Når man skal købe trenser til heste, er det vigtigt at gøre op med sig selv, hvad man ønsker fra sin trense. De bedste trenser er udført i ægte læder, da læder er et organisk materiale, der kan forme sig efter din hests mule og næseryg. Rent praktisk er læder også det bedste materiale at vælge, da det er nemt at pleje og holde rent, og så holder det i mange år fremover.

Trenser til heste kan være udformet på mange forskellige måder med en enkelt eller flere remme over næseryggen. Nogle trenser er også udsmykket med glimmersten eller farverige bånd – det er her, du kan sætte prikken over i’et til stævner og matche med farverne på trensen.

Se udvalg af trenser til heste på Horze.dk

Før du køber – Trenser til heste kan variere

Der findes forskellige trenser til forskellige hesteracer – nogle trenser er specielt designede til Shetlandsponyer, nogle specielt til islandske heste og nogle helt tredje til arabere. Det kan være en jungle at finde frem til den helt rigtige trense til din hest, og her kan du med fordel prøve trenser fra nogle af dine staldkammerater, før du gør det endelige køb.

En klassisk og enkel trense, der passer til hest og rytter på alle niveauer, er for eksempel en Horseware Rambo Micklem Multitrense. Dette hovedstykke hjælper med at undgå tryk på din hests næseryg, da man har fået næseremmen til at skråne en smule. Udseendet er afdæmpet og sort, og så er det naturligvis 100% ægte læder.

Lyt til din hest og hav anatomien i fokus

Når du skal købe trenser til heste og gerne vil prøve at spare bare en smule penge, kan du med fordel købe trenser, der kan bruges multifunktionelt. På nogle trenser kan man koble remme af og på, og det kan for eksempel gøre en fuld trense til en longeringskapsun eller en grime, og det er smart, hvis du gerne vil vænne din hest til det samme hovedstykke.

Vær opmærksom på, at alle hestes anatomi er forskellig, men fælles for alle heste er, at de har mange nerver omkring mule og næseryg, og derfor kan din hest være komfortabel med én trense og utilfreds med en anden. Her kan du med fordel gå efter en trense, der er udformet sådan at den undgår tryk på nerver. Et eksempel på en god, ergonomisk trense er en Crown De Luxe trense, som har et næsestykke, der er bredest på midten og derefter bliver smallere på siden for at undgå tryk på nerverne. Det er en helt almindelig trense, der blot tager højde for hestens anatomi.