Er du en ægte springrytter, så ved du, hvor meget det betyder, at man har en behjælpelig springsadel, der støtter op om dig og din hest på de rigtige tidspunkter. En springsadels vigtigste job er at give dig, som rytter, komfort og samtidig give din hest gode betingelser og optimal stødabsorbering.

En springsadel kan give den nødvendige polstring og stødabsorbering, som kræves under opspring og landing. Det, der udgør en springsadel, er dens unikke udformning med fremadvendte sædepuder, hvilket vil sige, at puderne er skubbet en smule frem for at give støtte til schenkel og læg under opspringsposition. Læs med for at få tips til, hvad du bør være opmærksom på, når du vælger springsadel.

På jagt efter ny springsadel?

Modifikation er vigtig når du vælger springsadel

Når du skal vælge springsadel, er det vigtigt, at du kender din hests anatomi godt. Det er din hests anatomi, som danner grundlag for valg af springsadel, men fordelen ved de fleste springsadler i dag er muligheden for modifikation. Mange springsadler i dag tilbyder mulighed for en relativ tilpasning til din hest, hvilket vil sige, at du for eksempel kan tilpasse knæpuder via skruer i sadlen.

På nogle springsadler er det desuden muligt at hæve eller sænke kopfjernet, som udformer den buede åbning forrest på sadlen – den åbning, der giver plads til din hests nakke og man. Vær opmærksom på, om din hest har en lang hals og lang man, da du i så fald vil skulle tilpasse din springsadel.

Polstring giver optimal trykfordeling

Kavalkade Ecoline

Et andet vigtigt fokuspunkt, når du skal vælge springsadel, er polstringen under sadlen. Sadlen skal kunne fordele et stort tryk, når du og din hest lander efter forhindringen. Det er vigtigt, at der er store, bløde puder under sadlen, så fordelingen af trykket bliver optimal. Din hest skal på ingen måde kun føle trykket fra nedlandingen på ét sted af gangen, da det kan forårsage rygproblemer og tryksår på din hests ryg.

Hvis du er på udkig efter en god springsadel i en god læderkvalitet, som opfylder kravene til en god springsadel, bør du tjekke Kavalkade Ecoline. Kavalkade Ecoline er en rigtig god sadel til prisen, og den giver din hest god mulighed for bevægelighed under træning. Kavalkade, stiftet i 1932, er desuden et anerkendt brand i springverdenen,, og deres rideartikler er altid af højeste kvalitet.

Prøv forskellige sadler, før du bestemmer dig

Gode knæstøtter er kilden til en god springsadel. Det er vigtigt, at knæpuderne er gode og tykke, da det er disse, der forhindrer dig i at skride frem under opspringet. Selvom dine knæ og schenkler kan holde dig godt på plads i sadlen, er knæstøtter uundværlige i en springsadel.

Alt afhængig af hvad du foretrækker, kan du naturligvis gå efter tykkere eller tyndere knæstøtter, men vigtigst af alt er, at du føler dig godt tilpas i sadlen, og at du er opmærksom på, om din hest trives med din udvalgte sadel. Prøv eventuelt at spørge nogle af dine staldkammerater, om du kan prøve forskellige sadelmærker og -designs på din hest, før du bestemmer dig.