Når vinteren sætter ind, er det vigtigt at klæde din hest godt på. Et lunt vinterdækken kan tage din hest igennem vinteren uden at påføre sig sygdom – eller kulde. Et godt vinterdækken adskiller sig fra normale regndækken ved at kunne dække et større område af hestens krop.

Vinterdækken giver hesten isolering og beskyttelse omkring ryg, bug, nakke og bringe. Det er derudover muligt at tilkøbe eksterne halsstykker, der kan holde temperaturen omkring hals og bringe oppe. Priserne på fuldværdige vinterdækkener ligger imellem 1000-2500 kroner.

Nedenstående tilbud på vinterdækkener er fundet hos

Horze.dk eller Gymnastikogridesport.dk

Allerede indehaver af et vinterdækken? Køb et halsstykke

Hvis du allerede har et godt vinterdækken, som din hest trives med, kan du overveje at tilkøbe et eksternt halsstykke, som kan give din hest varme på selv de køligste dage. RBH Sport halsstykke er et eksternt halsstykke, som kan sættes på mange forskellige dækkener – både regndækken og vinterdækken.

Det eksterne RBH Sport halsstykke kan påsættes dit regndækken eller vinterdækken med velcro eller ringe. Hvis du ønsker at kunne kombinere dit allerede erhvervede dækken, kan du med fordel blot investere i et billigere halsstykke for at gøre dit dækken vinterklart.

Tapede syninger er hestens sikkerhed

Horze Supreme Avalanche vinterdækken er et vinterdækken til en fin pris. Horze Supreme Avalanche er et eksempel på et vinterdækken, der kan bruges til de mildere vintre. Dækkenet er udformet i polyester, som i tillæg er udstyret med en polstring, der giver varme. På vinterdage og regndage kan det være nødvendigt med et vinterdækken med polstring, da et dækken uden polstring vil kunne gøre din hest kold og fugtig.

Når du skal investere i et godt regndækken, er det vigtigt at tjekke dækkenets specifikationer. Én af de vigtigste specifikationer er dækkenets tapede syninger. Tapede syninger gør det muligt at holde din hest tør, da syningerne ikke er utætte og lækker vand.

4 vigtige krav – 4 gode bud på dækken

Du får følgende 4 bud på gode, varme vinterdækkener, der giver din hest den optimale oplevelse i folden på en vinterdag. Alle 4 vinterdækkener er udstyret med:

  • Haleflap
  • Halsstykke
  • Fyld/foring
  • Optimal tilspænding med gjorde

Hvis du er på udkig efter et godt vinterdækken, bør du sætte omkring 1500-2500 kroner af, og det er godt betalte penge, da et dækken i denne prisklasse både er stærkt, tæt og varmt.

De 4 bud på et dækken, der opfylder kravene til et kvalitetsdækken, hedder henholdsvis: Finn-Tack Pro Avalanche Combo, Horseware Amigo Bravo, Amigo Bravo Plus Heavy og Rambo Supreme Varilayer.

Særligt må fremhæves Rambo Supreme Varilayer, som ikke bare er et vinterdækken i særklasse – det har også fede detaljer. Rambo Supreme Varilayer har røde gjorde, og selve dækkenet er sort. Denne kombination er sporty og original, og derfor adskiller dækkenet sig fra mange andre dækkener på markedet.

Gode all-around dækkener med foring

Amigo Bravo Plus Heavy er et helt sort dækken med alle nødvendige specifikationer, som kræves for at kunne være et vinterdækken. Dækkenet har et tilpas løst halsstykke, der tillader din hest at have fri bevægelighed.

Horseware Amigo Bravo er et tykt vinterdækken, som er udstyret med polyesterforing og en isoleret inderside, der holder din hest varm. Sidst men ikke mindst er Finn-Tack Pro Avalanche Combo et vinterdækken, som er utroligt slidstærkt og holdbart. Dækkenet har stærke gjord- og bringestropper, og det holder dækkenet på plads uden at gnave eller give tryksår, når din hest ligger.

-30 grader? Intet problem med bestemt dækken

Lever du i et koldere klima, hvor temperaturen kan komme langt ned – eller ønsker du bare at sikre din hest bedst muligt, kan du overveje et vinterdækken, som kan give varme, selvom temperaturen nærmer sig de -20 eller -30 grader.
Bucas Smartex Turnout er et smart dækken, som kan vendes begge veje. Dækkenet har et vinterfyld på 300 gram, som måske ikke lyder af mere end, hvad mange andre dækkener kan tilbyde. Dette dækken giver din hest varme helt ned til -30 grader, og det har derudover gode stropper og gjorde, der giver hesten et lille mellemrum mellem krop og dækken og dermed isolerer godt. Dækkenet kan fås med ekstra halsstykke.