad betyder 3000 mm. og 3000 mvp.?

Som vi allerede har været inde på, er det vigtigt at være opmærksom på mængden af foring, det givne overgangsdækken har. Alt afhængig af om du vil have et varmere eller køligere overgangsdækken vælger du mere eller mindre foring. Noget, der næsten er endnu vigtigere at være opmærksom på, er overgangsdækkenets evne til at modstå vand. De fleste regntætte overgangsdækkener angiver:

  • Hvor mange millimeter vand dækkenet kan modstå
  • I hvor høj grad dækkenet tilbyder god åndbarhed

Hvis du gerne vil have et regntæt og åndbart overgangsdækken til din hest, bør du gå efter et dækken, der har angivelsen “3000 mm.” Sørg for at tjekke, om dækkenet har “tapede sømme”, hvilket vil sige, at sømmene ikke er utætte og lader vandet komme igennem. For at undgå at varme eller fugt samles på hesten og giver risiko for sygdom, skal dækkenet være åndbart. Her bør angivelsen ligge på “3000 mvp.”

En haleklap leder fugten væk

Haleklappen på et dækken er alfa og omega, når det drejer sig om at holde hesten tilpas varm. Særligt når man køber et overgangsdækken, er det vigtigt at gå efter et dækken med en haleklap. Det er naturligvis ikke et krav, men en haleklap for enden af dækkenet kan være med til at undgå, at regn og fugt samles på hesten og gør hesten kold.

Haleklappen dirigerer vand og fugt ned – ud over halen – og man undgår derfor, at hestens overflade og pels afkøles, noget, der i sidste ende kan gøre din hest forkølet og syg. RBH Sport overgangsdækken med 100 gram foring har en haleklap og er vandtæt op til 3000 MV. Overgangsdækkenet fra RBH er et godt, billigere bud på et overgangsdækken.

Slip for at lede selv – tjek vores 2 bud

Et godt eksempel på et kvalitetsdækken til perioden mellem efterår og vinter er et klassisk Rambo dækken, original, med 100 gram foring. Det er et godt overgangsdækken med v-lukning. V-lukning vil sige, at dækkenet er samlet forrest fra hver side med en gjord, hvilket gør det lettere for hesten at bevæge nakke og hovedet problemfrit.

Rambo-dækkenet har desuden den vigtige haleklap, som er optimal for et overgangsdækken.

Et andet eksempel på et godt overgangsdækken er et Horze Avalanche overgangsdækken med 100 gram foring. Dette dækken har for det første et rigtigt pænt, luksusdesign, der er sjældent at se på et overgangsdækken. Dækkenet er et teknisk udendørsdækken med de nødvendige features og ekstra fordele. Dette dækken har en bringelukning med T-spænder forrest, og det gør dækkenet nemt at spænde. Dette dækken har en halvhøj hals og – naturligvis – haleklap.