De fleste af os kender filmen Into the Wild. Den fabelagtige film hvor studenten Christopher McCadless dropper sit ellers så perfekte liv, donerer 24.000 dollars og ellers bare begiver sig ud i naturen. Udover at være en fantastisk film, er det også en film med et meget stærkt budskab.

Vi lever i en verden, hvor vi i høj grad har glemt, hvor vi oprindeligt er fra. Vi er sønner og døtre af naturen, hvilket virkelig er svært at få øje på i en tid, hvor miljøet er ved at bukke under, og hvor vi samler os sammen i tætpakkede storbyer uden særlig meget naturligt og grønt omkring os.

Teknologien er overalt

Det er symbolsk, at vi allokerer størstedelen af vores ressourcer på teknologien, som et eller andet sted er modsætningen til naturen. Hvis vores elskede iPhone er gået i stykker, går vi helt i spåner og dropper alt for at gå til et sted med der udbyder iPhone reparation.

Allerede med fremkomsten af computeren til den private forbruger, brugte vi meget tid foran skærmen. Men i dag bliver størstedelen af vores tid brugt foran en skærm. Dette bliver bare underbygget af, at de industrier der vokser allermest, er dem, der arbejder med internettet på en eller anden måde. Online markedsføring er et godt eksempel på dette. Online markedsføring har på bare få år overhalet den gamle, mere traditionelle markedsføring. Tendensen ser ikke ud til at stoppe lige foreløbigt.

Følg McCandless eksempel

Hvem siger, at vi nødvendigvis skal indordne os under et samfund? Selvfølgelig skal vi følge lovgivningen, men vi behøver ikke tankeløst at spille med på alle samfundets regler, hvor folk går på arbejde for at tjene penge, som vi så bruger på at komme på arbejde igen. Hvis det fungerer for én, er der ingen grund til at skifte tilværelsen ud, men hvis du som så mange andre føler, at livet handler om mere end arbejde og penge, kan du jo overveje at gøre noget ved det.

Der er rundt omkring i verden kommet en modreaktion på det maskinelle liv, og det lader til, at folk er tilfredse med det mere simple liv, når de først har valgt det. Hvis du vil følge deres eksempel, er det første du skal gøre at skille dig af med de fleste materiale ting i din tilværelse. Det gælder også din bolig. Hertil skal du have en god ejendomsmægler, der kan hjælpe dig af med boligen hurtigst muligt. Doner eventuelt pengene til velgørende formål. Du skal jo ikke bruge dem.

Hvis du ikke har nogen erfaring med at overleve i det fri, og hvis du ikke vil ende som McCandless, vil det nok være en god idé at opsøge nogle af de forskellige naturfællesskaber, der er rundt omkring i verden. De vil hjælpe dig på vej mod det naturlige liv.

Mindre kan selvfølgelig også gøre det

Hvis det ovenstående virker skræmmende, kan mindre selvfølgelig også gøre det. Pointen er bare, at mange rent faktisk bliver gladere ved at nedprioritere det materielle lidt.

I stedet for at bosætte dig i naturen, kan du jo tage på nogle naturudflugter. Det kan være alt fra et par uger i en skov til at tage på en jagtrejse. Nogle vil måske synes det ikke er særlig naturligt at jage og slå et dyr ihjel i naturen. Hertil må det bare siges, at det er noget mennesket har gjort siden vi udviklede os fra aber. Det er i mange tilfælde tilmed en god ting for dyrebestanden. Det sikrer, at der ikke kommer ulighed i fødekæden, og derved at de forskellige dyreracer har bedre chance for overlevelse.

Læs også: Jagtsæt til den kvalitetsbevidste