Annonce: Når du køber et dedikeret dykkerur, får du ikke blot et par lysende visere under en rude af mineralglas holdt på plads af en urkasse i rustfrit stål. Du får også al den feedback, som disse moderne ure byder ind med. Indbyggede dekompressionsalarmer fortæller dig, når du stiger op fra havet med for høj hast, og dybdealarmen fortæller dig, når du når den ønskede dybde.

Med den i mange dykkerure indbyggede dykkerlog kan du også gemme data fra de seneste dyk. Du får overblik over den maksimale dybde, du nåede, samt dykketid og dato for dykning.

Få et vandtæt dykkerur til fridykning

Som du kan se, er der altså mange gode features at hente ved et dykkerur, og det siger i øvrigt sig selv, at urene er vandtætte og kan tåle tryk i hvert fald i godt 100 m dybde, ofte 200 m for markedets bedst sælgende modeller, bl.a. flere dykkerure fra den japanske producent Citizen.

Citizen Promaster JP2000-08E – et verdenskendt dykkerur

Et eksempel på et meget populært dykkerur er Citizen Promaster JP2000-08E, der er blandt de bedst sælgende dykkerur nogensinde og også kendes under navnet ”Pingo”. Pingo er Kronprins Frederiks kælenavn fra tiden i frømandskorpset, og han brugte netop et Citizen dykkerur på denne tid af livet. Leder du efter et professionelt dykkerur, er Pingo det sikre valg.

Stilfuldt dykkerur fra Citizen

Dykkeruret kommer som så mange andre ure i det hele taget med et quartz-batteri, der kan gå i flere år uden at skulle skiftes. Remmen er lavet af gummi, hvilket er klassisk for dykkerure, så du får et behageligt fit og en minimal vægt, så din arm ikke bliver tynget, mens du svømmer.

Urskiven har sort farve, hvilket kontrasterer godt med de hvide tal på kransen, der angiver minutter. Derfor er Pingo-uret fra Citizen også et stilfuldt ur til livets mange andre situationer.