Stand Up Paddle med oppustelige Paddle Boards er det nye inden for vandsport. Sportsgrenen oplever i disse tider større og større popularitet – og det er med god grund: Her er der nemlig tale om en sjov og udfordrende aktivitet på vandet, hvor hele familien kan være med – nybegyndere såvel som øvede.

Vil du i gang med SUP? Køb dig et oppusteligt Paddle Board!

Her på siden kan du bl.a. læse vores guide til valg af det bedste paddle board til dine behov. I forlængelse heraf har vi fundet og beskrevet tre anbefalede, oppustelige paddle boards inkl. henvisning til forhandler og dertilhørende priser.

Derudover ser vi nærmere på, hvad SUP og oppustelige Paddle Boards egentlig er. I den forbindelse kan du læse om, hvorfor det er en god ide at vælge et oppusteligt board frem for et fast.

Sikkert og vidst er: Hvis du vil i gang med SUP-surfing, så skal du have et oppusteligt Paddle Board.

Se udvalget og priser på oppustelige Paddle Boards hos Sitontop.dk

Guide: Sådan vælger du det bedste oppustelige Paddle Board

Som det ser ud lige nu, findes der fem forskellige typer af Stand Up Paddle Boards, hvorfor det naturligvis kan være svært at gennemskue, hvilken type, der er den bedste til dig. Herunder giver vi en nærmere beskrivelse af de fem board-typer, så du kan danne dig et indtryk af, hvilket SUP-board du bør vælge.

Touring

Touring boardet er et godt valg, hvis du har planer om ture på havet, fladt vand, langs kysten eller lignende. Den spidse stævn er kendetegnet ved denne type SUP og har den fordel, at den bryder vandet på en sådan måde, at boardet har nemmere ved at glide gennem vandet.

Touring boards er også kendetegnet ved at være længere end normalen, hvilket først og fremmest gør dem mere stabile at stå på. Derudover er længden også med til at gøre boardet hurtigere. Touring-boards er generelt set et godt valg til nybegynderen.

Fitness

Som nævnt her på siden bruges SUPs som en motionsform. Hvis du har planer om at bruge boardet til motion/fitness, så er det en god ide at vælge et allround eller fitness board. Som udgangspunkt skal du gå efter et stabilt board, hvis det skal bruges til fitness/motion.

De mest optimale ”fitness boards” er typiske kendetegnet ved en bredde på 30” til 32” og en længde på 10 til fod. Derudover anbefales det at vælge et board i carbon eller glasfiber, da disse materialer er kendt for at være ganske stabile på vandet.

Skal du dyrke yoga på boardet? Hvis du skal dyrke yoga på boardet, anbefaler vi, at du køber dig en oppustelig SUP.

Race

Er du et konkurrencemenneske ud over det sædvanlige? I så fald skal du have fat i en SUP, der er bygget til race. Carbon SUPs er typisk det bedste valg, hvis du gerne vil konkurrere. Her er der tale om et stift og hurtigt materiale.

14 fods SUPs er i langt de fleste tilfælde det mest optimale valg, når du skal konkurrere. Skal du konkurrere i Battle of the Paddle, anbefales det at vælge et board i 12’6 klassen. Som hovedregel giver et smallere board en hurtigere fart. Dog skal du være opmærksom på, at et smalt board kan påvirke din balance så meget, at dine tag ikke bliver effektive. Derfor gælder det om at finde en bredde, hvor du kan bibeholde din balance, så det ikke påvirker dine tag negativt.

Wave

Er du typen, der gerne vil stå på paddle boards i bølger, så er wave-typen det oplagte valg. Til ”bølgeleg” bør du vælge et board i carbon eller glasfiber, da disse materialer er stærke og derfor kan modstå bølgerne. Et oppusteligt board vil ganske enkelt ikke være stærk nok. Har du som nybegynder en forkærlighed for de kortere SUPs, bør du ikke vælge et kortere board end 8,5 fod i længden og 30” i bredden.

Allround

Som nybegynder kan det godt være svært at finde ud af, hvilken ”type” SUP-surfer du er. I den forbindelse er det oplagt at vælge et allround-board, da det kan bruges til lidt af det hele.

Et såkaldt allround-SUP har typisk en bredde på 30” til 32” og en længde på 10 til 12 fod. Denne størrelse giver dig et fleksibelt og stabilt board. Air SUPs er også glimrende allround boards. Derudover er de oppustelige boards uhyre nemme at transportere og er kendetegnet ved at være modstandsdygtige.

Herunder har vi fundet tre anbefalede SUP-boards fra forhandleren Sitontop.dk.


KXOne Adventure

Dette oppustelige paddleboard er et godt køb, hvis du er på jagt efter stabilitet og god opdrift. Boardet er lavet af Drop-stitch stof, hvilket betyder, at du slipper for revner, luftbobler og porelækager. Dette stof er også kendetegnet ved at være yderst modstandsdygtigt.

KXOne Adventure er i øvrigt et glimrende paddleboard, hvis du holder af at padle længere ture. Værd at nævne er, at du på boardet med fordel kan sidde på dine knæ eller lægge dig på ryggen, hvis du har brug for et hvil. 

