De fleste har prøvet det. Kolde fødder om vinteren. Det er ikke nogen fornøjelse, og når du er på skiferie, er dine fødder særligt udsatte, da du befinder dig i sneen hele dagen. I denne artikel vil vi guide dig til, hvordan du holder dine fødderne varme og tørre.

Læs med her, så du er klar til verdens bedste skiferie.

Vælg de rigtige skistrømper

Skistrømper er en vigtig faktor, når du gerne vil holde varmen. Derfor skal du vælge den rigtige model. Der findes skistrømper produceret i rigtig mange forskellige materialer, men hvis du vil være sikker på at holde varmen, skal du vælge en uldstrømpe.

Uld er rigtig godt til at isolere og derved holde på varmen til dine fødder. Omvendt kan uld også lede varmen væk, så du ikke kommer til at svede, mens du er aktiv. Derfor vil du opleve en konstant behagelig temperatur.

Varmestrømper er det sikre valg

Uldsokker er gode, og der er en god sikkerhed for, at du ikke kommer til at fryse dine fødder. Vil du dog være 100% på den sikre side, så findes der strømper med indbygget varme i. De såkaldte varmestrømper.

Her er der et varmende element i strømpen, som konstant holder den og din fod varme. Et valg for dig, der ikke ønsker at tage nogen chancer, og som gerne vil forkæles lidt.

Anskaf dig en støvlevarmer

Men det stopper ikke ved varmestrømper. Der findes også en støvlevarmer, som smart kan varme dine skistøvler om natten.

Hvis du er træt af kolde og våde fødder fra morgenstunden, så bør du gøre dig selv den tjeneste at anskaffe en støvlevarmer. Med en støvlevarmer kan du varme dine skistøvler om natten, og næste morgen vil du have dejligt varme støvler, som vil være med til at holde dine fødder tørre hele dagen.

En støvlevarmer bruger minimalt med strøm og findes i flere forskellige variationer.

Når skaden er sket

Det er uundgåeligt, at du ikke får kolde fødderne i ny og næ. Derfor er det rart at have et trick eller to i ærmet, når skaden først er sket.

Hvis du kan, er det klogt at tage et par ekstra skistrømper med ud. Skulle dit par så blive våde, kan du skifte til et par nye. Er sokkerne først våde, vil dine fødder blive ved med at fryse, og det er stort set umuligt at få varme i dem igen.

Dertil er det en god idé at spænde dine skistøvler op i f.eks. liften eller ved andre lejligheder, så du kan få bevæget tæerne lidt. Det er med til at holde dem varme.

Slutteligt kan du altid sætte dig ind i varmen og tage skistøvler og strømper af og på den måde genvinde varmen.

Vi håber, at du nu har lidt bedre forudsætninger for at holde dine fødder varme. Vi ønsker dig i hvert fald en rigtig god og varm skitur!

Læs også https://outdoormagasinet.dk/stoevlevarmer-til-skistoevler/ eller bliv klogere i videoen herunder.