Hvis du er på udkig efter en skaljakke til herre, så er du havnet det rette sted. Vi har dedikeret en hel guide til skaljakker, da de populære kombinerede regn- og vindtætte jakker med tiden har vundet større indpas hos os danskere.

Skaljakker er blevet mere og mere moderne de seneste 5-10 år. Og det skyldes i høj grad, at producenterne også har fået øjnene op for folks store efterspørgsmål på den smarte kombination af regnjakker og åndbare outdoorjakker.

Den helt store fordel ved en skaljakke er, at du får en 100% vandafvisende jakke – altså en regnjakke -, som der adskiller sig fra traditionelle regnjakker ved samtidig at være åndbar. Når man er en person, som er meget aktiv udendørs og gerne i al slags vejr, så er det en klar fordel at kunne holde regn, sne og vind ude, mens kroppen stadig kan ånde og transportere sveden væk.

I denne guide har vi samlet 7 udvalgte bud på en god skaljakke til herre i forskellige prisklasser og til forskellige behov. Du kan læse om hver jakke herunder eller se flere detaljer via linket under hver model.


Claw Gear Audax Softshell jakke

Claw Gear Audax Softshell jakke

Første skaljakke til herre på vores liste er denne Audax Softshell jakke fra Audax. Jakken er lavet i slidstærkt nylonstof, som sikrer god bevægelighed og holdbarhed på samme tid. Materialet medvirker samtidig til, at du får en jakke, der er både vind- og vandafvisende. Audax Softshell er lavet primært til brug om efteråret og vinteren, men også anvendes som en let forårsjakke. Den er udstyret med justbar indstilling i livet samt blød og komfortabel microfleece indvendigt. Både den primære lynlås og lynlåsene ved dine lommer er dækket ind i stormflapper, så de er ekstra beskyttet mod vejret.

Claw Gear Audax Softshell jakke kan købes hos Grejfreak.dk

Arcteryx Mens Theta AR Jacket

Arcteryx Mens Theta AR Jacket

Vi går videre til denne Theta AR jakke fra Arcteryx, som er lavet i et lidt længere design end mange andre skaljakker. Theta AR er lavet i vind- og vandtæt GORE-TEX materiale. Arcteryx har formået at nøjes med at forstærke jakken på de mest kritiske steder, hvormed de har skabt en letvægtsjakke på lige omkring 500 gram. Og det er til trods for de mange lommer, den ekstra varmende længde og store skygge på hætten. Jakken er udstyret med lynlåse til at åbne for ventilering under armene, som kan give en afkølende effekt, når du arbejder ekstra hårdt eller bevæger dig langt eller hurtigt.

Arcteryx Mens Theta AR Jacket kan købes hos Friluftsland.dk

Fjällräven Keb Eco-Shell Jacket

Fjällräven Keb Eco-Shell Jacket

Fjällräven står bag denne Keb Eco-Shell skaljakke til herre, som kan bruges i det nordlige klima hele året rundt. Keb Eco-Shell er lavet i slidstærkt polyester og genanvendte fibre, som sikrer dig optimal bevægelighed samtidig med vand- og vindafvisning. Jakken er designet og produceret med en 3 lags-membran, der giver ekstra høj beskyttelse mod vand. Faktisk kan den klare et vandsøjletryk på helt op til 30.000 og giver alligevel din krop en åndbarhed på 26.000. To vejs-lynlås og en beskyttende flap på indersiden sikrer dig yderligere mod vand.

Fjällräven Keb Eco-Shell Jacket kan købes hos Pro-Outdoor.dk

ACLIMA Woolshell Jacket

ACLIMA Woolshell Jacket

ACLIMAs Woolshell Jacket er lavet i et let design med fin 300 grams merinould, som giver den absolut bedste varmeisolering, samtidig med at din krop stadig kan transportere sved væk, så du hverken bliver våd og kold eller kommer til at lugte. Woolshell jakken fra ACLIMA er forsynet med slidstærk polyester på ydersiden for at give ekstra beskyttelse mod skader på jakken uden at påvirke din bevægelighed negativt. Ærmerne er udstyret med huller til dine tommelfingre længst nede, så du kan anvende jakken som handsker ud over dine hænder, hvis det endnu ikke er koldt nok til handsker, eller hvis du har behov for at udføre arbejde, der er besværligt med handsker på hænderne.

ACLIMA Woolshell Jacket kan købes hos OutdoorPro.dk

Vertx Integrity 37.5 Vandtæt Skaljakke

Vertx Integrity 37.5 Vandtæt Skaljakke

Den teknisk veldesignede Integrity 37.5 skaljakke fra Vertx holder dig tør og varm, mens den samtidig bibeholder kroppens optimale mikroklima. Det betyder, at evt. sved nemt og hurtigt bliver transporteret ud og væk fra kroppen, så du ikke bliver våd og kold. Integrity 37.5 er en god overjakke til vinterhalvåret, og den kan bruges fint med en ekstra jakke udover, hvis du bevæger dig i mere ekstreme klimaer end det skandinaviske. Jakken har en række lommer rundt omkring, som nemt kan tilgås. De er dækket fint ind i forhold til regn og sne, så dine ejendele og dit grej forbliver tørt ligesom din krop. Du kan tage hætten af efter behov.

Vertx Integrity 37.5 Vandtæt Skaljakke kan købes hos Grejfreak.dk

Arcteryx Mens Alpha AR Jacket

Arcteryx Mens Alpha AR Jacket

Arcteryx har stået bag endnu en skaljakke til herre her på listen, nemlig denne Alpha AR Jacket. Jakken er lavet i GORE-TEX materiale ligesom den tidligere på listen, hvormed du garanteret optimal beskyttelse mod vind og vand. Alpha AR er en oplagt helårsjakke, som passer til de fleste vejrforhold. Jakken blev i 2016 opdateret til en nyere model, hvor ydermaterialet blev finjusteret til at give endnu bedre bevægelighed og beskyttelse, mens jakken fortsat kun vejer 385 gram. Særligt vægten er værd at bide mærke i, da det er svært at finde lignende jakker i denne vægtklasse til prisen.

Arcteryx Mens Alpha AR Jacket kan købes hos Friluftsland.dk

The North Face Men’s Thermoball Triclimate skaljakke

The North Face Men's Thermoball Triclimate Jakke

Vi runder listen af med populære The North Face, som har skabt denne Thermoball Triclimate jakke, der – som navnet antyder – kan bruges på 3 forskellige måder, til 3 forskellige former for klima. Jakken er nemlig delt op i 2, hhv. en aftagelig inderjakke med Thermoball™ isolering og en vind- og vandafvisende yderjakke i slidstærkt polyester. Du kan bruge begge jakker sammen under mere kølige forhold, mens de hver især også kan bruges individuelt alt efter sæsonens og områdets vejrforhold. Lynlåse under armene giver mulighed for bedre ventilation, og du kan justere og tage hætten af efter behov. Den kan også rulles sammen og gemmes væk i kraven. Sidst men ikke mindst er der monteret en praktisk og vandtæt lynlåslomme på brystet.

The North Face Men’s Thermoball Triclimate Jakke kan købes hos Grejfreak.dk