Røgt og pleje af hesten er nogle af de vigtigste elementer, man bør tage vare på, når man har hest. Har man en glad hest, har man en glad rytter. Når hesten går på fold, og vintersæsonen nærmer sig, er det derfor vigtigt at være ekstra opmærksom på, hvordan man bedst muligt fremmer hestens ve og vel. Et regndækken til hest er et af de omtrentligt vigtigste accessories til din hest, og det er et must for alle hesteejere.

Et regndækken til hest kan variere i tykkelse, foring, længde og egenskaber. Når du skal vælge regndækken til hest, er det derfor vigtigt at overveje, hvad du ønsker, regndækkenet skal kunne gøre for din hest.

De udvalgte regndækken du finder her på siden forhandles af:

Horze.dk eller Gymnastikogridesport.dk

Til de koldeste dage på folden – regndækken til hest med foring

Når kulden trænger sig på, er det ekstra vigtigt med et godt regndækken til hest, som har en god foring og optimal vind- og regnbarriere. Der findes mange regndækkener, som blot sikrer din hest mod vind og regn, men vil du sørge for ekstra varme til din hest, bør du gå efter et regndækken med foring. Horze, som er en kæde, der sælger anerkendte hesteartikler, tilbyder blandt andet det såkaldte Horze Supreme Avalanche regndækken med fleece, som er et godt overgangsdækken, der kan klare det danske vejr i med- og modvind. Horze Supreme Avalance er et godt all-around regndækken, som giver hesten god bevægelighed.

Et andet godt regndækken til hest med foring er Finn-Tack Pro Avalanche, som også har fleeceforing. Forskellen mellem Finn-Tack Pro Avalanche og Horze Supreme Avalanche er, at Finn-Tack Pro Avalanche ikke har ekstra haleflap eller halvhøj hals. Dette gør Finn-Tack regndækkenet til et regndækken, der egner sig bedre til en smule varmere klima. Begge regndækken til hest har gode bringelukninger og fine udfoldelige elementer ved ben.

En simpel skaljakke til din hest

Søger du et regndækken til hest, som blot giver din hest en form for skaljakke, der sikrer mod regn og blæst, vil et Horseguard regndækken eller et Amigo regndækken være mulige bud. Horseguard regndækken er et dækken, der har god frontlukning, haleflap og god bevægelighed.

Amigo regndækken er et godt dækken til danske forhold, og det beskytter din hest mod regn og slud. Et godt regndækken sikrer dig, at din hest ikke får kulden helt ind på kroppen, hvilket i sidste ende kan gøre din hest syg.

Når du skal sikre dig, at dit regndækken faktisk er regntæt, kan du med fordel undersøge materiale, syning eller limning og samlinger omkring lukninger. Limninger og samlinger skal være tætte, og der skal ikke være nogle synlige åbninger. Både Horseguard og Amigo dækken er gode, billigere alternativer, der sikrer din hest optimalt, selv på kolde efterårsdage.

Stor eller lille i størrelse? Forskel mellem mærker

Pasform kan variere en del på regndækkener, og derfor bør du være opmærksom på, hvilken størrelse din hest normalvis bruger samt, hvordan det givne regndækken du overvejer er i størrelse. Nogle mærker er en smule større i størrelsen og andre mindre. Rambo er et godt eksempel på et mærke, der ofte laver dækkener lidt til den store side. Et godt Rambo dækken er Rambo Original Regn, som er et nylondækken, der er 100% vandtæt. Rambo Original Regn har en særlig V-lukning, der lukkes tæt med lukninger omkring bringe og bug.

Et godt, let regndækken er Houseware Rhino Plus, som også æstetisk skiller sig ud fra mængden. Regndækkenet er ultralet trods de brede stropper og bringefastspændinger. Dette dækken er et smidigt dækken med aftagelig hals, hvilket gør det muligt at tilpasse graden af varme og beskyttelse alt efter vejret. Houseware Rhino Plus er et fedt dækken, der har en form for ternet mønster kombineret med farverige lilla spænder på selve dækkenet. Også dette dækken er et godt all-around dækken, og det giver i tillæg hesten mulighed for at græsse, trave og ligge uden problemer.

Pasform – vigtigt for din hests normale ageren

Oplever du problemer med det nuværende regndækken til din hest? Din hest beklager sig sandsynligvis på grund af gnavegener eller et for stramt spændt dækken, der ikke tillader god ånding. Hvis du oplever problemer med det regndækken, du har anskaffet dig, er det mest oplagte tip at prøve at spænde regndækkenet løsere, uden at dækkenet falder af. Overvej, om du har fået fat i den rigtige størrelse, og gå eventuelt efter et større næste gang, du køber regndækken til hest.

Et godt regndækken sidder til, hvor det skal uden at give tryksår, og derfor er det også vigtigt, at dit regndækken til hest heller ikke er for stort. Et for stort regndækken vil modsat give din hest problemer med at agere normalt, og det kan i sidste ende give dig en irriteret hest, der ikke er oplagt til træning eller fodring.

Vi anbefaler Horze.dk som forhandler af regndækkener. Stort og prisvenligt udvalg samt fri fragt på ordre over 499