Annonce:

At løbe er nok den mest befriende form for træning, for du kan løbe hvor som helst uden at skulle bruge nogen maskine, selvom det selvfølgelig kan være, du foretrækker fitnesscentrets løbebånd frem for stier, molekanter og fortov i kolde vintermåneder. Ved maskinfrit løb skifter omgivelserne sig også, og den dynamiske forandring i landskab giver flere løbere mod på at gå op i gear med tiden.

Løbetights til kvinder har store indbyrdes forskelle

Vil du løbe udendørs, skal du bruge et par løbesko og ordentligt løbetøj. Fokuserer vi kun på løbetøj for en stund, kan vi konstatere, at løbetights er et foretrukket valg blandt kvinder. Dog kan der være stor forskel på løbetights til kvinder, hvad gælder deres åndbarhed, strækbarhed, og hvordan deres pasform er. Hvordan vælger du de rette løbetights? Du kan starte med at beslutte dig for materialet.

Opnå høj strækbarhed med syntetiske stoffer

God komfort er essentielt ved valg af løbetøj. Her forstår vi både, hvor stramt tøjer sidder, men også hvor godt det håndterer sved og holder varme inde. Lige bortset fra hvordan løbetights håndterer sved – som ingen mennesker bryder sig om at føle rende ned ad benene – så er det individuelt, hvor varme de skal holde dig, og hvor strækbare de skal være. Høj strækbarhed giver syntetiske stoffer.

Gode løbetights til vinteren er typisk af fleece

Polyester og elastan giver løbetights til kvinder med høj strækbarhed, der sidder tæt ind til kroppen og kan tåle at blive hevet i en del, uden de revner eller bliver svage. Ønsker du i stedet en mere løs pasform, så er det løbetights i fleece, der er det rette valg. Gode løbetights til vinteren er typisk også lavet af fleece, da dette materiale noget bedre holder på varmen end mange af de syntetiske stoffer.

Leder du efter strammere tights end sædvanligt?

Når du har strækbarheden med i dine betragtninger ved valg af løbetights og fx vejer fleece op mod nylon, kan det være, du ser dig om efter et par ekstrastramme løbetights, der ikke bare tilpasser sig efter dine bens størrelse, men også lægger pres på dem. Den slags tights kaldes kompressionstights, og de fremmer din præstation under løb ved at øge blodomløbet i benene, så de kunne være en idé.

Altså kan løbetights til kvinder være mange ting, og det er godt at have lidt forskelligt til årstiderne.