Et essentielt accessory til din hest er et godt sadelunderlag, der kan bidrage med isolering og stødafdæmpning under træning og konkurrence. Et sadelunderlag giver din hest mulighed for at undgå gnavesår og andre rygproblemer, der kan forårsages af tryk og gnidning.

Du får her en guide til, hvilke sadelunderlag du bør gå efter, samt hvilke sadelunderlag der kan give yderligere stødabsorbering end blot et almindeligt, fladt underlag, som du sandsynligvis allerede kender. Du får tips til hvilke underlag, der fungerer optimalt til netop din hest.

Se stort udvalg af sadelunderlag på Horze.dk

Klassiske sadelunderlag til lettere discipliner

De almindelige sadelunderlag, som du sikkert allerede har stiftet bekendtskab med, er fine sadelunderlag til dressur og andre discipliner, der ikke indebærer større tryk og bevægelser. De klassiske underlag er ofte brede og godt polstrede, så du kan skærme din hests ryg af for det meste tryk fra sadlen.

Langt de fleste klassiske sadelunderlag er udstyrede med stropper og remme, der kan holde gjorden fast. Ved at fæste sadelunderlaget til sadlen optimerer du kontakten med din hest, og din styring af hesten vil forbedres. Mange klassiske sadelunderlag koster omkring 2-600 kroner og er ofte udstyrede med et quiltet mønster, der optimerer stødfordelingen. De quiltede felter er udstyrede med ekstra tyk foring, og det er denne foring, der giver din hest de bedste vilkår.

Dressurunderlag – bredt og smalt

De klassiske underlag er ikke underlag med den bedste stødabsorbering, men de kan give den nødvendige sikkerhed i hverdagen. Et godt dressurunderlag er Back on Track dressurunderlag, som har en rigtig blød polstring og utroligt blødt bomuldsydre. Back on Track dressurunderlag er et fint sadelunderlag, der egner sig godt til hverdagsbrug. Underlaget kan vaskes, og det gør det muligt at bruge i lang tid fremover.

Back on Track dressurunderlag er et bredere sadelunderlag, som følger hestens ryg og bug et godt stykke bagover. Et sadelunderlag, der er en smule kortere, vil egne sig til en hest med en kortere ryg. HV Polo underlag Alonso er et kortere underlag, som er designet i et skinnende polyestermateriale. Også dette underlag har den velkendte quiltning, der optimerer trykfordelingen på din hests ryg.

Personalisér dit udtryk med kulør

sadelunderlagHvis du gerne vil personalisere dit sadelunderlag, kan du vælge et sadelunderlag, som kommer i mange forskellige farver. Horze Supreme Prinze er et dressurunderlag, der har en diamantquiltning, som – præcis som den firkantede quiltning – giver god spredning af tryk for eksempel under trav og kort galop. Horze Supreme Prinze dressurunderlag er et sadelunderlag, som kommer i 9 forskellige farver.

De mange forskellige farver giver dig mulighed for at variere i hverdagen, og så sætter underlagene kulør på din træning. Til en relativt billig pris, der ligger omkring 200 kroner, har du mulighed for at købe flere sadelunderlag med forskellige farver.

Horze designer og producerer mange forskellige anerkendte hesteartikler til billige priser, og det er en af førende producenter i Danmark. Hvis du ikke har lyst til at lægge større mængde penge i dit hverdagsudstyr, men alligevel ikke ønsker at gå på kompromis med din hests velbefindende, kan du overveje et klassisk sadelunderlag fra Horze.

Særunderlag til en hest med rygproblemer

Din hest kan efter mange timers træning begynde at vise tegn på problemer med ryg på grund af de stærke tryk, som din hest udsættes for lidt efter lidt. Hvis du ønsker at forhindre, at problemerne bliver forværrede, så kan du med fordel – også præventivt – købe et sadelunderlag med særlige indlagte puder, der letter trykket fra hestens ryg.

RHB Brodie er et sadelunderlag, som ligner de klassiske sadelunderlag blot udstyret med ekstra neoprenpuder, der former sig efter din hests ryg. Neoprenpuderne hjælper med at styrke muskulaturen, og samtidig giver det et mere ligeligt fordelt tryk på hestens ryggrad.

Førende teknologi til forebyggelse af skader

Ny teknologi inden for sadelunderlag nærmer sig teknologien, man anvender inden for fodformede sko. Du kender måske sko, som en overgang var populære, fordi de skulle en tur i ovnen, før man tog dem på første gang, så de kunne forme sig præcis efter den individuelle fod. Samme teknologi har man nu overført til sadelunderlag, og det nyeste skud på stammen er Sedelogic S-kurve sadelpad, hvis særlige teknologi gør det muligt at tilpasse sig din hests ryg meget præcist.

Sedelogic S-kurve sadelpad kan opvarmes med føntørrer før første gang, sadelunderlaget lægges på hestens ryg. Sadelunderlaget opvarmes og lægges på hestens ryg, og det vil derefter formes og støbes efter hestens ryg, så det på bedste måde kan fordele trykket under ridning. S-kurven optimerer hestens bevægelighed omkring ryg og nakke og forhindrer, at hesten begrænses præstationsmæssigt.

GymnastikogRidesport.dk har også et fint udvalg af sadelunderlag.