Er du på udkig efter en god vinter sovepose, som kan klare ekstreme temperaturer langt under det, vi er vant til her i Danmark? En sovepose er ikke bare en sovepose – der findes forskellige modeller til de forskellige sæsoner og klimaer rundt om i verden.

Søger du gode tilbud på vinter soveposer?

Så anbefaler vi, at du tager et kig hos Grejfreak.dk.

Gå direkte til tilbud her

I denne guide har vi gjort det lettere for dig og samlet 8 udvalgte vintersoveposer i højeste kvalitet, så du ikke går på kompromis, når du skal overnatte i det fri om vinteren.

Du kan læse om specifikationerne ved hver enkelt sovepose, og ellers kan du søge mere information om de enkelte via linket under hver model. Sidst i guiden kommer vi ind på nogle af de tommelfingerregler, du kan huske på, når du skal vælge den helt rigtige sovepose til dine behov.


Yeti VIB 1000 Ultralight Dunsovepose

Yeti VIB 1000 Ultralight Dunsovepose

Vi lægger listen ud med denne VIB 1000 sovepose fra Yeti. VIB 1000 er lavet med gennemtænkte materialer, som sikrer høj isoleringsevne og en let vægt på samme tid. Baffle-konstruktionen i soveposen medvirker til, at soveposen opfanger din kropsvarme bedre og ikke mindst anvender denne effektivt i længere tid ad gangen. VIB 1000 har en ekstremtemperatur på minus 39 grader, en længde på 230 cm og en vægt på 1590 gram.

Yeti VIB 1000 Ultralight Dunsovepose kan købes hos Grejfreak.dk

Klymit KSB 20 Oversized Down Sovepose

Klymit KSB 20 Oversized Down Sovepose

Denne KSB 20 sovepose fra Klymit er lavet til dig, der har brug for lidt ekstra bredde, når du skal overnatte i naturen. Soveposen er fra Klymits Oversized-kollektion, som er bredere end de øvrige modeller. KSB 20 kan bruges i 3 sæsoner, da den kan holde dig varm i ned til minus 7 grader. Den måler 208 cm i længden og hele 102 cm i bredden. Den har en let vægt på 1400 gram.

Klymit KSB 20 Oversized Down sovepose kan købes hos OutdoorPro.dk

Deuter Astro Pro 1000 vinter sovepose

Deuter Astro Pro 1000 vinter sovepose

Deuter Astro Pro 1000 er en 4-sæsons dunsovepose. Den er lavet i 100% RDS-certificerede dun, så du er sikret høj kvalitet og god termisk opvarmning. Lynlåsen i siden af soveposen er forsynet med anti-jam funktion, så du altid kan komme nemt og hurtigt ud af posen. Ekstremtemperaturen er på ned til minus 44 grader.

Deuter Astro Pro 1000 kan købes hos Pro-Outdoor.dk

Marmot Lithium Vintersovepose

Marmot Lithium Vintersovepose

Lithium vintersoveposen fra Marmot er udstyret med nogle af de bedste features fra faget. Den har 800+ fillpower gåsedun syet ind i Pertex Microlight nylon, hvilket giver optimal isolering og en slidstærk sovepose. Dobbelt lynlås giver bedre mobilitet, når du skal i eller ud af posen. Vejer kun 1200 gram.

Marmot Lithium Vintersovepose kan købes hos Friluftsland.dk

Savotta Yukon Vintersovepose

Savotta Yukon Vintersovepose

Savotta har lavet denne Yukon vintersovepose, som mænger sig blandt de mest rummelig og varmeste modeller på markedet. Yukon har en makstemperatur på ned til minus 30 grader og kan derfor anvendes hele året rundt. Ripstop-stof forhindrer løbende skader. Den måler 200 cm i længden og vejer ca. 2900 gram.

Savotta Yukon Vintersovepose kan købes hos Grejfreak.dk

Western Mountaineering Lynx Gore WS sovepose

Western Mountaineering Lynx Gore WS sovepose

Populære Western Mountaineering står bag designet af denne Lynx Gore WS sovepose, som er i en klasse for sig. Den forholdsvis høje pris retfærdiggøres af de indsyede 850+ gåsedun og den effektive GORE Windstopper membran, der sikrer optimal varme og beskyttelse mod vind og samtidig holder kondens væk fra kroppen.

Western Mountaineering Lynx Gore WS kan købes hos Friluftsland.dk

Carinthia Survival Down 1000 Sovepose

Carinthia Survival Down 1000 Sovepose

Carinthia Survival er skabt til militæret og kan derfor klare de mest barske og kolde klimaer i verden. Soveposen klarer ned til minus 20 grader uden problemer og er lavet i et ekstra stærkt og solidt materiale. Den er udstyret med ærmer, så du kan bruge dem som frakke i løbet af dagen.

Carinthia Survival Down 1000 Sovepose kan købes hos Grejfreak.dk

Western Mountaineering Antelope Gore WS sovepose

Western Mountaineering Antelope Gore WS sovepose

Vi runder listen af med endnu en Gore WS sovepose fra Western Mountaineering. Her er der tale om deres Antelope Gore WS model, som har markedets bedste vandafvisende ydermateriale, som samtidig lader din krop ånde og leder kondens ud og væk fra soveposen. Soveposen har indsyet 850+ gåsedun og kan klare ned til minus 19 grader som standardtemperatur.

Western Mountaineering Antelope Gore WS kan købes hos Friluftsland.dk


Købsguide til valg af vinter sovepose

Når du skal vælge din næste vintersovepose, skal du holde øje med en række faktorer, der spiller ind på kvaliteten. Du kan altid dykke mere ned i detaljerne omkring hver enkelt model og dets specifikationer, men der er nogle overordnede tommelfingerregler, du kan gå efter.

Hold øje med disse ting, når du vælger sovepose til vinterbrug:

  • Gåsedun – Gåsedun er kendt for at isolere ekstremt godt uden at veje for meget. Andre typer af foring kan også fungere, men gåsedun er en sikker investering.
  • Vægt – Hvis du kører af sted i minibussen, når du skal på ferie med sovepose, så er vægten måske ikke altafgørende. Men hvis du tager på trekking eller overlevelsestur i de kolde områder af verden, så har du typisk meget oppakning med og rejser til fods. Vælg derfor en letvægtssovepose – typisk finder du dem på mellem 1,5-2 kg.
  • Temperatur – Det er vigtigt, at din udsete sovepose kan klare temperaturer svarende til de områder, du ønsker at rejse til. Ved visse modeller kan du både se komfort- og ekstremtemperatur, som angiver, hvor mange minusgrader soveposen kan holde til. Nogle modeller har eksempelvis en ekstremtemperatur på helt ned til minus 40 grader.
  • Kvalitet/pris – Selvom kvalitetssoveposer kan koste betragteligt mere end de hurtige soveposer, du lige finder i Bilkas fritidsafdeling, så er dette punkt vigtigt at bide mærke i. Der er nemlig en grund til, at en god vinter sovepose koster det, den koster – hvis du skal overnatte i nogle af verdens koldeste og barske klimaer, så dur det ikke, at du er gået på kompromis med kvaliteten for at spare et par tusinde kroner – Det vil du uden tvivl kunne mærke, når du ligger og ærgrer dig i minus 25 graders frost på en vindblæst bakke i Finland, Alaska, Canada, eller hvor end du måtte rejse til.