Hvis du er på udkig efter en udendørsoplevelse med spænding, frisk luft, fart over feltet og ikke mindst adskillige dygtige rovfugle, så er denne oplevelse perfekt til dig. Den egner sig også godt til en familieudflugt, hvor både børn og voksne får en noget anderledes oplevelse, de sent vil glemme.

I løbet af dagen vil du se professionelle falkonerer bruge de store og lynhurtige rovfugle til at vise, hvordan man har jaget i over 4.000 år. Den meget traditionelle jagtform er endda stadig udbredt som dagligt værktøj i visse dele af verden den dag i dag – og det kommer du naturligvis også til at høre meget mere om på dagen.

Se prisen på et rovfugleshow hos Oplevelsesgaver.dk

Hæsblæsende jagt i vild natur

Du kommer til at opleve, hvordan flere forskellige rovfugle suser og dykker ned gennem luften for at fange byttet, og du kan således se både ugler, høge, falke og ørne i aktion. En af hovedsensationerne ved rovfugleshowet er den enorme hvidhovedede havørn, som er eminent i både sine flyveegenskaber og jagtinstinkt.

Prøv også: Falkoner for en dag

Foruden selve jagtopvisningen kommer du også til at høre en masse spændende historier og opleve sjove karakterer, som alle er med til at fortælle, hvordan kongelige og adelige har brugt rovfugle til jagt op gennem mange årtusinder. Oplev bl.a. hulemanden Bent, som med sin ubrugelige hjælper fænghulsulven viser, hvor stor kontrast der var mellem de forskellige jagtmetoder for ca. 4.000 år siden og frem til i dag.

Smukt område og masser af frisk luft

Hele oplevelsen foregår i de skønneste naturområder med flotte skove, store bakker og moser, så langt øjet rækker. I naturområdet finder du også vilde grågæs og andre spændende dyr, som er med til at give en helhedsfornemmelse og en rigtig god outdoor oplevelse for hele familien.

Der er offentlige gangstier rundt omkring i området, hvilket gør netop dette naturområde ekstra oplagt til at få en god udflugt ud af dagen. Du og familien kan fortsætte dagen med skovtur efter showet, da stierne gør det nemt tilgængeligt at komme rundt i området.

Læs anmeldelser af rovfugleshowet her

Hvad inkluderer oplevelsen?

rovfuglHar du lyst til at opleve rovfugle dykke ned efter byttet i levende live, og vil du samtidig have en god portion frisk luft og masser af skøn dansk natur, så er denne oplevelse perfekt for dig.

Selve oplevelse inkluderer en lang række opvisninger, historier og sjove aktiviteter, og samlet set ser programmet således ud:

  • Professionelle falkonerer viser dig og familien, hvordan man i mange, mange år har brugt rovfugle til at jage vilde dyr i naturen.
  • Sjovt og underholdende skuespil fra de ansatte, som tager dig med på en historisk rejse med interessante fakta og historier.
  • Mulighed for at komme til at holde en af fuglene selv – naturligvis under kyndig vejledning og hjælp fra en professionel falkoner.
  • Du får en perfekt blanding af underholdning, historie, spænding og natur på én gang, hvormed oplevelsen er perfekt for både store og små.

OBS: Rovfugleshowet løber hen over april-oktober, og selve oplevelsen foregår ved Silkeborg. Du har endda mulighed for at bestille privatshow, som egner sig godt til særlige begivenheder.