Enhver med interesse for MTB får brug for et par gode shorts. Derfor har vi valgt at lave en brugbar guide, der forhåbentligt kan hjælpe dig med valget af dine kommende MTB shorts. Hvad enten du leder efter dine første MTB shorts eller hvis du blot skal udskifte nogle gamle, kan denne artikel uden tvivl give lidt inspiration.

Med eller uden pude?

En overvejelse, der er meget udbredt blandt MTB-folket som er i gang med at investere i nye shorts er, om det er nødvendigt med en pude eller ej. Umiddelbart er svaret, at det helt og holdent kommer an på din egen præference – for der bliver nemlig både lavet kvalitetsfyldte MTB shorts med og uden pude.

Den store fordel ved at vælge MTB shorts med pude er selvfølgelig, at du kommer til at sidde langt bedre på sadlen, minimere risikoen for problemer med bagdelen på længere ture (siddesår og lignende) og ikke mindst at det virker mere professionelt.

Der er dog også fordele ved at fravælge puden i shortsene. Først og fremmest sparer du vægt, og for det andet er det ikke nødvendigvis alle, der synes det er behageligt med en pude i sine shorts. Igen, det afhænger lidt af egen præference. Til gengæld skal det siges, at de fleste gode MTB shorts med pude tillader, at puden kan tages ud. På den måde bliver det muligt at finde ud af, hvorvidt det giver mening med en pude eller ej – og vigtigst af alt giver det dig muligheden for at optimere dine shorts efter hvilken type tur du skal ud på. Generelt er det nemlig en god idé med en pude til længere ture, mens det på korte ture måske er mere oplagt med shorts uden pude.

Det handler dog meget om personlig præference. Vi kommer her med en række anbefalinger af MTB shorts – nogle af dem har en pude indeni, mens andre ikke har. Med andre ord har vi taget højde for, at der skal være noget til enhver smag & stil.

7 gode MTB shorts du bør se nærmere på

Herunder får du syv gode bud på mountainbike shorts, som hver især har nogle fordele, der gør dem værd at vælge. Lad os se nærmere på de forskellige modeller…

FOX RANGER SHORT REDFox Ranger Short Red

De første MTB shorts, som vi anbefaler, er Fox Ranger Short Red, der længe har været en populær model. Prisen på ca. 649 kr. må i den grad også siges at være et godt argument for netop at vælge disse shorts. Som navnet angiver, er de røde, men vigtigst af alt er de lavet af høj kvalitet og er yderst slidstærke. Materialet er strækbart og shortsene er som udgangspunkt lavet til at være så komfortable som muligt.

Fox Ranger Short Red kan købes hos BlackSnow.dk.

Sweet Protection Hunter Enduro Shorts

SWEET PROTECTION HUNTER ENDURO SHORTS TRUEEt andet stærkt valg er disse shorts fra Sweet Protection, som har en smule mere længde og på visse punkter er mere praktiske end shortsene i foregående beskrivelse. Til gengæld er de også en smule dyrere, men kvaliteten gør op for det. Hunter Enduro er specielt designet til at være komfortable under cykling, og derfor er det et oplagt valg for enhver MTB’er.

Sweet Protection Hunter Enduro Shorts kan købes hos BlackSnow.dk.

Sweet Protection Hunter Enduro Pants

SWEET PROTECTION HUNTER ENDURO PANT TRUEDenne model er stort set lig med foregående shorts – dog med én særlig undtagelse. Der er nemlig her tale om bukser i fuld længde. Fordelen er, at disse bukser kan bruges på kolde dage og dermed giver mulighed for at cykle hele året rundt – uden at fryse! Ulempen er til gengæld, at de er en smule tungere og naturligvis ikke tilbyder nær så meget luft til benene som et par shorts. Bukserne er dog et fremragende valg, hvis du ofte cykler, mens det er koldt udenfor.

Sweet Protection Hunter Enduro Pant kan købes hos BlackSnow.dk.

