Når den dag kommer, som du og din hest har arbejdet hårdt frem mod, skal alt bare sidde i skabet. På stævnedagen skal både strømper, hjelm, sko og jakke være pudset og klar til at se pænest muligt ud – uanset om du er spring- eller dressurrytter. Når man skal vælge udstyr og beklædning til stævnedagen, er der flere ting, du bør tage i betragtning – hvis du ikke allerede har gjort det.

Stævnejakker kan være dyre, men det er et stykke beklædning, man oftest kun skal erhverve sig én gang. En god stævnejakke kan du bruge om og om igen netop, fordi den bruges sjældent, og ofte holder man den ren og pæn. Denne artikel giver dig de vigtigste tips, du bør følge, hvis du er på udkig efter en pæn stævnejakke.

Se stort og prisvenligt udvalg af stævnejakker hos Horze.dk

Indskrænk jagten på den perfekte stævnejakke

I kategorien “stævnejakke” ser man ofte 2 prisklasser. Nogle stævnejakker kan man købe til omkring 5-600 kroner, og mange andre koster mellem 1-3.000 kroner. Når det drejer sig om stævnejakker, er der faktisk noget om sammenhæng mellem pris og kvalitet. De bedste stævnejakker opfylder 3 vigtige krav:

  1. Figursyet
  2. Tykt, solidt materiale
  3. God, pæn, nedfoldet krave

En figursyet stævnejakke er alfa omega, fordi den giver dig det pæneste udtryk til hest. En god figursyet jakke falder ofte også pænt om bagdelen, og den har som regel en god, høj tilknapning, sådan at jakken også sidder pænt, når du for eksempel sidder ned i sadlen og bukker for en dommer.

Det tykke materiale indikerer god kvalitet, fordi det holder bedre og er mere hårdført over for vind og vejr. Den pæne, nedfoldede krave er nærmest et must, fordi det giver et professionelt og klassisk udtryk.

Nedenstående stævnejakker til kvinder og mænd er fundet hos

Horze.dk eller Gymnastikogridesport.dk

Billigere stævnejakker – fokus på performance

I den lidt billigere kategori finder man stævnejakker fra Elegance og Horze. Stævnejakken fra Elegance er en kort, let figursyet stævnejakke, der er klassisk at se på. Horze Crescendo Haven er en anden stævnejakke, som også har et klassisk look, udformet i polyester. Begge stævnejakker er brugbare både til spring og dressur, men ulempen er kunststoffet polyester, som kan være svært at holde rent, hvis der skulle komme mudder eller støv på.

Stævnejakken Horze Crescendo Haven og fra Elegance er begge til dig, som ikke ønsker at lægge et større beløb på en beklædningsgenstand, som bruges sjældent. Ønsker du derimod at investere i en god stævnejakke, kan du med fordel læse med videre.

Kort eller lang stævnejakke – en smagssag

Der findes rigtig mange dygtige producenter af kvalitetsbevidste stævnejakker, og derfor er det vigtigt, at du er bevidst om, hvilken type design du bedst kan lide. De mere kvalitetsbevidste stævnejakker fås både i korte og længere modeller, og også her kan du vælge, hvad du bedst kan lide. Et eksempel er Spooks stævnejakke, som er en kort, figursyet model, som har et fint, feminint udtryk til dig, der godt kan lide et klart, stilrent design. Denne sorte jakke har desuden hvide kanter, som giver et særpræget look samtidig med, at det er en klassisk jakke.

I samme stil og prisklasse finder man også Pikeur Epsom stævnejakke, som er en klassisk stævnejakke uden større detaljer. Pikeur er et stort mærke inden for ridesporten, og det vil derfor være sikkert at vælge en stævnejakke herfra. Pikeur Epsom har et enkelt design, og pasformen er i top med god plads til bevægelighed omkring arme, bagdel og lår. Læs mere om Pikeur ridebukser.

Vælg praktisk og elegant – samtidigt

Hvis du ofte fryser til stævne, kan det være en idé at gå efter en klassisk jakke i et materiale, som holder dig godt varm. Softshell er et godt materiale at gå efter, da det er bevægeligt, smidigt og samtidigt ser pænt ud. Cavalliera Gil Softshell stævnejakke er et godt bud på en stævnejakke, som giver dig optimal varme og vindstop, samtidigt med at du ser godt ud, når du sidder i sadlen.

Cavalliera Gil Softshell fås i sort og blå, og begge modeller har en kunstlæderdetalje ved underarme og krave. Jakken er en feminin, klassisk jakke, der sidder godt til, og som samtidig har mulighed for god bevægelighed. Fordelen ved det populære softshellmateriale er, at det kan vaskes ved 40 grader, og det samme gælder naturligvis også for denne stævnejakke.

Optimér din professionelle udstråling til hest

Det er de færreste stævnejakker, som virkelig oser af luksus og eksklusivitet, men skal man virkelig gå hele vejen, så er der ingen tvivl om, at du får det absolut bedste. Kingsland er en storproducent af udstyr til den kvalitetsbevidste rytter med hest. Kingsland stævnejakke er en stævnejakke uden sidestykke. Denne jakke har en fantastisk udformning med en elegant figursyning, der giver pæne bølger foran på jakken. Alt fra knapper, syninger, folder og krave sidder lige i skabet – det er kort sagt absolut “weltklasse” med en sådan stævnejakke.

Tilsvarende til herrer finder man en flot stævnejakke fra Schockermöhle. Schockermöhle Russell, som stævnejakkens navn er, er en flot klassisk stævnejakke til herrer, som har flotte knapper og en pæn syning. Inde i jakken finder man røde detaljer, som sætter prikken over i’et. Schockermöhle Russel er til dig, der er seriøs med din ridning, og som ønsker at fremtone tilsvarende.