Der findes ikke noget bedre end at tage vandreskoene på og tage på vandreeventyr. Især ikke hvis det er ekstra smukke steder, hvor du aldrig har vandret før. Et veludført vandreeventyr afhænger dog ikke kun af vandreskoene og omgivelserne. Det afhænger også af, hvordan du har det undervejs. I den forbindelse er det værd at have et fokus på din ernæring og dit energiindtag.

Hold dig hydreret

At vandre er måske ikke verdens hårdeste aktivitet. Dog bør det bestemt ikke undervurderes, da der tit og ofte er tale om flere timers vandreture, hvor kroppen er under en konstant, men jævn belastning. Sådan en belastning kræver alt andet lige energi og væske fra kroppen. Derfor bør du undervejs sørge for at holde dig hydreret. Især hvis du vandre under varme forhold – for eksempel i bjergene sydpå, caminoen og lignende.

Det kan være ganske klogt at have energitabs med, så du har en hurtig og effektiv kilde til energi og kalorier. På den måde bliver det nemmere for dig at opretholde mineral- og saltbalancen.

Spis før du bliver sulten

Som hovedregel er det også en god ide at spise før du bliver sulten. Det kan i manges øre lyde fuldstændig åndssvagt, men der er en mening med galskaben. For bliver du først sulten undervejs, så kan det være et tegn på, at du er ved at gå sukkerkold. Og går du sukkerkold, så kan vandreturen blive et sandt helved at komme igennem. Derfor spis løbende små måltider under vandreturen.

Supplér gerne med proteinbars og mindre snacks

Det kan være svært at have en masse god mad med på turen. Et godt alternativ til måltidskasser og lignende er proteinbars og mindre snacks såsom bananer, nødder og lignende. Lige nu kan du for eksempel finde gode tilbud på bars hos Bodylab. Fordelen ved proteinbars og mindre snakcs er, at de ikke fylder særlig meget i vandrerygsækken.

Planlæg dit indtag af mad og drikke

Skal du ud på en længere tur, er det nødvendigt at planlægge dit indtag af mad og drikke på forhånd. Fordelen ved at planlægge på forhånd er, at du minimerer risikoen for dehydrering og for at gå sukkerkold med mange procent. Og jo lavere risiko, jo bedre en vandretur vil du alt andet lige få.