Hundeslædekørsel i Grønland er en oplevelse uden sammenligning. Det er en anderledes og interessant oplevelse, der vil udfordre dig personligt. Derudover er det en fantastisk mulighed for at opleve en natur, som du med garanti ikke har set magen til før. Vi kommer her med lidt info og inspiration til at rejse til Grønland og prøve kræfter med hundeslædekørsel.

En helt unik naturoplevelse

De fleste almindelige rejsende nyder at tage på storbyferier og charterrejser. Almindelige outdoorentusiaster foretrækker typisk rejser til bjerge, skove og lignende. Kun få vælger til sammenligning at tage på hundeslædekørsel i Grønland, og det gør det til en helt unik rejseform som kun få når at opleve i livet.

Hundeslædekørsel er for de sande naturelskere

Ikke alene får du nogle gode stunder med hundene og dine medrejsende – du oplever samtidig den grønlandske kultur på allernæreste hold. Du får snedækkede bjerge og bakker at se sammen med små huse, frisk luft, klar himmel og generelt bare masser af natur. Ingen andre steder i verden giver dig mulighed for at matche disse forhold, så derfor er en rejse med hundeslædekørsel i Grønland bare noget helt specielt. Du vil uden tvivl få nogle oplevelser, som vil følge dig resten af livet.

Hvor kan du gøre det?

Du kan tage på slædekørsel i alle grønlandske byer nord for polarcirklen på vestkysten og alle bygder på begge kyster. Det betyder, at du både får de små byer og dyrkede steder at se, men ligeledes den rene natur, hvor der blot er isbjerge, åbne vidder og vildmarker.

Som du sikkert allerede ved, har hundeslædekørsel altid været en vigtig del af grønlandsk kultur. Derfor er der hvert år en konkurrence, som finder sted i det nordlige Grønland – den er kendt som “Avannaata Qimussersua”.

Om de hårdtarbejdende slædehunde

slædeunde

Det er slædehunde som disse, der trækker det store læs

På en hundeslædetur kommer du til at tilbringe meget tid med slædehundene. Derfor er det især en oplagt tur at tage af sted på, hvis du generelt er vild med hunde. De har et helt vildt energiniveau, og det kan sagtens gå lynhurtigt, når flere af dem spæner af sted sammen. Slædehundene er en ren race, som ikke har kontakt med andre hunderacer – med deres tykke pels og store styrke, er de som født til at rejse gennem det barske klima.

Det er ikke altid nemt at køre med hundeslæde. Det minder på ingen måde om noget transportmiddel du i forvejen er vant til – det kan end ikke sammenlignes med at ride på hest. Grønlændere er dog dygtige til at styre hundene, og på trods af at de som mennesker er meget beskedne, sætter de stor ære i at være dygtige til lige præcis dette. Og selvom faren aldrig føles ret langt væk midt i den grønlandske natur, er det alligevel ganske sikkert at køre, så længe en grønlænder er med på turen – de fleste har nemlig rigeligt af erfaring med slædekørsel.

Er det noget for dig?

Skal din næste rejse være en helt unik en af slagsen? I så fald er hundeslædekørsel i Grønland værd at overveje. Du har med denne artikel fået god inspiration til det. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at det er en super interessant rejseform som kun få uden for Grønland får prøvet i livet – skal du være en af de heldige få?