Når ordet outdoor-ferie nævnes, tænker mange automatisk på vandreferier i høje bjerge, eller rafting ned ad vilde floder. Sådan behøver det dog ikke nødvendigvis at være – for en dejlig outdoor-ferie kan også foregå i et lidt roligere tempo.

Du behøver ikke at rejse langt væk og betale i dyre domme for at komme på eventyr. Danmark rummer nemlig mange fantastiske muligheder for hyggelige outdoor-oplevelser, og du kan læse mere om mulighederne for udendørs ferie i Danmark her.

Cold Hawaii

Hvis du er klar til at udleve din indre vandhund, så læg vejen forbi Klitmøller på den jyske vestkyst. Klitmøller er kendt for sine fantastiske forhold til surfing, hvilket både gælder windsurfing, kitesurfing, almindelig surfing og stand up paddling.

Cold Hawaii, som området også kaldes, er lidt af et paradis for surfere, som valfarter til fra hele verden. Den korte afstand mellem det flade vand og de barske bølger i Vesterhavet, giver dig rig mulighed for at prøve kræfter med de forskellige former for vandsport. Tilmed er Klitmøller omgivet af den smukke nationalpark ved Thy, der ligger natur til mange timers skovture.

Råbjerg Mile

Drager du nordpå fra Klitmøller, kommer du til det betagende ørkenlandskab, Råbjerg Mile. Her kan du gå rundt i klitterne, blive blæst godt igennem af vestenvinden, og nyde at opleve et landskab, der er helt anderledes fra hvad vi ellers kender til i Danmark.

Råbjerg Mile er Danmarks største vandreklit, som ikke er standset med tilplantning, og den danner derfor de perfekte rammer for en anderledes outdoor-oplevelse i den danske natur.

Nyd Fyns natur

Fyn er uden tvivl en smuk ø, der er rig på muligheder for hyggelige oplevelser i naturen. Overvej for eksempel at tage på campingferie på Fyn, og oplev Sulkendrup Mølle, som ligger i naturskønne omgivelser ved den lille by Ørbæk. I den omkringliggende skov ligger fem gravhøje fra stenalderen, og hvis du er heldig, kan du opleve isfugle og andet dyreliv.

En hyggelig og komfortabel måde at opleve naturen på, er ved at campere. Heldigvis er der på Fyn god mulighed for dette.

For eksempel har Camp Hverringe ved Bøgebjerg Strand gode ferietilbud på camping, både i hyggelige hytter og i medbragt telt. Priserne er yderst favorable, og på den hyggelige campingplads er du tæt på havet.

Udforsk Samsø

Danmark har et væld af hyggelige øer, som alle er et besøg værd. Samsø er i særdeleshed et dejligt sted at tilbringe sin ferie, og øen indbyder til mange timers gode oplevelser i det fri.

De lange kyststrækninger betyder, at Samsøs strande aldrig er overfyldte. Strandene indbyder til badning for hele familien, ligesom der mange steder er gode fiskemuligheder.

Rundt omkring på øen finder du en smuk og meget afvekslende natur, og landskabet og de korte afstande gør Samsø ideel til en cykelferie.

Hvis du ikke er til outdoor-livet døgnet rundt, kan du med fordel vælge en overnatning eller to i et feriehus. Hos Samsø Feriehusudlejning har du mulighed for at bo side om side med lokalbefolkningen. Du kan nemlig bo i et feriehus, der ikke ligger i et feriehusområde, men derimod i en af Samsøs mange hyggelige landsbyer. På den måde kommer du endnu tættere på det charmerende øliv.

Masser af muligheder i den danske natur

Danmarks smukke natur og kilometervis af kyster og nationalparker opfordrer til hyggelige og uforglemmelige oplevelser og outdoor-aktiviteter. Vi har her givet nogle forslag, og langt de fleste egne af Danmark gemmer på flotte områder, hvor man kan nyde sin ferie.