Annonce

Når vejret bliver godt, er man automatisk også mere udenfor. Det er dejligt for mennesker såvel som for kæledyr. Ved skovture og ophold i græs er der desværre en sandsynlighed for Flåtbid. Risikoen for at få flåtbid kan både irritere dig og dit kæledyr – og det er en skam. Heldigvis er der masser af gode råd og muligheder, hvis uheldet er ude, og enten du selv eller dit kæledyr bliver bidt af en flåt. Flåter er som sådan ikke farlige, hvis de altså bliver opdaget i tide. For at undgå sygdomme som borreliose handler det om at være opmærksom og undersøge egen krop såvel som dit kæledyrs.   

Hvad er flåter, og hvornår skal man være opmærksom?

Flåter er små mider, der lever i for eksempel skovbunden. De er parasitter og lever af at bide sig fast på andre dyr eller mennesker og suge deres blod. Flåter er småbitte, men vokser relativt meget i størrelse, når de har suget sig fulde af blod. Flåter går desuden fra at være sorte til mørkebrune i farven, når de har blod at opbevare i bagkroppen. Flåter gemmer sig ofte i fugtigt græs i eng- eller skovområder, så det er en god idé at tjekke dig selv, din hund eller kat efter for flåter efter en skovtur – særligt i perioden maj til oktober, hvor flåterne er mest aktive.  

Fjernelse og forebyggelse af flåter

Heldigvis kan flåter både forebygges og fjernes nemt. På apoteket og andre steder kan du for eksempel købe små flåtfjernere i plast, som du altid kan have med rundt i for eksempel nøglebundet. Desuden findes der både behandlende og forebyggende tabelletter mod flåter til hunde såvel som katte. Det er smart, for så samler dit kæledyr i første omgang ikke flåterne op, og på den måde skal du ikke bøvle med at fjerne dem.