Det er ikke noget, som mange tænker over, men faktisk er Grønland et af de bedste steder i verden at tage på langrendsløb. Den snedækkede natur er perfekt til ski og tiltrækker rigtig mange langrendsløbere. Her på siden kan du få viden om, hvad det vil sige at være på langrendstur i Grønland.

Tag på langrendsløb i Grønlands uberørte natur

Er du typen, der godt kan lide lange ture på ski? Så er Grønland et perfekt valg. Den uberørte natur er fantastisk at opleve. Når du er i Grønland, kommer du sjældent til at se ret meget mere end unik natur omkring dig. Det er en helt utrolig oplevelse, hvor du lærer en masse om naturen, men også om dig selv.

Samtidig passer Grønlands terræn også enormt godt til dig, der måske søger lidt større udfordringer end dem, du typisk finder i Europa. I Grønland er der et hav af fjelde og dale, som skal passeres, og det er nok til at give de fleste sved på panden. Langrendsløb i Grønland kan derfor være enormt udfordrende, men hvis du blot vil have en rolig tur gennem en del af landet på ski, kan det også lade sig gøre. I så fald bør du bare holde dig omkring de små byer og tage den lidt med ro – der er altså mulighed for både høj og lav intensitet alt efter dine og medrejsendes præferencer.

Oplagte destinationer

Det er mest populært at tage på langrendsløb på Grønlands østkyst. Her er der fremragende forhold til disciplinen, og du vil ofte løbe ind i andre langrendsskiløbere på din rejse. Du kan dog også vælge at gøre det på vestkysten – det er muligt langt de fleste steder i Grønland.

Tasiilaq er generelt et fint sted at tage hen. Det er den centrale by for naturoplevelser i Østgrønland. I hvert fald hvis du gerne vil rundt og se landets kultur på bedst mulig vis. Der er tale om en lille, almindelig grønlandsk by, som tilbyder turister mange forskellige muligheder: Blandt andet hundeslædekørsel, isvandring, kørsel på snescooter og selvfølgelig også langrend på ski.

Også Sisimiut byder på en masse spændende oplevelser

Andre gode muligheder finder du i byerne Nuuk, Kulusuk og Ilulissat. Sidstnævnte har nogle enestående isbjerge, der bestemt er værd at se – men der er positive ting at sige om alle byer, så undersøg selv sagen nærmere og vælg det sted, der tiltaler dig mest. Hvis du virkelig er ambitiøs, kan du starte ét sted og slutte et andet. De meget seriøse skiløbere kan vælge at prøve kræfter med indlandsisen, men dette er umiddelbart ikke for begyndere.

Grønland er et mekka for langrendsløb

Hvis du ønsker en helt unik skioplevelse, så er Grønland et godt valg. At tage på skiferie i Grønland oplagt, men du kan også vælge at tage på vandretur eller endda prøve kræfter hundeslædekørsel. Hvad end du vælger, bliver det med sikkerhed en fremragende oplevelse – langt de fleste, der har besøgt Grønland, er kommet hjem igen med gode oplevelser. Du har muligheden for det samme!