Fox Ranger Cargo 12 Shorts

FOX RANGER CARGO 12 SHORTLad os se lidt på Cargo 12, der er det første par shorts i denne artikel med en egentlig pude. Puden er en EVO Chamois, der kan tages ud, hvis der skulle blive behov for det. Derudover har disse shorts et relativt løst fit og tilbyder altså en knaldhamrende god bevægelsesfrihed. Prisen på 749,- gør dem også attraktive for mange!

Fox Ranger Cargo 12 Shorts kan købes hos BlackSnow.dk.

Fox Altitude Short

FOX ALTITUDE SHORTEndnu engang er der tale om en rigtig god model, der indeholder en pude og er super komfortabel. Disse shorts er lavet i stærkt 2-Way stretch og er et solidt valg, hvis du sætter pris på bevægelsesfrie og justerbare shorts. Samtidig får du rigtig meget kvalitet for pengene ved et eventuelt valg af Altitude Short.

Fox Altitude Short kan købes hos BlackSnow.dk.

Fox Flexair Short

Hvis du ikke har fundet nogle af de ovenstående shorts helt gode nok, kan det værFOX FLEXAIR SHORT BLACKe du ændrer mening her. Flexair er nemlig de ultimative downhill shorts og har ekstremt strækbart materiale. Der er en god ventilation i stoffet, der gør, at du kun skal tænke på din egen præstation og intet andet (Fox Flexair giver dig de bedste forudsætninger for at klare dig godt). Et solidt valg for de konkurrencemindede ryttere.

Fox Flexair Short kan købes hos BlackSnow.dk.

Troy Lee Designs Ace Shorts

TROY LEE DESIGNS ACE SHORTTil sidst har vi endnu et par shorts af rigtig høj kvalitet – vi kan måske endda kalde dem luksus MTB shorts. De sidder ganske tæt på benene og er både strækbare og har en høj ventilation. Endnu engang finder vi en Chamois pude, som er let at tage ud, så overordnet set taler vi altså om et par fortrinlige allround shorts, som enhver MTB entusiast kan bruge – uanset om du blot har det som hobby, men også hvis du træner på professionel vis.

Troy Lee Designs Ace Shorts kan købes hos BlackSnow.dk.

Miniguide til MTB shorts – det skal du overveje inden et køb

Måske vil du gerne selv ud at kigge lidt nærmere på en række forskellige shorts, inden det endelig valg foretages – og det giver også udmærket mening. Her vil vi dog igen forsøge at give dig et par gode tips med på vejen, så du finder de bedste MTB shorts til dine kommende mountainbiketure.

Der er flere forskellige ting, du skal være opmærksom på, når der skal købes shorts til MTB. Vi nævnte tidligere dilemmaet om shorts skal have en pude eller ej, men der er selvfølgelig mere du skal have i overvejelserne.

Som det første bør du naturligvis se på materiale samt design og finde et par shorts, der på disse punkter lever op til dine personlige krav. Når det er gjort, kan du begynde at undersøge mere om ting som eksempelvis ventilation. På længere ture er ventilationen nemlig ekstrem vigtig, hvis du skal have en ordentlig tur. Vi anbefaler klart, at du læser lidt om materialet og sørger for, at de pågældende shorts er behagelige nok til længere ture.

Dernæst giver det god mening at tjekke, hvor strækbart og slidstærkt materialet er. Det kan selvfølgelig være lidt svært, hvis du bestiller dine shorts online, men det bør dog være muligt at læse lidt om ud fra produktbeskrivelsen. Her er der i øvrigt en god hovedregel, der hedder, at shortsenes slidstærkhed i høj grad følger prisen. Så hvis du ønsker et par super komfortable og holdbare shorts, betaler det sig altså at vælge et par af høj kvalitet. Det skal dog heldigvis også siges, at du finder en del gode MTB shorts til fornuftige priser. Se f.eks. bare på de modeller, vi anbefalede højere oppe i artiklen.

Det var hermed en mini guide til at finde de bedste MTB shorts. Du må som sagt selv vurdere om det er nødvendigt med pude i dine shorts eller ej, men det er i fald noget, som vi anbefaler, hvis du er typen, der ofte kommer ud på lange og krævende ture.