En god MTB hjelm er absolut nødvendig, hvis du skal ud at køre på mountainbike. Bevares, det er muligt at bruge en almindelig cykelhjelm, men der er nu engang et par nævneværdige forskelle – og derfor giver det rigtig god mening at vælge en solid hjelm, der er specielt egnet til MTB. Her kommer vi med en række anbefalinger af hjelme som i skrivende stund fås til gode priser.

7 populære MTB hjelme på tilbud

Herunder får du syv populære forslag til MTB hjelme, der uden tvivl vil gøre din mountainbiketræning til en sand fornøjelse.

SWEET PROTECTION BUSHWHACKER CARBON MIPSSweet Protection Bushwhacker Carbon Mips

Denne hjelm fra Sweet Protection kombinerer performance med beskyttelse på bedst mulig vis. Den har en vægt på blot 360 gram, men formår stadig at dække kraniet godt ind – og med en CE 1078 certificering kan du være sikker på, at hjelmen er som den skal være. Hjelmen kan justeres, så det altid er muligt at skabe et personligt fit, der passer dig perfekt.

Se prisen hos BlackSnow.dk.

Fox Rampage Helmet Matte Black

FOX RAMPAGE HELMETDenne hjelm er et lidt bedre valg, hvis du er mere økonomisk orienteret. Hjelmen er nemlig relativt billig og tilbyder den bedst mulige kvalitet til pengene. Der er tale om en fullface hjelm, som er perfekt til både downhill & freeride. Overordnet set bliver du dækket godt ind. Da komforten samtidig er helt, som den skal være, er der ikke ret meget at klage over. Hjelmens beskyttelsesmæssige egenskaber er også blevet gennemtestet grundigt.

Fox Rampage Helmet Matte Black kan købes hos BlackSnow.dk.

Troy Lee Designs A1 Helmet

TROY LEE DESIGNS A1 HELMET DRONEEt andet knaldgodt og økonomisk venligt valg er denne hjelm fra Troy Lee, som på flere forskellige måder gør sig positivt bemærket. Ikke alene har den et design, der bare skriger ‘race’ – den har også et rigtigt godt fit, 16 ventilationshuller og et fuldt justerbart visir, samt meget andet. Hvad enten du er begynder eller seriøs, vil denne hjelm med sikkerhed være et fortrinligt valg.

Se prisen hos BlackSnow.dk.

Sweet Protection Fixer FF Carbon Mips Helmet

SWEET PROTECTION FIXER FF CARBON MIPS HELMETSweet Protection har en vane med at producere udstyr, der bare er en klasse bedre end resten af markedet – og denne hjelm er bestemt ingen undtagelse. Den ligger med sine 3.999 kr. i den dyrere klasse af hjelme, men pengene er godt givet ud. Fixer FF tilbyder nemlig en helt enestående sikkerhed og er specielt udviklet til downhill. Med direkte ventilation, MIPS teknologi og carbonfibre er der mange grunde til at vælge denne hjelm – alt i alt et fortrinligt valg for de seriøse MTB entusiaster.

Sweet Protection Fixer FF Carbon Mips Helmet kan købes hos BlackSnow.dk.

POC Coron Uranium Black

POC CORON URANIUM BLACKEndnu engang finder vi her en hjelm i en lidt højere prisklasse, men hvor vi igen finder god værdi for pengene. POC Coron er udviklet sammen med Martin Söderström og har en nærmest komplet sikkerhed. Den er en smule tungere end de fleste andre hjelme, men til gengæld har den masser af specifikationer, som alle er ultra relevante. For at nævne et par stykker, så har hjelmen både en M-FORGE skal, Multi-impact EPP liner og et ventilationssystem med interne kanaler. Det er dog langt fra det eneste, hvorfor vi anbefaler, at du læser mere om hjelmen hos en eller flere forhandlere.

Se prisen hos BlackSnow.dk.

