Er du campist med stort ”C” og synes du at camping er den klart bedste måde at holde ferie på?

Eller er du typen der hellere vil på afbudsrejse, så klik her. Ellers læs videre.

Så kan en af tidens helt store trends, nemlig el-løbehjul, måske være dit livs investering.

Det lille og fleksible køretøj man bedst kender fra de store byer, er nemlig årets ”must have” for folk med campingvogn, autocamper eller båd.

Men lad os først lige slå helt fast hvad det er.

El-løbehjul – Hvad er det?

Et el-løbehjul adskiller sig fra et almindeligt løbehjul, ved at være udstyret med en elmotor og et stort batteri til at drive den.

Du kan altså med et el-løbehjul skabe fremdrift ved kun at røre en finger, bogstavelig talt. Der sidder nemlig et lille gashåndtag, som aktiverer elmotoren og som skaber fremdriften.

Derfor er det slut med at bruge dit ene ben. Det er altså derfor en meget behagelig måde at komme fra a til b.

De fleste el-løbehjul er desuden udstyret med en masse fede funktioner, såsom en foldbar funktion, for- og baglys, fartpilot m.m.

Hvorfor er et el-løbehjul god til campingferien?

Et el-løbehjul er genialt på en campingferie af flere grunde.

En af de bedste grunde er den foldbare funktion. Den foldbare funktion gør at du kan folde løbehjulet sammen, så det næsten ingenting fylder. Du kan derfor nemt opbevare det i en campingvogn, autocamper, båd eller lignende.

Den mest åbenlyse grund er selvfølgelig fordi at det er utrolig nemt at komme rundt på. Grundet at man ikke skal gøre noget selv for at skabe fremdrift, er det også meget behageligt. Du kan altså fuldstændig ubesværet og ubekymret suse igennem det smukke landskab, der som regel er omkring campingpladser.

Selvfølgelig er der også ulemper ved et el-løbehjul på campingferien, i stedet for f.eks. en foldbar cykel.

Et el-løbehjul er f.eks. ikke så god i terræn som en cykel er og du vil altså ikke kunne gøre i eksempelvis grus og lignende underlag.

Men udover det er et el-løbehjul en genial gadget til campingferien.

Er et el-løbehjul kun smart til campingferier?

Helt bestemt ikke.

Noget af det bedste ved et el-løbehjul er at det er så mange forskellige anvendelsesmuligheder. Både til private og erhverv.

Det er genialt til at pendle til arbejde/skole, ned til købmanden eller hvor man nu lige skal hen. Så længe det ligger inden for en rækkevide af 10-30km alt efter hvilken model du vælger, kan du komme nemt og hurtigt frem til din ønskede destination.

Dette skal du være opmærksom på

Du skal altid være opmærksom på den gældende lovgivning, inden du kommer et el-løbehjul.

Efter indførelsen af ”Bekendtgørelsen af prøveordningen for motoriserede løbehjul” trådte i kraft i januar i år, er brugen af el-løbehjul blevet kraftigt reguleret.

Derfor skal du være opmærksom på at for at el-løbehjulet må køre på offentlig vej, skal det overholde en række krav, som f.eks. at det maks. må køre 20 km/t ved egen kraft, det må maks. veje 25 kg. og man skal være 15 år for at køre alene osv.

Husk at sætte dig ind i gældende lovgivning, så du ved hvordan du skal forholde dig.

Tilføj en kommentar

Your email address will not be published.