Annonce:

Flere og flere ydermure i danske hjem bliver i disse dage prydet med en luft-til-luft- eller en luft-til-vand-varmepumpe. Dem, der var tidligst ude, har høstet den største gevinst. For ved at få sådan en varmepumpe monteret i hjemmet kan du slippe billigere, hvad varme angår, og over tid vil den her besparelse have gjort, at pumpen har tjent sig selv ind igen. Herfra begynder du reelt at spare penge.

Udendørs varme sættes i omløb indendørs

Pumperne virker ved at hente varme fra luften udendørs, som så bliver brugt til at varme op inde i dit hjem. Alt efter den konkrete pumpe får du enten varmen i form af varm luft eller i form af varmt vand i din varmtvandsbeholder. Pumperne kan ikke udgøre en erstatning for andre varmeløsninger, men de kan gøre indhug i, hvor afhængig du er af sort energi, altså varme fra fossile brændstoffer.

Varmepumper har lang levetid og kræver sjældent vedligehold

Varmepumperne kræver ikke vedligehold særligt ofte og har en levetid, der kan måles i flere år. Så de lever længe nok til at betale for sig og give dig en lang periode med billigere varme, end du har været vant til. Så hvis du ved, at du bliver boende i dit nuværende hus over en lang årrække, eller at du bliver ved med at drive virksomhed på samme matrikel, så er varmepumperne pengene værd.

Hør en forhandler om, hvad der er den rette varmepumpe til dit hjem

Når du skal købe en varmepumpe, er det en god idé ikke at lægge dig fast på den første og billigste, du ser. Varmepumpen skal selvfølgelig have kapacitet til at varme dit hjem op. Og hvis det er en luft-til-vand-varmepumpe, skal du selvfølgelig vide, at varmtvandsbeholderen ikke løber tør for varme, før hele husstanden har været i bad. Så hav en forhandler med inde over køb/montering af pumpe.