POC Crane Pure Söderström Edition Lead Blue

POC CRANE PURE SÖDERSTRÖM EDITIONEt alternativ fra POC er denne ultra billige pro model hjelm, der igen er lavet i samarbejde med Martin Söderström. Ud over det fede look, må POC Crane generelt siges at være ganske alsidig, let og komfortabel. Den er velventileret og har en række forskellige certificeringer. Et stærkt valg, hvis du har brug for en billig hjelm til MTB på hobbybasis eller blot en almindelig hverdagshjelm.

POC Crane Pure Söderström kan købes hos BlackSnow.dk.

Sweet Protection Bushwhacker Shock Orange

SWEET PROTECTION BUSHWHACKER SHOCK ORANGETil sidst vil vi lige tilføje endnu en solid hjelm fra Sweet Protection, der kan bruges til stort set alle forskellige discipliner inden for MTB. Faktisk betegnes hjelmen som brandets mest alsidige, og det er der flere gode grunde til. Den vejer blot 320 gram, har en 5-piece skal samt en god, direkte ventilation. Alt i alt er det bare et kanon godt valg, som ikke begrænser dig, når du er på cyklen, men derimod får dig til at føle sikker.

Se prisen hos BlackSnow.dk.

Guide: Sådan finder du den perfekte hjelm

De ovenstående hjelme er selvfølgelig udvalgt som følge af nogle specifikke årsager. Disse årsager vil vi da gerne dele, så det bliver nemmere for dig at vælge en god hjelm, hvis du endnu ikke har fundet en foretrukken model.

En optimal MTB hjelm skal først og fremmest have de rette certificeringer. Tjek derfor altid efter CE, osv., da det er vigtigt, at hjelmen er sikkerhedstestet, inden du bruger den i aktion.

Dernæst giver det god mening at kigge på hjelmens ventilation. Ofte kommer du til at bruge hjelmen flere timer i træk. Derfor handler det i høj grad om, hvor behagelig den er at have på. Hvis en hjelm er velventileret bliver hele turen meget bedre, så det må bestemt ikke glemmes, når du skal vælge et produkt. Tjek beskrivelsen + anmeldelser for at finde ud af, hvorvidt en hjelm har en god ventilation eller ej.

Vægten er også værd at se nærmere på. Som udgangspunkt handler det selvfølgelig om at finde en hjelm, der er let. Dog skal tungere hjelme (+1 kg) ikke nødvendigvis afvises, da de til tider kan have flere specifikationer og dermed være mere funktionelle. Se derfor på, hvad hver enkelt hjelm tilbyder, men glem aldrig vægten helt.

Til sidst bør du selvfølgelig overveje en hjelm, der er udviklet til den type MTB, du synes bedst om. Der er mange gode allround hjelme at vælge – vi anbefalede endda et par stykker højere oppe – men hvis du sætter fokus på downhill, freeride, e.l. skal du selvfølgelig finde den hjelm, der tilbyder den højeste sikkerhed på lige præcis det punkt.

Hvorfor bruge en MTB hjelm?

Det giver naturligvis sig selv, at du bruger en hjelm for at beskytte hovedet – her er der ikke ret mange, der kan føle sig overraskede. Til mountainbike, som ofte foregår i lidt mere udfordrende omgivelser end ellers, er det endnu mere nødvendigt med en hjelm, og derfor er der flere producenter, som laver hjelme, der er specielt udviklede til MTB.

En MTB hjelm er som hovedregel tykkere og kraftigere end en almindelig cykelhjelm. Samtidig har den som regel en skygge, der dækker godt ift. sollys. En anden vigtig fordel er, at en MTB hjelm kan justeres på en række forskellige måder, hvilket gør den mere alsidig end de fleste andre typer af hjelme. Overordnet set kan vi altså slå fast, at det er yderst praktisk at anskaffe sig en egentlig MTB hjelm, hvis du skal ud at køre mountainbike.

Til tider kan det dog godt være svært at finde den helt rette model. Her har vi tænkt os at hjælpe lidt til ved at komme med et par konkrete anbefalinger, som du passende kan benytte dig af, hvis du har planer om at investere i en ny hjelm.