Annonce:

Har du nogensinde overvejet at tage på en vandretur? Du tænker måske ikke over det, men der er flere steder i Danmark, hvor det er godt at vandre. Det gælder f.eks. i Nordjylland. Vandring er på mange måder en god oplevelse blandet med rigtig god motion. Du får set en hel masse smuk natur samtidig med, at du bevæger dig.

Men hvordan kommer du i gang med at vandre?

Tag det rette tøj på

Når du skal ud på en længere vandretur, er det langt fra ligegyldigt, hvad du tager på af tøj. I virkeligheden er det meget afgørende for, hvordan din tur bliver. Du har ikke lyst til at gå rundt i noget tøj, der ikke er behageligt f.eks. Så bliver det nemt en meget lang tur.

Det er en god idé at tage flere lag tøj på, når du tager på vandretur. På den måde har du nemlig altid mulighed for at tage af eller på alt afhængig af, hvor varmt du har det. Du finder vandretøj hos Friluftsguide.dk.

Find et par gode vandrestøvler 

Det er vigtigt med noget ordentligt tøj, men det er næsten mere vigtigt med et par gode vandrestøvler. Du ønsker nemlig ikke at gå en lang vandretur i et par dårlige sko. Vandresko skal passe til det terræn, du bevæger dig i. F.eks. er der nogle sko, der egner sig bedre til sand og sten, hvor andre egner sig bedre til et fugtigt terræn.

Gå ikke ned på vand

Det er altid vigtigt at drikke rigeligt med vand, men specielt når du er på en vandretur, er det vigtigt. Du bruger nemlig en hel masse energi, så du bliver hurtigere træt, hvis ikke du husker at drikke vand. Desuden er det ofte varmt, så du sveder og derfor har brug for ekstra vand. Derfor skal du altid have en stor drikkedunk med i din rygsæk.

Det er en fordel, hvis du finder en vandflaske med en termofunktion, der gør, at dit vand er koldt meget længe.

Husk at strække ud

Du må endelig ikke undervurdere, hvor hårdt det er for din krop at gå en lang vandretur. Det er altid en rigtig god idé at strække ud både inden og efter din vandretur. På den måde mindsker du din risiko for at få ondt i din krop. Det kan også være, at du får brug for det undervejs.