Pris: KXOne er set til 9.000 kr. hos Sitontop.dk


Advanced Elements Stiffy®

Hvis du vil have det bedste af det bedste inden for oppustelige SUPs, så er Advanced Elements Stiffy® et godt bud. Dette board besidder et integreret og patenteret afstivningssystem, der gør SUP’en ekstremet stiv.

Dette board kan også bruges på forskellige måder. Du kan for eksempel stå op, sidde på dine knæ eller lægge dig på ryggen, hvis du har brug for at samle lidt kræfter. Dette paddleboard vil uden tvivl give dig gode oplevelser på vandet. 

Pris: Advanced Elements Stiffy® er set til 9.049 kr. hos Sitontop.dk


Advanced Elements Lotus YSUP™ 

Vil du prøve kræfter med SUP yoga, så har du her det perfekte board. Lotus YSUP henvender sig til begynderen, den let øvede og ikke mindst den helt almindelige motionist. Ud over yoga, så kan boardet også bruges til almindelig surfing.

Den helt store fordel ved dette yoga-board er, at det er oppusteligt. Det vil sige, at du hurtigt og nemt kan pakke det ned, tage det med dig hvorhen du vil og dyrke yoga i naturskønne områder. Forestil dig at dyrke yoga på boardet på en smuk sø i Asien. En sø, der er omfavnet af naturskønne områder, der bidrager til en fantastisk afslappet og zenagtig stemning. 

Pris: Advanced Elements Lotus YSUP™ er set til 7.319 kr. hos Sitontop.dk


Derfor er oppustelige Paddle Boards et godt køb

Hvorfor vælge et oppusteligt Paddle Board frem for et fast et af slagsen? Det giver vi dig svaret på nu!

Hurtig og nem at klargøre

Den helt store fordel ved en oppustelig SUP er, at det ikke tager mere end 5-10 minutter at pumpe den op. Og når først den er pumpet op, så er du klar til at bruge den på vandet.

Transport uden besvær

Med et oppusteligt Paddle Board kan du uden problemer pakke boardet sammen, så det ingenting fylder – du lukker bare luften ud. Det vil sige, at du helt uden besvær kan tage dit board med dig på cyklen, i bussen eller i bilen. Dette er især en stor fordel for dig, der gerne vil vidt omkring med dit SUP uden, at det bliver et problem transportmæssigt. Det bør også nævnes, at Air SUPs er kendetegnet ved at være lette. Derfor behøver du ikke at være bodybuilder eller nævneværdig stærk for at transportere dit board. 

De nye Air SUPs er næsten ligeså stabile som faste SUPs

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at de faste SUPs er mere stabile end de oppustelige. Dog er designet og teknologien bag ”Air SUPs” blevet så god, at forskellen i stabilitet er lille. Hvis du går ekstremt meget op i at have et så stabilt board som muligt, så skal du vælge et fast. Hvis du kan leve med et lidt mindre stabilt board, så er Air SUPs det perfekte valg.

Stand Up Paddle er sjovt!

Sidst men ikke mindst skal du købe et oppusteligt Paddle Board, fordi det ganske enkelt er sjovt. Sportsgrenen er kommet for at blive!

SUP / Stand Up Paddle har aldrig været mere populært

Inden for de sidste par år er antallet af danske SUP-surfere eksploderet. Det er en af de hurtigst voksende (vand)sportsgrene i Danmark. Den stigende popularitet skyldes især det øgede fokus på surfområdet i Klitmøller og ikke mindst københavnernes begejstring for Stand Up Paddle surfing.

Vidste du godt, at oppustelige Paddle Boards også bliver kaldt iSUP? iSUP står for inflateable Stand Up Paddle.

Prøv SUP-surfing i København

Er du i tvivl om SUP-surfing er noget for dig? Vil du gerne prøve det, inden du eventuelt køber dit eget board? I så fald har vi løsningen til dig!

DuGlemmerDetAldrig.dk kan du booke et kursus i, hvordan du SUP-surfer. Dette kursus er ideelt for dig, der gerne vil prøve sportsgrenen af og ikke mindst lære de rigtige teknikker fra start.

SUP surfing er en attraktiv motionsform

For de mere øvede surfere er sportsgrenen ideel som motionsform. SUP-surfing er sjovt og udfordrende, hvilket er den perfekte kombination i forhold til en attraktiv motionsform. Hvis du føler, at du er ”gået død” i motionscentret og gerne vil ud og opleve naturen på tætteste hold, så bør du kraftigt overveje at anskaffe dig et oppusteligt Paddle Board.

Video: Sådan kan du bruge dit oppustelige Paddle Board

Dyrk yoga på din SUP

Når du er blevet tryg ved brugen af dit board, så kan du med fordel overveje at lave yoga på det. SUP yoga (som det populært bliver kaldt) er også en ”sportsgren”, der oplever stigende interesse. Og det giver egentlig god mening: Hvem vil ikke gerne dyrke yoga midt ude på vandet? Det bliver ikke meget mere afstressende!

Hvordan kan du dyrke SUP yoga? Se videoen herunder og bliv inspireret.

Se udvalget og priser på oppustelige Paddle Boards hos Sitontop.dk