Hvis du ofte opholder dig i naturen og måske tilmed også overnattet i f.eks. telt el.lign., så kan det meget vel tænkes, at du er interesseret i, at kunne være på nettet imens. Det er dog ikke alle, der tænker, at det er helt så nemt, at kunne opretholde sin forbindelse til internettet, når man er ude i naturen. Faktum er dog, at det forholder sig helt og aldeles anderledes, for du kan sagtens være på nettet i naturen – også uden, at det er synderligt besværligt for dig.

Der findes flere mulige løsninger i denne sammenhæng. Det er også noget, der betyder, at du har flere muligheder, hvis du ønsker at være koblet op til nettet, når du er i naturen. Langt de fleste ejer i dag en smartphone, men ikke nok med det, så har hovedparten af de danske smartphoneejere altid deres mobiltelefon i lommen – uanset om de blot skal på arbejde, bruge et par timer på Strøget eller om de derimod skal opholde sig i naturen hen over en weekend.

Internetdeling fra din smartphone

Én af de mulige løsninger er, at du bruger din smartphone til at lave dit eget netværk i naturen, så du f.eks. kan bruge din laptop eller din tablet-pc. Det kræver selvfølgelig at du har en smartphone, der er i stand til dette, men det er de færreste smartphones, der ikke har en indbygget funktion til internetdeling. Derfor er det også en oplagt idé, at du både medbringer din smartphone og benytte dig af dens internetdelingsfunktion, hvis du skal opkobles til internettet.

I denne forbindelse skal det dog gøres klart, at det også er vigtigt, at du har et godt abonnement. Det betyder ikke blot, at du skal sikre dig, at du vælger et teleselskab, der kan bryste sig af en stabil netværksforbindelse, men samtidig er det også essentielt, at du vælger et abonnement, der har en stor datapakke – du kan med fordel vælge én af de mange mobilabonnementer med fri data, der tilbydes af samtlige teleselskaber, du kan finde på det danske marked.

Medbring et mobilt bredbånd

Hvis du ikke har en smartphone, du kan bruge til internetdeling, så kan du i stedet vælge at investere i et mobilt bredbånd. Der findes mange udbydere af mobile bredbånd, hvorfor det bestemt også er en brugbar løsning, hvis du ønsker at være tilknyttet internettet, når du er ude i naturen. Det kræver dog, at du har en laptop med USB-indgang, da det er måden, du installerer det mobile bredbånd – er dette ikke tilfældet, så er det selvfølgelig ikke brugbart.

Fordelen ved at vælge et mobilt bredbånd i stedet for at benytte dig af internetdeling via din smartphone er, at det oftest er en mere stabil og holdbar løsning. Det er naturligvis ikke alle, der har et ønske om, at kunne være online, når de er ude i naturen. Er du én af de typer, der foretrækker altid at være koblet op til nettet, så bør du selvfølgelig tage op til overvejelse, hvorvidt du foretrækker at være dette via internetdeling fra din smartphone eller mobilt bredbånd.

Overvej om det er dét, du virkelig vil

Inden du begynder at medbringe enten din mobiltelefon eller et mobilt bredbånd, hvis du f.eks. skal overnatte i telt og udforske naturen, så er det vigtigt, at du tager op til overvejelse, om det virkelig er dét, du vil. Det kan være rart, at få lov til at koble af og blot nyde, at du er ude i den skønne natur. Hvis du føler, at det er vigtigt, at du hele tiden er koblet op til internettet, så ved du dog nu, at det er muligt.