Overvejer du at tage på skiferie med familien eller vennerne, men er i tvivl på grund af de mange omkostninger? Så læs med her og få gode råd til, hvordan du kan få en rigtig god og billig skiferie

En skiferie er fyldt med gode oplevelser, men den kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, når du lægger alle udgifter til udstyr, indkvartering, liftkort, forplejning og selve rejsen sammen. Derfor har vi samlet en række gode råd, der kan spare dig for mange penge på skituren.

Lån, lej eller købt udstyret brugt

Når du skal af sted på skiferie, kræver det naturligvis det helt rette udstyr og tøj. Hvis det ikke er noget, du har i forvejen, kan udgifterne til det hurtigt løbe op. Heldigvis er der flere måder, du kan spare penge på dit skiudstyr, uden at du går på kompromis med kvaliteten. Du kan eksempelvis se, om du kan låne tøj og udstyr af familie eller venner og på den måde helt undgå denne udgift. På de forskellige destinationer har du også mulighed for at leje det udstyr, du får brug for, hvilket desuden får dig til at undgå bøvlet med at transportere det frem og tilbage. Til sidst kan du overveje at købe udstyret brugt, hvor der også er en hel del penge at spare, og kvaliteten er ofte helt fin, da det ikke er blevet brugt mange gange.

Book på det helt rette tidspunkt

Skirejsebureauerne vil gerne have solgt deres rejser så hurtigt som muligt, så de ved, hvor mange skigæster de skal sørge for indkvartering og lignende til. Derfor lokker de fleste bureauer allerede i løbet af sommeren med ”book tidligt”-rabatter og andre gode tilbud på deres skirejser. Hvis du derimod ikke har mulighed for at være så tidligt ude, men er fleksibel i forhold til destination og indkvartering, kan du vente til sidste øjeblik. På den måde kan du typisk spare et par tusinde kroner på din skiferie.

Vælg et lavpris-bureau

Valget af rejsebureau har også stor betydning for, hvor billig du kan gøre din ferie. Derfor er det en stor fordel at booke din skiferie via et af de større rejseselskabers lavpris-bureauer. Det kan eksempelvis være ClickSki, som tilbyder billige skirejser til Østrig og Tyskland. ClickSki er et godt valg, fordi de ikke går på kompromis med kvaliteten på trods af deres lave priser. Du kan vælge mellem mange gode skidestinationer med hyggelige indkvarteringsmuligheder og sjove tilbud for hele familien. ClickSkis destinationer i Tyskland og Østrig giver dig desuden gode muligheder for at spare en masse penge på transporten.

Kort lidt af ferien af

Kan du nøjes med en lidt kortere skiferie, er der en hel del penge at spare ved at skære nogle dage fra. Her er det især en god idé at undgå de dyre overnatninger i weekenden, som ellers er med til at gøre skiferien en del dyrere. Prøv derfor at booke ferien med ankomst om søndagen og afgang igen om fredagen. Det giver dig mulighed for at finde billige indkvarteringsmuligheder på pensionater eller hoteller. Når blot skiferien er godt planlagt, kan du sagtens få en masse gode oplevelser ud af fire eller fem dage på ski.

Tag af sted uden for højsæsonen

Til sidst er det også vigtigt at nævne, at tidspunktet, du tager af sted på, også har stor indflydelse på prisen. Undgå blandt andet uge 7, der er den absolut dyreste uge at rejse på skiferie i. Derudover er uge 5, 6, 8, 9 og 10 også meget populære og dermed noget dyrere end andre uger. Så med mindre du er bundet af skolernes ferieuger, gør du klogt i at rejse uden for højsæsonen. Her kan du desuden glæde dig over, at du kan undgå lange køer, og at du har masser af plads på pisterne.

Brug disse fem råd i dine overvejelser til din næste skiferie og oplev, hvordan du kan få en rigtig god ferie på ski med mange penge sparet.