Når du i dag køber en ny MTB hos cykelhandleren, på webshoppen eller hvor du nu plejer at købe cykler, så vil du i 9 ud af 10 tilfælde opleve, at cyklen er udstyret med nogle helt almindelige ”standardgreb”. 

Disse standard MTB greb er ikke just prangende i forhold til kvalitet og komfort. Dog er det yderst sjældent, at den almindelige mountainbikerytter opgraderer på greb-fronten – og det er faktisk en fejl, hvis du tager de forbedrede køreegenskaber – som nye og GODE MTB greb giver dig – i betragtning. Den samlede forbedring som nye MTB håndtag giver dig er undervurderet – og det er en skam!

Der findes et STORT udvalg af MTB greb og håndtag

Markedet for MTB greb og håndtag er tæt på uendelig stort – og det er til din fordel. Der findes nemlig greb til alle tænkelige kørestiler, til alle budgetter og ikke mindst i et væld af forskellige designs.

Her på Outdoormagasinet.dk anbefaler vi, at du investerer i et par nye og forbedrede greb, så du får det maksimale ud af dine MTB-oplevelser. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du får valgt de bedste håndtag til din mountainbike.

Se udvalg af MTB greb hos Blacksnow.dk

Video: Sådan vælger du de bedste MTB greb

Blacksnow.dk har lavet en super video, der forklarer, hvordan du vælger de helt rigtige MTB greb. Her på Outdoormagasinet.dk vil vi til hver en tid anbefale dig at se videoen, så du kan blive klogere på, hvordan du vælger de bedste greb til dine behov.

Valg af tykkelse og mønster

mtb håndtag

Disse MTB greb kan købes hos Blacksnow.dk

Når du skal vælge nye MTB greb eller håndtag, så er der to ting, du især skal have fokus på: Tykkelse og mønster.

Valg af tykkelse kommer an på, hvor stor din hånd er. Har du en større hånd, skal du vælge et forholdsvist tykt håndtag – og vice versa med en lille hånd. Går du meget op i komfort, kan du vælge et tykkere håndtag end, hvad du reelt set har behov for. Målet er at finde et så godt greb, at du faktisk ikke behøver at bruge handsker med silikone for ekstra komfort.

Hvad så med mønsteret? Mønsteret er umiddelbart ikke nær så vigtigt som tykkelsen. Mønsteret har den indflydelse, at det kan gøre grebet enten tyndere eller tykkere. Hvis du har mønster udenpå grebet, vil det være tykkere. Og er det inkorporeret i grebet, så vil det være tyndere. Valg af mønster er en smagssag og noget du skal have forholdsvis meget erfaring med for at kunne mærke forskel.

Derfor skal du vælge gode håndtag til din MTB

Som tidligere nævnt er det langt de færreste, der anser grebene som en vigtig del af MTB’en. Og det er en klokkeklar fejl, hvis du spørger os. MTB håndtagene spiller nemlig en uhyre vigtig rolle: De er det direkte bindeled mellem dig og cyklens styring. Derfor er MTB greb værd at opgradere på!

Dine køre- og styreegenskaber forbedres

Der er ingen tvivl om, at du vil opleve forbedrede køre- og styreegenskaber ved at opgradere fra standardgreb til det vi kalder for gode greb. Cyklen bliver ganske enkelt ”nemmere” at styre, og du kan tillade dig mere uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Øget komfort

At køre MTB kan være hårdt for hænder og håndled, hvis dine greb ikke er tilpasset dig og din kørestil. Hvis du kører jævnligt på din MTB, så vil tilpassede greb være som sendt fra himlen. Tilpassede håndtag gør dine MTB-oplevelser markant mere komfortable og ikke mindst sjovere. Der er ingen grund til at have ondt i hænder og håndled, hvis det kan løses med et par nye håndtag til 2-300 kr.

Se udvalg af MTB greb hos Blacksnow.dk

Lock-On håndtag er det sikre valg

Du har med garanti oplevet, at dine MTB håndtag ligeså stille er gledet ud til siderne og til sidst ”poppet” af. Dette er ikke just særligt hensigtsmæssigt, hvis du giver den max. gas i skoven og virkelig har brug for at kunne stole på dine greb.

Derfor anbefaler vi, at du bruger de såkaldte ”Lock-On” håndtag. Denne håndtagstype skal skrues fast til styret, hvilket gør det meget mere sikkert. På den måde sidder dine håndtag FAST. Og det uanset om der er skybrud og mudder til dine knæ.

Videoguide: Montering af Lock-On håndtag

Igen har Blacksnow.dk været på spil! De har været så flinke at lave en video, der viser, hvordan du på en sikker og god måde monterer dine Lock-On håndtag. I dette tilfælde er der tale om montering af ODI greb. Se hvordan du gør i videoen herunder.