Selvom ture i kajakken kan være rolige og milde, så er det ingen leg at sejle rundt på havet, større søer eller sågar åer. Enhver rutineret sejler ved, at sikkerheden kommer i allerførste række, og derfor er det nødvendigt med passende og sikre redningsveste til kajak og anden sejlads.

I denne guide ser vi nærmere på nogle af de mest populære og efterspurgte redningsveste til kajak fra og MarineUdstyr.dk.

Du kan læse om hver redningsvest og derefter klikke dig ind hos den pågældende forhandler og læse mere detaljeret om vesten eller se det øvrige udvalg.

Sailor oppustelig redningsvest med D-ring

Vi lægger ud med en oppustelig redningsvest fra Sailor. Vesten er oppustelig og dermed udstyret med automatisk udløser, som puster vesten op ved kontakt med vandet.

Det nye design lever op til de strenge og skærpede ISO 12402-krav, og vesten kan holde en voksen på op til 120 kg oven vande.

Designet er let og lækkert, men yder alligevel en solid opdrift på 150 Newton. Sailorvesten er også udstyret med en D-ring, som giver dig mulighed for direkte fastspænding af livline om nødvendigt. En god all-around redningsvest, der også kan anvendes til kajak.

Set til 599 kr. hos MarineUdstyr.dk.

Oppustelig redningsvest 150N Classic Rød

Næste vest på listen er denne oppustelige 150N Classic redningsvest. Redningsvesten er lavet i et enkelt rødligt, orange design, og den har en opdrift på 150 Newton.

Den kan holde voksne på op til 100 kg oven vande, og er dermed god til de fleste sejlere. Vesten er designet og produceret af MarinePool, som er kendt for deres kvalitetsudstyr til sejlads og offshore. Vesten lever også op til de skærpede ISO-krav, og den pustes op automatisk ved berøring af vandet.

Den er behagelig at have på pga. det ergonomiske design og den optimerede fordeling af vægt over skuldrene. Sidst men ikke mindst er vesten udstyret med det effektive Halkey Roberts MK5 udløsersystem for ekstra sikkerhed.

Set til 686 kr. hos MarineUdstyr.dk.

Spinlock Wing Side Zip PFD 50N flydevest

Vi bevæger os over i en lidt lettere boldgade, hvor vi finder denne Spinlock Wing flydevest med en opdrift på 50 Newton. Vesten vender dig dermed ikke om på ryggen, så du skal selv kunne svømme.

Til gengæld er den lettere og placerer sig derfor som et godt bud blandt redningsveste til kajak og andet sejlads.

Der er tale om en såkaldt flydevest, som ikke puster sig om, men derimod lader dig flyde med det samme, du er i vandet. Wing modellen er designet med bløde og tynde flydeelementer, som følger din kropsform.

Helly Hansen Sport Comfort flydevest

Her ser du den billigste vest på listen fra altid populære og eftertragtede Helly Hansen. Der er tale om deres Sport Comfort flydevest, som er CE-godkendt i henhold til EN393.

Vesten er lavet i blødt skum for at give komfort, men da der er tale om flydevest, skal du være sikker på at være en god svømme, da den kun holder dig oppe og ikke nødvendigvis på ryggen.

Pink Spinlock Deckvest Lite 170N redningsvest

https://www.youtube.com/watch?v=yRDQK8nHUaY

Vi runder listen af med denne effektive Pink Spinlock Deckvest med en opdrift på hele 170 Newton. Vesten er lavet i et Lite-design, som gør den fleksibel og behagelig at bevæge sig i og have på.

Den dækker alle størrelser for voksne, men bør kun bruges til børn på minimum 50 kg. Sammen med vesten får du en Mesh-taske, som er perfekt til opbevaring før og efter sejladsen. Tasken er lavet i ventilerende materiale, som giver længere levetid til din redningsvest.