Uanset om du klatrer i naturen eller på indendørs klatrevægge, er det altid en god idé at benytte dig af kalk – enten i flydende form eller pulver. Det fungerer nemlig som et fortrinligt hjælpemiddel, der på flere forskellige måder gør klatreoplevelsen bedre og mere sikker. I denne artikel kan du blive klogere på, hvilken slags kalk du skal bruge.

Derfor skal du bruge kalk

Det giver god mening at bruge kalk på hænderne, da du på den måde kan fjerne unødvendigt fugt og altså få et bedre greb. Mange dygtige klatrere benytter sig af dette hjælpemiddel eftersom det er en super nem og effektiv måde at forbedre klatreoplevelsen på. Kalk kan som sagt bruges i alle tænkelige situationer, hvad enten det er indendørs eller udendørs – og samtidig hjælper det også med at holde hænderne tørre, hvis vejrforholdende viser sig af være mere udfordrende end forventet.

Du finder to typer af kalk, som hver især har sine fordele – i flydende form og i pulverform. Almindelig kalk i pulverform behøver næppe den store introduktion, idet de fleste klatrere nok kender til det. Pulver fungerer effektivt, da det er rigtigt godt til at holde hænderne tørre med, men samtidig kan det nemt svine en del.

Her er flydende kalk en smule bedre. Du hælder det på hænderne, og herefter tørrer de helt automatisk. Typisk holder flydende kalk en smule længere på tørheden end pulver. Til gengæld får du typisk mere kalk for pengene, hvis du køber det i pulver.

Flydende kalk, kalkpulver og kalkbolde

Alle klatrere har forskellige præferencer, hvorfor vi tager et kig på tre forskellige slags ”klatrekalk” for at give et bedre overblik over de forskellige typer af kalk.

kalkboldeKalkbolde er et ganske fint alternativ til pulver og flydende kalk. 8C Plus producerer boldene i samarbejde med Kong – og her får du 2 bolde á 35 g. Disse holder i et godt stykke tid, og den store fordel er, at de er lettere at have med at gøre end en stor bøtte kalkpulver. Ved brug af en kalkbold slipper du nemlig for unødvendigt meget støv i luften, hvilket er en fin fordel.

Du finder produktet til ca. 136 kr. hos Climbtown.dk.


 

flydende kalkHvis du til gengæld er på udkig efter flydende kalk, er det også noget, du kan finde hos Climbtown.dk. 250 ml er nok til et godt stykke tid, og det fås til blot 129 kr. Produktet er en sammensætning af kalk og harpiks, hvilket sikrer et perfekt greb. Størstedelen af indholdet (3/4) er dog stadig kalk, hvorfor der ikke er nogen som helst tvivl om kvaliteten.

Det kan købes hos Climbtown.dk til 129 kr.


 

kalkpulverTil sidst har vi den klassiske løsning – at købe en stor beholder med kalkpulver. Du får 760 gram produceret af 8C Plus, hvilket er et stærkt valg. Pulveret holder hænderne tørre i et godt stykke tid, og med den store mængde, der er i beholderen, løber du ikke tør foreløbigt.

Produktet er i skrivende stund set til 275 kr. hos Climbtown.dk.