Sæsonen for skiferie nærmer sig. Derfor gælder det om at få 100% styr på udstyret og beklædningen inden afrejse. Denne gang ser vi på, hvordan du får valgt den helt rigtige skijakke, så du får de bedste beklædningsforhold, når du står på ski.

Gode skijakker koster fra 1.500 kr. og op

En skijakke i overvejende god kvalitet koster typisk fra 1.500 kr. Kommer du under denne pris, er kvaliteten med stor sandsynlighed ikke særlig god. Derfor anbefaler vi altid, at du som minimum giver 1.500 kr. for din skijakke, da det alt andet lige vil sikre dig en fair kvalitet. Og jo bedre kvalitet, jo sjovere bliver dit skieventyr.

Vandtæt, vindtæt og åndbar

Disse tre ord er nøgleord i forhold til at finde en god skijakke. En god og kvalitetsfyldt skijakke har en vandtæthed på minimum 10.000 mm. Vi fraråder dig at vælge en model med et færre antal mm. En vindtæt skijakke sørger ydermere for, at du ikke kommer til at fryse, hvis det blæser lidt.

Når du står på ski, så er kroppen typisk meget aktiv, hvorfor du naturligvis kommer til at svede. I den forbindelse er det uhyre vigtigt med en åndbar skijakke. Kører du ikke med en åndbar skijakke, vil du meget hurtigt opleve, at du bliver våd på ryggen og efterfølgende kommer til at fryse, når du står stille.

Vælg en skaljakke

Her hos Outdoormagasinet.dk anbefaler vi, at du vælger en skaljakke. Det gør vi af den grund, at det er bedst at klæde sig på i lag. Ved at klæde dig på i lag har du meget nemmere ved at tilpasse din beklædning efter vejret. Er det for varmt, kan du hurtigt tage et lag af. Og omvendt: Er det for koldt, kan du hurtigt tage et lag på. Derfor er skaljakken det bedste valg!

Skijakker med snefang er at foretrække

Det er også en god ide at vælge en skijakke med snefang. Når du vælter i sneen, er der stor sandsynlighed for, at du bliver våd, hvis IKKE du har en jakke med snefang. Og i langt de fleste tilfælde koster en jakke med snefang ikke meget mere end en skijakke uden. Derfor kan det ikke ”betale sig” at vælge en model uden snefang.

Hvilke skijakker er bedst i test?

En glimrende måde at vælge den helt rigtige skijakke på handler om at finde de modeller, som er bedst i test – eller måske ligefrem testvinder. Her på Outdoormagasinet.dk er vi ikke 100% dedikeret til skisport og skijakker. Derfor har vi fået hjælp udefra i form af Skiferietips.dk!

Troels fra Skiferietips.dk har testet skijakker

På Skiferietips.dk har Troels (skientusiast og ejeren af siden) lavet en stor og udførlig test af skijakker. Han og teamet har testet jakkerne på kryds og tværs – og i alle slags vejrforhold. Jakkerne er vurderet efter kvalitet, funktionalitet og pris. Testvinderen blev Peak Performance Heli Alpine. Måske et godt bud på en skijakke til dig? Vi anbefaler, at du læser testen med henblik på at få en fornemmelse af, hvilke brands, der er værd at bruge penge på.

Læs hele testen af skijakker på Skiferietips.dk.