Skistave er uundværligt, når du skal stå på ski. Derfor er det vigtigt, at du får valgt de helt rigtige og bedste stave til dine behov. I denne guide hjælper vi dig med at finde det absolut bedste skistave tilbud, så din næste tur på ski bliver så god som mulig – uden at du behøver at bruge for mange penge.

8 gode tilbud på skistave lige nu

Vi har været en smuttur på ”det store internet” for at finde gode tilbud på skistave af en vis kvalitet. Nedenstående 8 tilbud er fundet hos Blacksnow.dk og Skiwear4u.dk. Du kan læse mere om de to forhandlere nederst på denne side.


 

Line Tac

Line Tac er en good value for money skistav. Den er udstyret med en justerbar håndrem og har en længde på 90-110 cm. De to skistave vejer kun 350 gram og har et 25 mm BMX greb, hvilket forhindrer kramper i hånden. En god stav, der især egner sig til freestyle skiing.

Køb her

 


 

Fizan Carbon Speed

Denne carbon skistav er også et godt køb til prisen. Den er udstyret med et ergonomisk sportsgreb og polstrede stropper, hvilket gør staven ekstra komfortabel at holde ved.

Køb her

 


 

Armada Triad

Armada Triad er en rendyrket freestyle skistav i et lækkert design. Staven er bygget i solidt aluminium, der virkelig kan tåle nogle tæsk. Derfor er Armada skistaven det perfekte køb for dig, der elsker at køre i snowpark og ikke vil være bange for om din stav går i stykker.

Køb her

 


 

Komperdell Godfather Team Vario teleskop

Denne Godfather skistav er udført i alu, og det har den betydning, at vægten er forholdsvis lav. Grebet er all mountain, hvilket imødekommer langt de fleste hænder. Derudover er den udstyret med teleskop, så længden hurtigt kan justeres fra 110 cm til 150 cm. Denne skistav med teleskop er perfekt til dig, der kører piste, offpiste og andet.

Køb her

 


 

Armada Legion

Armada Legion er en aluminiums skistav med 50 mm freeride kurv (der er udskiftelig). Staven egner sig perfekt til freeride og freestyle. Den er samtidig lavet i uhyre stærke materialer, hvorfor du bestemt ikke behøver at holde dig tilbage: Den kan tåle mange tæsk.

Køb her

 


 

Komperdell Snapsestav

Lyder en snapseskistav som noget for dig? Denne skistav giver dig mulighed for at tage snaps eller andet væske med på skituren. Stavene kan nemlig rumme 0,2 liter. Perfekt til dig, der godt kan lide at nyde ”en lille en” på toppen af bakken. Dog skal du huske, at det kan være farligt at blande alkohol og skiløb. Derfor anbefaler vi, at du deler ud af goderne til dine venner, så du ikke skal drikke de 0,2 liter selv. Om ikke andet, så er det en god ide at vente med at nyde de våde varer til afterski.

Køb her

 


 

Black Diamond Compactor Teleskop

Her har du en foldbar skistav, der egner sig til freeride og splitboardng. Skistaven med teleskop er super kompakt og er uhyre nem at justere i længden. Der følger en powder kurv med på 100 mm. Den foldede længde måler 41,5 cm.

Køb her

 


 

Komperdell Carbon

Det sidste gode tilbud på listen er denne Komperdell Carbon skistav. Designet er klassisk og carbon-materialet gør den ekstra let og hurtig. Derudover er grebet lavet i skum, hvilket giver dig et komfortabelt greb gennem hele dagen. Køber du disse carbon stave sammen med et par ski, så får du 100 kr. i rabat.

Køb her

 


Guide: Sådan vælger du de bedste skistave

Inden du læser vores guide herunder, så kan du med fordel starte med at se Thomas Uhrskovs video fra 1997 om skistave.

Skistave længde

Noget af det vigtigste at tage stilling til, når der skal vælges nye skistave, det er længden. Som hovedregel gælder det om at finde en skistav længde, der får din arm til at lave en 90 graders vinkel, når stavene står parallelt med dig. Skiwear4u.dk har lavet en smart tabel, der måske kan hjælpe dig med at vælge den rette længde.

Hvis ikke du får valgt den rette længde, så vil du opleve manglende kontrol med dit skiløb. For lange skistave vil være til stor gene for dig. For korte stave vil typisk give dig ondt i ryggen. Kører du forskellige typer af skiløb, kan det anbefales at købe skistave, der kan justeres i længden. På den måde kan du hurtigt tilpasse stavene afhængig af, hvad du ønsker at køre.

Carbon eller aluminium?

Langt de fleste køber skistave i aluminium, da de er kendt for at holde længere og være billigere. Er du typen, der går meget op i udstyr og gerne vil køre så hurtigt som muligt, så er der ingen tvivl om, at carbon stave er det bedste valg. Den største forskel på aluminium og carbon stave er prisen. Carbon er markant dyrere, men som sagt er de hurtigere at køre med.

Skal du have stropper?

Stropper eller ej. Det er en religion i sig selv. Fordelen ved at køre med skistave med stropper er, at du ikke kan tabe dem i sneen. Det betyder, at du slipper for at skulle kravle op ad bakken for at finde din tabte skistav.

Fordelen ved ikke at køre med stropper er, at du minimerer risikoen for at brække fingre og håndled. Hvis du styrter, og din stav hænger fast i sneen, så kan du risikere at brække fingre og håndled pga. stroppen.

Hvad skal du så vælge? Det er helt op til dig selv at vurdere. Hvis du aldrig plejer at tabe dine stave, så klip stropperne af. Taber du dem derimod meget, så behold stropperne på og sats på, at du ikke brækker hverken fingre eller håndled.

Valg af håndtag

Skistave kommer typisk med forskellige håndtag. De billigste er med stor garanti lavet uden en decideret form/håndtag. Hvorimod de dyrere stave er lavet med pasform til dine hænder og fingre. Vi anbefaler at vælge skistave med pasform, da det giver et langt bedre greb. Derudover er sandsynligheden for at få krampe i hånden markant mindre.

Skistavens kurv/skål

Sidst men ikke mindst skal du tage stilling til kurven/skålen på skistaven. Er du typen, der kører meget offpist, så vil en stor skål være det bedste valg. Hvis du omvendt ikke kører så meget offpist, så behøver du ikke at bekymre dig det store om skålens størrelse.

2 af skistave forhandlere vi anbefaler

Som lovet kan du læse mere om de to forhandlere af ovenstående skistave tilbud.

Skiwear4u.dk

Skiwear4u.dk er en webshop med et bredt og dybt sortiment af skiudstyr. Denne shop henvender sig især til dig, der tager på skiferien engang imellem og derfor ikke har brug for elite-udstyr, men sagtens kan nøjes med udstyr niveauet under.

En af de store fordele ved at handle hos Skiwear4u.dk er, at du er garanteret ekstra gode priser. Shoppen har for eksempel prisgaranti på de populære Douchebags. Derudover kan du altid regne med at finde gode tilbud.

Blacksnow.dk

Blacksnow.dk er den perfekte webshop for dig, der går meget op i høj kvalitet og god stil, når du står på ski. Blacksnow.dk er en shop, der især henvender sig til dig som ikke vil gå på kompromis med noget, når du skal købe nyt udstyr.

Hos forhandleren finder du de sejeste brands og mærker. Brands og mærker som i høj grad benyttes af de professionelle. Det betyder også, at priserne er i den højere ende. Men det skal siges, at pris og kvalitet hænger ganske fint sammen i dette tilfælde.