I de seneste år er det blevet meget moderne at livestreame online og skabe en stor følgeskare. Et af de mest populære former for streaming er indenfor gaming, der oftest foregår indendørs foran computeren. Men man begynder efterhånden også at se en større tendens til at kombinere sin gaming stream med det aktive udeliv.

Vandreture, madanmeldelser og meget mere

For at komme i gang med streaming, skal man først og fremmest oprette en konto på den tjeneste, man ønsker at streame på. De mest populære valg i dag er f.eks. Twitch og YouTube.

Vil man gerne streame sig selv og sine omgivelser på vandreture, restaurant- og cafébesøg, skal man blot bruge en smartphone med et kamera. En powerbank anbefales kraftigt, da din telefons batteri med sandsynlighed vil blive drænet ganske hurtigt.

Derudover skal der være en mikrofon tilgængelig, hvis du gerne vil tale til dine seere. Her kan du sagtens bruge telefonens indbyggede mikrofon, eller du kan med fordel købe et eksternt headset, hvor du kan lytte til lyden fra din telefon (hvis du evt. hører musik samtidig), og du kan tale direkte ind i den integrede mikrofon på headsettet.

Læs mere om køb af komplet gaming computersæt.

Gaming streams er ekstremt populære

I de seneste år er der sket en markant stigning af diverse kendisser, som f.eks. skuespillere og musikere, der er begyndt at streame dem selv, imens de gamer. Især under Covid-19 lockdown og dets restriktioner, er dette blevet en populær måde at distrahere sig selv på samtidig med, at man holder kommunikationen i live med sine følgere.

Men for at streame sin gaming, kræver det et andet setup end mobiltelefonen. Her skal du investere i en gaming computer og tilhørende udstyr som skærm, mus, tastatur og headset. Det kan i starten være meget overvældende, hvis man er på udebane her. Men der er rigtig meget hjælp at hente på internettet, hvis blot man er villig til at lægge lidt tid til research.