Som outdoorentusiast ved du med stor sandsynlighed, at det kan være uhyre hårdt at dyrke din foretrukne udendørsaktivitet. Dog er det ikke alle som har kendskab til de fysiske færdigheder som det kræves for at udføre en eller flere outdooraktiviteter.

Et godt eksempel er lange vandreture: Den umiddelbare tanke hos mange er, at det kan alle da klare – det handler jo bare om at gå? Dog er det langt fra realiteten. Vandreture kan være uhyre hårde og udmagrende. Det samme gør sig gældende for MTB-ture, hvor en god grundkondition er et must.

I denne artikel ser vi nærmere på, hvordan du kommer i god form til krævende udendørs aktiviteter. Derfor kan du med fordel læse med her, hvis du inden for nærmeste fremtid for eksempel overvejer at kaste dig ud i en lang vandretur eller blot vil i bedre form.

Træn på et løbebånd henover vinteren

Den danske vinter kan gøre det svært at dyrke motion udenfor. Derfor giver det god mening at anskaffe et løbebånd som du kan træne på henover vinteren. På den måde kan du komme i bedre form end outdoorsæsonen for alvor starter. Hvis du er uerfaren inden for løb, så anbefaler vi, at du får lavet et personligt træningsprogram, så du er sikker på, at du opnår en eller anden form for progression i din træning.

Der er tit og ofte løbebånd på tilbud/udsalg

Det behøver bestemt ikke at koste en bondegård for at få fingrene i et løbebånd. Der findes mange løbebånd tilbud, hvis du er villig til at bruge lidt tid på at kigge hos forskellige forhandlere.

Styrketræning af dine muskler er guld værd

Uanset hvilken form for outdooraktivitet du dyrker, så er styrketræning af dine muskler guld værd. Styrketræning er generelt en fremragende træningsform du uden tvivl bør udføre. Styrketræning giver dig stærkere, større og mere smidige muskler, hvilket er til stor hjælp – især når du skal vandre, cykle, løbe, sejle osv. Det er meget svært at finde deciderede ulemper ved at styrketræne dine muskler.

Din kost har en stor betydning for din præstationsevne

Hvis du virkelig stræber efter at udnytte din potentiale til fulde, så er der ingen tvivl om, at du også bør fokusere på din kost. Kosten har nemlig en meget stor betydning for, hvor godt du kan klare dig nu og på sigt.

Et godt råd er at tage en snak med en kostvejleder med henblik på at finde du af, hvordan du bør sammensætte din kost, så du får mest muligt ud af den mad du indtager. Hvis du for eksempel cykler meget, så er det uhyre vigtigt, at du får rigeligt med kulhydrater indenbords, da du forbrænder mange kalorier ved for eksempel mountainbike i skoven.

Få hjælp af en coach hvis det er en meget krævende aktivitet

Har du en drøm om at gennemføre en bestemt begivenhed – for eksempel vandring i Grønland – så giver det god mening at få hjælp af en coach. Den helt store fordel ved at få hjælp af en coach er, at du så bliver hjulet frem mod dit mål af en erfaren og dygtig person som måske tidligere har gennemført den begivenhed du selv ønsker at gennemføre.